Всеукраїнський відкритий конкурс образотворчого мистецтва

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Всеукраїнський відкритий конкурс образотворчого мистецтва
Жанр Образотворче мистецтво
Частота Два рази на рік
Розташування Київ, Україна Україна
Роки існування 6 років
Патрон Чебикін Андрій Володимирович
Організовано Громадська організація "Монтессорі центр конкурси"
Вебсайт
mystetstvo.org

Всеукраїнський відкритий конкурс образотворчого мистецтва #МИСТЕЦТВО – багатопрофільний некомерційний конкурс-виставка образотворчого мистецтва, який проходить у м. Київ (Україна) за підтримки Національної академії мистецтв України та під патронатом видатного художника-графіка, педагога, ректора Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, народного художника України, президента Національної академії мистецтв України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Андрія Володимировича Чебикіна.

Головним завданням конкурсу-виставки є збереження і розвиток кращих традицій вітчизняного образотворчого мистецтва; виявлення, підтримка та сприяння просуванню талановитих дітей і творчо обдарованої молоді; підвищення майстерності учнів та студентів навчальних закладів України з художніми класами і факультетами; обмін творчими досягненнями та досвідом серед дітей, молоді та педагогів України; розвиток традицій національної мистецької освіти; сприяння інтеграції національного мистецтва у світовий культурний простір; сприяння розвитку міжкультурних і міжнаціональних дитячих і молодіжних комунікацій; залучення уваги діячів культури і мистецтва до вирішення проблем дитячої та молодіжної художньої творчості; наповнення “Фонду дитячих, юнацьких і молодіжних творчих робіт” роботами учасників.

Про конкурс[ред. | ред. код]

Конкурс-виставка був вперше проведений у травні 2017 р. за сприянням Міжнародної школи мистецтв "Монтессорі центр" [Архівовано 3 серпня 2019 у Wayback Machine.]. В теперішній час конкурс проходить два рази на рік, восени та навесні. Учасники змагаються в 13 вікових категоріях та 57 номінаціях, які згруповані в 6 груп номінацій: "Живопис"; "Графіка"; "Декоративно-прикладні техніки. Ляльки народів світу. Дизайн одягу"; "Скульптура. Гончарство. LEGO"; "Паперопластика"; "Комп’ютерна графіка. Мультиплікація. Пісочні техніки. Художнє фото". У конкурсі-виставці можуть брати участь українські та зарубіжні учасники як самостійно, так і у складах творчих колективів.

Почесний голова журі конкурсу-виставки – ректор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, народний художник України, президент Національної академії мистецтв України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Андрій Володимирович Чебикін. Серед членів журі: народний художник України Наталія Іванівна Ніколайчук [Архівовано 4 серпня 2019 у Wayback Machine.]; заслужений художник України Микола Савович Кочубей. Голосування членів журі є таємним.

Головні призи конкурсу-виставки - 6 кубков Гран-Прі, які розігруються в групах номінацій. Учасники конкурсу-виставки також змагаються за право володіти званнями лауреатів і дипломантів, які, в свою чергу, розігруються в кожній номінації і віковій категорії. За результатами конкурсу-виставки підраховуються загальнокомандні заліки серед педагогів та навчальних закладів, учні яких беруть участь в конкурсі-виставці, та виявляються переможці, яким вручаються кубки[1][2][3][4][5][6].

В V Всеукраїнському відкритому конкурсі образотворчого мистецтва #МИСТЕЦТВО, який відбувся в Києві (Україна) 13-19 травня 2019 року, взяли участь 638 учасників з 141 навчального закладу з 72 населених пунктів і 22 областей України. Учасників конкурсу-виставки підготували 190 педагогів[7].

Організатор, підтримка[ред. | ред. код]

Організатор конкурсу-виставки: громадська організація "Монтессорі центр конкурси"

За підтримки: Національної академії мистецтв України

Під патронатом: народного художника України Андрія Чебикіна

Голова оргкомітету: Ганна Росенко

Генеральний партнер і спонсор конкурсу-виставки: Міжнародна школа мистецтв "Монтессорі центр"

Примітки[ред. | ред. код]

  1. "Учні школи мистецтв № 1 – переможці Всеукраїнського відкритого конкурсу образотворчого мистецтва #МИСТЕЦТВО", 22 жовтня 2018 року. Архів оригіналу за 8 серпня 2019.
  2. "Всеукраїнський відкритий конкурс образотворчого мистецтва", Краснопільска громада, 22 травня 2019 року. Архів оригіналу за 8 серпня 2019.
  3. "Маріупольчанка стала дипломатом Всеукраїнського конкурсу образотворчого мистецтва", офіційний сайт м. Маріуполь, травень 2019 року. Архів оригіналу за 8 серпня 2019.
  4. "Наші перемоги у Всеукраїнському конкурсі МИСТЕЦТВО-2019", Фастівська школа народної майстерності, 29 травня 2019 року. Архів оригіналу за 8 серпня 2019.
  5. "Київська Академія мистецтв представила на конкурс 99 творчих робіт", Київ, травень, 2019 року. Архів оригіналу за 28 липня 2019.
  6. "Юні рожищани привезли нагороди із Києва", Луцький інститут розвитку людини, 3 листопада 2018 року. Архів оригіналу за 8 серпня 2019.
  7. Статистика Всеукраїнського відкритого конкурсу образотворчого мистецтва #МИСТЕЦТВО. Архів оригіналу за 4 серпня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]