Вікенд у Берні 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вікенд у Берні 2
Weekend at Bernie's II
Жанр Чорна комедія
Режисер Роберт Клейн
Продюсер Віктор Драй Джозеф Перес
Сценарист Роберт Клейн
У головних
ролях
Ендрю МакКарті, Джонатан Сілвермен, Террі Кайзер, Беррі Боствік, Том Райт, Трой Байер
Оператор Едвард Морей III
Композитор Пітер Вульф
Кінокомпанія Columbia Pictures
Дистриб'ютор TriStar Pictures і Netflix
Тривалість 1:29:10
Мова Англіська
Локалізація 1+1
Країна США
Рік 1993
Кошторис 7 000 000$
Касові збори 12 741 891 $
IMDb ID 0108539
Рейтинг 12+
Попередній Вікенд у Берні

«Вікенд у Берні 2» — американська чорна комедія 1993 року . Продовження фільму « Вікенд у Берні ».

Фільм має слоган: "Берні повертається... і він все ще мертвий"

Сюжет[ред. | ред. код]

Пригоди трупа Берні Ломакса[1], страховика, пов'язаного з мафією, продовжуються.

Ларрі та Річард не змогли пояснити новому керівництву страхової компанії, що трапилося з Берні, за що були звільнені. Пізніше, обшукуючи речі Берні, друзі знайшли ключ від банківського сейфа на Віргінських островах, а саме острові Сент-Томас. Знаючи про причини звільнення Берні зі страхової компанії, герої припускають, що в секретному сховищі зберігаються величезні гроші нечистого на руку небіжчика. Вражені цим відкриттям, вони збираються винагородити себе за витрачені зусилля і привласнити нелегальний статок Берні. Але інформацією про сховище володіє тільки померлий Берні, і його статки цікаві не тільки компанії, Ларрі та Річарду, а й шаманці магії Вуду - Мобу. Тому вона зачаровує двух хлопців з Нью-Йорка, Чарльза та Генрі, які мають воскресити Берні з мертвих та привести до викрадених коштів.

Спроба воскресити Берні провалюється, він може ходити тільки коли грає музика. Чарльз і Генрі втрачають тіло Берні, яке знов опиняється в морзі. Ларрі та Річард крадуть тіло Берні з моргу та відправляються з ним на острів Сент-Томас. За ними стежить Артур Хаммел з компанії.

У готелі Ларрі зустрічає дівчину Клавдію та закохується в неї. Настуного дня тіло Берні невдало викрадають Чарльз з Генрі, але друзі перехоплюють тіло та повертають собі. У банківському сейфі замість грошей вони знаходять лише карту з символами Вуду. На щастя, батько Клавдії розуміється на магії Вуду, і вона передає йому карту.

Берні чує музику та тікає з машини, друзі не помічають цього, бо в цей час чекають Клавдію. Але їх знаходять Чарльз та Генрі і відвозять до Мобу, яка дає Річарду сильну отруту і говорить, що після заходу сонця той помре.

Ларрі та Річард дізнаються, що Берні може ходити під музику, та поспішають в готель, щоб повідомити Клавдію про новини. Там же до них з неба прилітає сам Берні та починає йти у напрямку моря, бо грає музика.

Ларрі, Річард та Клавдія знаходять спосіб, щоб Берні чув музику навіть під водою, і пливуть за ним. З підводного човна для прогулянок Артур помічає Берні на дні моря та намагається вийти з човна, за що на суші був заарештований, як буйний психопат, та в супроводі лікаря (батька Клавдії) відведений до поліції.

У цей час під водою Ларрі з гарпунної рушниці випадково порапляє в голову Берні та тим самим ламає його навушники. Берні не чує музику та не відпускає знайдену скриню з грошима.

Витягнувши Берні на сушу, друзі запрягають його у кінну туристичну повозку, замість коня. Та швидко мчать до Мобу. Їх помічає поліція, що везе Артура, та слідує за героями. Прибувши до Мобу, Берні випадково збиває її, і вона втрачає свідомість. Клавдія просить у батька допомоги для Річарда, а Ларрі згадує, що є спосіб повернути закляття на того, хто його наклав (повернути відправнику). Батько Клавдії зазначає, що можливо перевести закляття з Річарда на Мобу, але потрібна кров незайманого. Подумавши, Ларрі говорить, щоб брали його кров, він єдиний з присутніх, хто підходить.

В кінці хлопці вже на власній яхті з екіпажем дівчат та частиною грошей, які Берні вкрав, але про них невідомо компанії, і друзі вирушають в Монте-Карло.

А Генрі та Чарльз, через те що не виконали завдання, стають козлами (на початку фільму показали що, за невиконання наказу Мобу, люди стають козлами) та таки беруть участь у карнавалі, на який так хотіли потрапити.

В ролях[ред. | ред. код]

  • Ендрю МакКарті - Ларрі Вілсон
  • Джонатан Сільверман - Річард Паркер
  • Террі Кайзер - Берні Ломакс
  • Трой Байєр - Клаудія
  • Том Райт - Чарльз
  • Стів Джеймс - Генрі
  • Беррі Боствік - Артур Хаммель

Знімальна група[ред. | ред. код]

  • Режисер: Роберт Клейн
  • Продюсери: Віктор Драй, Джозеф Перес
  • Сценарій: Роберт Клейн
  • Оператор: Едвард Морей III
  • Композитор: Пітер Вульф

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Вікенд у Берні. Перша частина.