Відхилення ліктя

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Щодо відхилення ліктьової кістки як типу руху руки, див. Відхилення ліктьових суглобів під Анатомічними умовами розташування.
Рука, уражена відхиленням ульнар

Локтевий відхилення, також відоме як ліктьовий занос — це деформація кисті, при якій набряк п'ястно-фалангових суглобів (великі суглоби біля основи пальців) змушує пальці зміщуватися, прагнучи до мізинця. Його назва походить від переміщення по напрямку до ліктьової кістки (на відміну від радіального відхилення, в якому пальці зміщені до радіусу). Відхилення локтевого суглоба, швидше за все, є характеристикою ревматоїдного артриту, більше, ніж остеоартриту. Слід також враховувати пігментований віллонодулярний синовіт на тлі ліктьового відхилення та п'ястно-фалангового синовіту.

Відхилення ліктьових кісток — це також фізіологічний рух зап'ястя, коли рука, включаючи пальці, рухається у напрямку до ліктьової кістки. Відхилення ліктьового суглоба — це розлад, при якому згинання ліктьовим нервом, іннервованим м'язами, є цілим, тоді як згинання на серединному нерві — ні.