Відносини Канади та Швейцарії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відносини Канади та Швейцарії
Канада
Канада
Швейцарія
Швейцарія

Канадо-швейцарські відносини — це зовнішні відносини між Канадою та Швейцарією. Обидві країни є членами Франкофонії та ООН.

Історія[ред. | ред. код]

У 1604 р., під час колонізації Канади швейцарські солдати на службі у французької армії прибули на територію Нової Франції. З моменту першого прибуття Канада стала місцем для швейцарських емігрантів. Перші почесні консульства Швейцарії в Канаді були створені в Монреалі (1875), Торонто (1906), Ванкувері та Вінніпезі (1913). Дві країни встановили дипломатичні відносини в 1945 році. У 1947 році Швейцарія відкрила дипломатичну легацію в Оттаві і підняла її до посольства в 1953 році. Того ж року Канада модернізувала свою дипломатичну місію в Берні до посольства.

Канада є другим найважливішим економічним партнером Швейцарії в Америці. На багатосторонніх форумах політика, яку приймають дві країни, як правило, збігається, що призводить до взаємовигідної співпраці. Прямі рейси між обома країнами виконують авіакомпанії Air Canada, Edelweiss Air та Swiss International Air Lines.

Двосторонні угоди[ред. | ред. код]

Обидві держави підписали кілька двосторонніх угод, таких як Договір про дружбу, комерцію та взаємне заснування (1914); Угода про повітряний транспорт (1976); Угода про кінематографічні та аудіовізуальні відносини (1988); Угода про співпрацю з метою використання ядерної енергії в мирних цілях (1989 р.); Договір про взаємну правову допомогу у кримінальних справах (1995); Конвенція про соціальне забезпечення з домовленостями з Квебеком (1995); Договір про екстрадицію (1996); та угода про подвійне оподаткування (1998 р.).

Постійні дипломатичні представництва[ред. | ред. код]

Посольство Швейцарії в Оттаві
  • Посольство Швейцарії в Оттаві
  • Канадське посольство в Берні

Швейцарія має посольство в Оттаві та генеральні консульства в Монреалі та Ванкувері.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. History of bilateral relations between Switzerland and Canada (in French) [Архівовано 16 листопада 2020 у Wayback Machine.]
  2. ^ Embassy of Canada in Bern [Архівовано 4 грудня 2020 у Wayback Machine.]
  3. ^ Embassy of Switzerland in Ottawa [Архівовано 14 листопада 2020 у Wayback Machine.]

Посилання[ред. | ред. код]