Війна наречених

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Війна наречених
Bride Wars
Жанр романтична комедія
Режисер Гарі Вінік
Продюсер Кейт Хадсон
Метт Лубер
Сценарист Грег ДеПол
Джун Рафаель
Кейсі Вілсон
У головних
ролях
Кейт Хадсон
Енн Гетевей
Кендіс Берген
Кріс Пратт
Браян Грінберг
Оператор Frederick Elmesd
Композитор Едвард Шермур
Кінокомпанія 20th Century Fox[1] і Regency Enterprises
Дистриб'ютор 20th Century Fox
Тривалість 89 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2009
Кошторис 30 млн. дол.
IMDb ID 0901476
foxinternational.com/bridewars

Війна наречених (англ. Bride Wars) — американська романтична комедія 2009 року режисера Гарі Вініка [2]. У головних ролях знялися Кейт Хадсон і Енн Гетевей.

Сюжет[ред. | ред. код]

Головні героїні фільму — Емма та Лів — найкращі подружки, які ще з дитинства планували своє весілля в готелі Плаза, яке неодмінно має пройти в червні.

І ось, у віці 26 років обидві подружки опиняються зарученими в один і той же час. Тому вони разом почнають готуватися до такого довгоочікуваного дня. Емма та Лів звертаються до весільного агента Меріен Клер. На жаль, її секретарка припускається жахливої помилки — весілля обох подружок ставлять на один день. Це стало справжньою катастрофою, адже дівчата мають стати дружками одна в одної. Героїні твердо вирішили, що одна з них має відмовитися від весілля в червні в готелі Плаза. Та Лів, що мала сильніший характер, була впевнена, що Емма відмовиться від весілля, тому почала планувати свій щасливий день ще до того, як вони остаточно домовилися. Дізнавшись про це, Емма образилися на Лів. Поступово вони почали ворогувати й робили все, аби знищити весілля одна одній.

Еммі прийшлося запропонувати бути дружкою директорці школи, в якій вона працює і яка постійно командувала нею, а Лів — своєму помічникові по роботі. Емма постійно анонімно надсилала Лів солодощі для того, аби та погладшала й не влізла в свою сукню, потім підмінила її фарбу для волосся — Лів мусила деякий час ходити з синім волоссям. Лів натомість підмінила фарбу Емми для солярія, тому колір шкіри Емми став помаранчевим.

Кульмінації сюжет досягає на весіллі — перед тим, як іти до вівтаря, дівчата вирішують помиритися. Лів просить свого помічника відмінити її останній план проти Емми — підмінити відео на весіллі подруги. Та помічник відмовляється виконувати це. Таким чином, коли Емма наближалася до свого нареченого, всі гості побачили кадри, як вона напідпитку танцює з незнайомцями на відпочинку. Це взбісило Емму, і вона влаштувала бійку з Лів. Коли вони заспокоїлися, весілля можна було б продовжувати. Та в процесі підготовки до весілля Емма зрозуміла, що її наречений Флетчер — не той чоловік, із яким вона хотіла б прожити своє життя. Тому вона попрощалася з Флетчером та стала дружкою Лів (на відміну від Флетчера, наречений Лів Деніел добре розуміє та справді кохає свою обраницю).

Весілля Лів та Деніела відбулося. І в той же день почалися стосунки Емми з братом Лів Нейтом, який вже давно кохав дівчину, проте вона не звертала на нього уваги. У фінальній сцені фільму глядач дізнається, що Емма вийшла заміж за Нейта. Обидві подружки одночасно завагітніли.

У головних ролях[ред. | ред. код]

Касові збори[ред. | ред. код]

Касові збори в США складають $58,715,510, за кордоном — $55,947,951 (усього — $114,663,461).[3]

Критика[ред. | ред. код]

На сайті Rotten Tomatoes фільм отримав оцінку в 12% із 100 (16 схвальних відгуків і 114 негативних).[4]

На сайті Metacritic кінострічку оцінили в 24 бали з 100.[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://stopklatka.pl/film/slubne-wojny
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 березня 2009. Процитовано 5 квітня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=bridewars.htm [Архівовано 1 листопада 2018 у Wayback Machine.] «Війна наречених» на Box Office Mojo
  4. http://www.rottentomatoes.com/m/bride_wars/ [Архівовано 1 червня 2010 у Wayback Machine.] «Війна наречених» на сайті Rotten Tomatoes
  5. http://www.metacritic.com/film/titles/bridewars?q=Bride%20Wars[недоступне посилання] «Війна наречених» на Metacritic