Воратеп Раттана-умпаван

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Воратеп Раттана-умпаван
Зображення
Зображення
Воратеп Раттана-умпаван в Японії, 2008
Основна інформація
Дата народження 1 серпня 1969(1969-08-01) (54 роки)
Місце народження Банґкок
Громадянство Таїланд
Професії класичний гітарист
Інструменти гітара

Воратеп Раттана-умпаван (* 1 серпня 1969(19690801), Банґкок) — класичний гітарист з Таїланду, засновник Таїландського Гітарного о[1] та Азійського Міжнародного гітарного фестивалю, що проходить в Банґкоку.[2]

Життя[ред. | ред. код]

Воратеп Раттана-умпаван почав навчатися гри на гітарі у 12 років. Три роки поспіль (1985–1987) був володарем Гран-прі на Yamaha Guitar Festival Competition в Банґкозі. У 1987 році вступив на факультет образотворчого та прикладного мистецтва університету Чулалонґкорн та отримав диплом бакалавра зі срібною медаллю по музиці Заходу. Спеціалізувався на класичній гітарі.

Завдяки таланту та навичкам на виступах, його запросили грати соло «Концерт Чао Прайя», написаному професором Брюсом Ґастоном у 1993 році. У квітні 2000 був запрошений одним з найвідоміших музичних закладів Японії щоб відіграти 3 сольні концерти. У листопаді того ж року отримав можливість взяти приватний урок в Едуардо Фернандеса, відомого гітариста, під час його гастрольного виступу в Банґкозі. Він брав участь у створенні Банґкозького Гітарного квартету та Банґкозького Гітарного товариства, президентом якого він був.

Воратеп виступає на міжнародних гітарних фестивалях у різних частинах світу, часто в дуеті з Леоном Коуделаком. Він є першим класичним гітаристом з Таїланду, який виступав у всьому світі на Міжнародних Гітарних фестивалях та першим тайським всесвітньовідомим гітаристом.

Викладацька діяльність[ред. | ред. код]

У 1991 році був деканом Факультету гітарної музики в Музичній школі Чінаткарну. Викладає в Консерваторії університету Ранґсіт в Банґкозі та навчав в Тайському Гітарному товаристві. Його освітня діяльність має великий вплив на молодші покоління тайських гітаристів.

Гітари[ред. | ред. код]

Воратеп грає на гітарах Торрес виготовлені Юічі Імай.[3]

Дискографія[ред. | ред. код]

  • Гітара Лай Тай
  • Гітара Лай Тай вип.2[4]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 3 серпня 2014. Процитовано 16 червня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 січня 2015. Процитовано 16 червня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 30 грудня 2014. Процитовано 16 червня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 12 серпня 2010. Процитовано 16 червня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]