Всесвітній день молоді (свято)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Всесвітній день молоді — неофіційне міжнародне свято молоді під егідою Всесвітньої федерації демократичної молоді, який відзначається щорічно 10 листопада[1].

Історія свята[ред. | ред. код]

Свято було засновано в 1945 році, через приблизно два місяці після закінчення Другої світової війни. Дата святкування «Всесвітнього дня молоді» приурочена до дня закінчення Всесвітньої конференції молоді, що проходила 29 жовтня10 листопада 1945 року в Лондоні, та заснування Всесвітньої федерації демократичної молоді. Міжнародне об’єднання молодіжних організацій - це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, який об’єднує молодь незалежно від політичних і релігійних поглядів, расової та національної приналежності. Всесвітня федерація демократичної молоді (ВФДМ) веде боротьбу за мир, права молоді, незалежність народів, інтернаціональне згуртування прогресивної молоді проти колоніалізму, неоколоніалізму, нацизму і расизму.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Всесвітній день молоді – свято тих, хто змінює світ. Профспілка працівників освіти і науки України. Архів оригіналу за 14 травня 2021. Процитовано 18 лютого 2021. 

Джерела[ред. | ред. код]