Воно (фільм, 1989)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Воно
рос. Оно
Жанр трагікомедія
фарс
Режисер Сергій Овчаров
Сценарист Сергій Овчаров
У головних
ролях
Ролан Биков
Наталія Гундарєва
Світлана Крючкова
Олена Санаєва
Маргарита Терехова
Юрій Демич
Леонід Куравльов
Родіон Нахапетов
Олег Табаков
Віктор Бичков
Оператор Валерій Федосов
Композитор Сергій Курьохин
Кінокомпанія Ленфільм
Тривалість 124 хвилин
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1989
IMDb ID 0098030

«Воно» (рос. «Оно») — російський радянський двосерійний фільм Сергія Овчарова 1989 року, заснований на романі Салтикова-Щедріна «Історія одного міста». У метафоричній і гротескної формі у фільмі передається історія Росії з покликання варягів до кінця XX століття. У фільмі простежується зміна «начальників» повітового міста Глупова, що відрізняються різним ступенем самодурства і відповідним підсумковим кількістю «убієнних» жителів міста. У начальниках міста легко вгадуються колишні глави Російської держави і СРСР. У фільмі задіяний зоряний склад акторів радянського кінематографа.

Зміст[ред. | ред. код]

За мотивами повісті Салтикова-Щедріна «Історія одного міста». У фільмі розповідається історія міста Глупова від початку російської держави у 862 році і до кінця 20 століття. Тут, у Глупові, змінюються управлінці міста, які своїми бездумними і абсурдними рішеннями знищують своїх же городян. У деякому з них помітно очевидний натяк на глав Російської держави і генсеків СРСР.

Ролі[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Вища професійна премія конфедерації спілок кінематографістів «Ніка» за 1990 рік «За найкращу роль другого плану» С. Крючкової (1991).

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • На плакаті до фільму в числі акторів був помилково зазначений Віктор Цой. Насправді у фільмі знімався В'ячеслав Цой, однофамілець співака.

Посилання[ред. | ред. код]