Вікіпедія:Відновлення вилучених сторінок/Архів 17

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Сучасний український стиль в дизайні та архітектурі

  • Стаття: Сучасний український стиль в дизайні та архітектурі (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Інтернет надає численні посилання на сайти, де розглядається український традиційний стиль в сучасному прочитанні модних брендів, а також як українські традиції наших дідів та прадідів можна обігрувати в сучасному інтер'єрі наших домівок. Проте не існує історичної довідки про виникнення та розвиток цього стилю. І Вікіпедія, як належить, стане першою, хто розкриє тему сучасного українського стилю історично. Сучасний український стиль на рівні із такими поняттями, як скандинавський стиль та мінімалізм, використовують українські та зарубіжні ЗМІ та дизайн-компанії у поясненні своїх робіт та зазначають сучасний український стиль трендом наступних років. Далі додаю посилання на незалежні медіа, які розглядають сучасниц український стиль як тренд, як започаткування нового напрямку культури, дизайну та архітектури:

https://www.dezeen.com/2020/01/07/interior-design-trends-2020-michelle-ogundehin/

https://www.domino.com/content/ukrainian-interior-designers/ --DesigninUkraine (обговорення) 13:09, 2 липня 2020 (UTC) Сушко Дар'я

@DesigninUkraine: Якщо ми описуємо новий стиль у мистецтві, нам потрібно мати дуже солідне джерело. Не на сайті про сучасні тренди, а наукове джерело від мистецтвознавців чи культурологів, які описують особливості цього стилю — NickK (обг.) 18:20, 6 липня 2020 (UTC)

Десятник Валентин Володимирович

  • Стаття: Користувач:Fed4ev/Десятник Валентин Володимирович (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Попередньо стаття була видалена через недостатньо обґрунтовану значимість і рекламний характер тексту. Я переконаний, що знайшов і навів у новій версії статті достатньо джерел на підтвердження значимості громадського діяча (в порівнянні з попередньою версією сторінки рази в три більше джерел на підтвердження різних сторін значимості особи: в громадському секторі, в розвитку донорства крові, в суспільно-політичних рухах). Текст не є копією попередньої версії, хоча я використав окремі речення щодо біографії та кар'єри (були доступні в кеші google). Застороги щодо рекламного характеру статті цілком розумію, місцеві вибори на носі, особа заявляє про свій інтерес участі в них. Проте я, знову ж таки, певен, що суттєво поліпшив попередній текст, прибравши непотрібні пасажі про "годування пиріжками шахтарів" і "змалечку на барикадах" ). Я маю своє ставлення до Десятника, але намагався писати нейтрально, готовий до діалогу і правок, щоби зробити статтю ще відповіднішою стандартам Вікіпедії. Прошу тут висловитися користувачів @Homme:, @Kharkivian:, @Submajstro:, які бачили попередню версію сторінки. І пропоную відновити статтю в суттєво покращеній новій редакції--fed4ev (обговорення) 20:37, 3 липня 2020 (UTC)
Уся біографія без виносок.--Brunei (обговорення) 22:40, 3 липня 2020 (UTC)
У статті немає головного - істотного висвітлення особи в незалежних джерелах. Тільки сказав, член організації, виступив від імені, дав інтерв'ю. Не показана його роль в організаціях, біографія нічим не підтверджена. --Submajstro (обговорення) 05:11, 4 липня 2020 (UTC)
Якщо автор повідомляє, що має своє ставлення до предмету статті, то НТЗ вже під сумнівом.--Юрко (обговорення) 05:59, 4 липня 2020 (UTC)
Дякую за коментарі, мушу погодитися, майже всі джерела - з його слів і про біографію нічого не гуглиться. Почаклую ще з текстом і з google-пошуком. Щодо НТЗ, то я так влаштований, що практично до всіх предметів, практично до всього в світі, про що дізнаюсь, дуже легко формую хоч якесь ставлення, мабуть це в природі людини. Досі це мені не заважало в роботі тут, ну, і я не афілійований до особи чи його організацій, які є в тексті. --fed4ev (обговорення) 07:36, 4 липня 2020 (UTC)

Павлівська імперія

Користувач:Yukh68 вилучив статтю на тій підставі, що «у статті наведено лише 4 джерела, з яких у вільному доступі в інтернеті є лише одне, решта три в друкованих джерелах, які не можна перевірити». Насправді джерела знаходяться у відкритому доступі, посилання публікувалися в обговоренні:

https://s3.amazonaws.com/compressed.photo.goodreads.com/documents/1489338617books/32927644.pdf

http://www.trinitas.ru/rus/doc/0001/005d/2362-mr.pdf

https://books.google.com.ua/books?id=k2anCgAAQBAJ&pg=PT14&lpg=PT14&dq#v=onepage&q&f=false

https://www.uttryckmagazine.com/mikronationer-langvariga-lajv-eller-blodigt-allvar/

Таким чином, твердження про неможливість перевірити джерела помилкове. Раніше користувач вже вилучав статтю тому що вона «неукраїномовна», що абсурдно. Підозрюю ВП:КІ. --Escargoten (обговорення) 17:08, 12 липня 2020 (UTC)

Так і є — перший раз вилучив за явні мовні помилки, другий варіант містив менше помилок, хоча був і більш читабельний. Ну, а далі стаття потрапила на повільне вилучення, за результатами якого я й вилучив статтю. Та й з наведених джерел також не видно значимості, лише побіжні згадки, а в цьому випадку має бути досить широке висвітлення, не одним словом, а абзацом, і не менше, ніж у десятку джерел, тому що предмет статті не має автоматичної значимості як мікронація. --Yukh68 (обговорення) 17:30, 12 липня 2020 (UTC)

Система Кірносової—Цісар

--ЮеАртеміс (обговорення) 16:20, 16 липня 2020 (UTC)

@UeArtemis: Вийшов посібник чийого авторства? Ключове питання: чи є бодай одна незалежна публікація про цю систему, авторами яких були б не Кірносова чи Цісар? — NickK (обг.) 16:49, 22 липня 2020 (UTC)
Повторюю, що вважаю, що стороння оцінка бажана, але не обов'язкова. Посібник авторства Кірносової і Цісар, але рекомендований Університетом Шевченка.--ЮеАртеміс (обговорення) 20:00, 22 липня 2020 (UTC)
@UeArtemis: Для системи, яка по суті поступилася в наукових дебатах, та була хоч якось поширеною лише рік, потрібно трохи більше, ніж праці авторів цієї ж системи — NickK (обг.) 07:05, 23 липня 2020 (UTC)
Вона не поступилася. Маємо тупо бойкот.--ЮеАртеміс (обговорення) 08:13, 23 липня 2020 (UTC)
«стороння оцінка бажана, але не обов'язкова» — тобто я можу опублікувати десь систему користувача Base, і ви про неї так само будете відстоювати статтю? --塩基Base 08:29, 23 липня 2020 (UTC)
Якщо її будуть застосовувати ЗМІ чи видавництва.--ЮеАртеміс (обговорення) 08:18, 25 липня 2020 (UTC)

Сторчак Сергій Олександрович

На статтю про нього є посилання зі статей:

Знайшов кілька джерел:

Готовий доопрацювати статтю. --Perohanych (обговорення) 18:22, 19 липня 2020 (UTC)

@Perohanych: Значимість очевидна (Державна премія), переніс на доопрацювання до вашого простору Користувач:Perohanych/Сторчак Сергій Олександрович. У статті на момент вилучення зовсім не було джерел — NickK (обг.) 17:09, 22 липня 2020 (UTC)

КЗ «Центральна бібліотека» Демидівської селищної ради

--Skype87 (обговорення) 17:12, 20 липня 2020 (UTC)

Це можна було зробити самостійно. Прибрав шаблон.--Brunei (обговорення) 17:43, 20 липня 2020 (UTC)

Діма Варварук

Електронний землевпорядник FieldBI

--Kostiantyn Ilchenko (обговорення) 08:31, 24 липня 2020 (UTC) --Kostiantyn Ilchenko (обговорення) 08:31, 24 липня 2020 (UTC)

@Kostiantyn Ilchenko: Прибрав шаблон. Ця сторінка ще не вилучена, тож ви могли б повернути текст самостійно — NickK (обг.) 07:11, 29 липня 2020 (UTC)
До речі, пане Костянтине, чи є словосполучення «електронний землевпорядник» частиною назви цієї інформаційної системи? І як правильно писати: «FieldBI», «FieldBi» чи «Fieldbi»? --Рассилон 07:29, 29 липня 2020 (UTC)
Шановний Рассилоне, Електронний землевпорядник FieldBI - це повна власна назва інформаційної системи, коректне написання FieldBI (Field - поле та Business intelligence (BI))--Kostiantyn Ilchenko (обговорення) 14:12, 29 липня 2020 (UTC)
@Kostiantyn Ilchenko: Тобто, іншими словами, «електронний землевпорядник» є невід'ємною частиною назви? Не так, як «операційна система» у словосполученні «операційна система Windows»? --Рассилон 14:19, 29 липня 2020 (UTC)
Шановний Рассилоне Так «електронний землевпорядник», це невід'ємна частина назви. --Kostiantyn Ilchenko (обговорення) 14:45, 29 липня 2020 (UTC)

yung eagle

--Vitromaniv (обговорення) 19:11, 30 липня 2020 (UTC)

@Vitromaniv: По-перше, Ви зарано подаєте запит сюди, адже дану сторінку ще ніхто не вилучав. По-друге, вимоги до оформлення Вашого псевдоніму на обкладинці CD (чи де там) повинні прописуватися в договорі або в технічному завданні, й аж ніяк не у Вікіпедії. По-третє, Ваш дистриб'ютор порушує правила Вікіпедії, а саме змушує створити статтю, предмет якої не відповідає критеріям енциклопедичної значимості. Почавши з правил тут, він рано чи пізно може дійти й до порушень Законів України. З повагою, Рассилон 20:56, 30 липня 2020 (UTC)

Нестор Віталій Романович

Прошу відновити сторінку Нестор Віталій Романович, яка була видалена з причини того, що не відображена значимість статті. Стаття постійно доповнюється різними авторитетними джерелами і ми намагаємося слідувати всім вимогам спільноти. Зокрема, вже зараз, ми можемо додати посилання на інтерв'ю з Віталієм Нестором на сайті Апостроф (https://apostrophe.ua/article/politics/2020-07-30/vitaliy-nestor-o-svyazyah-s-zastroyschikami-i-buduschem-kieva/34185) і посилання на програму на 112 каналі з його участю (https://video-ua.112.ua/politychne-tok-shou-puls-na-telekanali-112-ukraina-28072020-328243.html). Зрозуміло що Нестор молодий політик, але він дуже активний і має великі перспективи зростання. Крім того, на мою думку, критерії незначності декілька суб'єктивні і колись глава київського осередку Батьківщини Турчинов був мало кому відомий, а зараз питань про його значущості не виникає. Стаття буде постійно оновлюватися і доповнюватися посиланнями на авторитетні джерела і інформацією про діяльність Нестора, як громадського діяча. Прошу дати можливість продовжити роботу над статтею. Заздалегідь вдячний. --Smolet (обговорення) 08:35, 1 серпня 2020 (UTC)

@Smolet: Прошу Вас ознайомитися з обговоренням, на основі якого статтю і було вилучено. Там колеги Вам вже пояснили детально, що зі статею не так. Щодо Турчинова, то Ви порівнюєте непорівнюване. Стаття про нього створена у 2005 році і він на той час вже був головою Служби безпеки України. Віталій Нестор наразі не відповідає критеріям значимості для осіб своєї категорії. Кожен з нас є перспективним, однак Вікіпедія не передбачає майбутнього, а наводить дані з авторитетних джерел.--Кучер Олексій (обговорення) 15:00, 2 серпня 2020 (UTC)

Лисенко В'ячеслав Вікторович

--Stapenko (обговорення) 20:25, 3 серпня 2020 (UTC)

  • YesТак Відновлено. Стаття доповнена висвітленням діяльності у незалежних джерелах. Він відомий як підприємець, що входить у клуб Бізнес-100, що об'єднує 100 найбільших підприємців. Від 75 до 90% вантажів пов'язаних з напрямком Україна-Китай, проходять через компанію В'ячеслава Лисенка. За незалежними оцінками він є одним із провідних експертів українсько-китайських взаємин та в електронній комерції і залучався десятки разів для різного роду оцінок і коментарів у провідних ЗМІ. --yakudza 23:34, 5 серпня 2020 (UTC)

Петренко Галина Павлівна

--Олександр Гаврик (обговорення) 11:14, 5 серпня 2020 (UTC)

Місто професій

--UKEF (обговорення) 11:10, 6 серпня 2020 (UTC)

@UKEF: Статтю було вилучено через невідповідність критеріям значимості, зокрема, критеріям значимості організацій. Будь ласка, обґрунтуйте тут, чому ви вважаєте, що це більше не так. Дякую — NickK (обг.) 14:22, 6 серпня 2020 (UTC)

 За Є десятки якщо не сотні публікацій про різні аспекти проєкту, як в національних, так і регіональних ЗМІ, сюжети на ТБ. Самої статті не бачив, можливо написана в рекламному стилі чи є твердження без посилань на незалежні надійні джерела. Але предмет статті на мою думку однозначно значимий. --Perohanych (обговорення) 19:46, 13 серпня 2020 (UTC)

@Perohanych: Якщо їх сотні, можете, будь ласка, навести тут хоча б кілька незалежних? З того, що я бачу, то публікації переважно є прес-релізами — NickK (обг.) 07:06, 14 серпня 2020 (UTC)
@NickK: Ось півдюжини:

--Perohanych (обговорення) 08:16, 14 серпня 2020 (UTC)

Схоже на природний інтерес місцевих ЗМІ до заходу в їх населеному пункті, але весь опис проекту зі слів організаторів, тому так собі, але з огляду на те, що інтерес місцевих ЗМІ виглядає природним, значимість, мабуть, є. Цікава думка @Mcoffsky:NickK (обг.) 12:56, 14 серпня 2020 (UTC)
Я первинно сумнівався в доцільності вилучення статті, оскільки подібні заходи проводяться регулярно, причому в різних містах країни. І цікавість до них дійсно є. Ще один «камінець» на шальки терезів, що свідчить на користь відновлення статті - некомерційність, тобто, суто соціальний проєкт (звичайно, якісь партнери та спонсори є, але все ж). --Mcoffsky (обговорення) 13:21, 14 серпня 2020 (UTC)

Чаборай Юрій Миколайович

--Chaborai13 (обговорення) 07:05, 11 серпня 2020 (UTC)

  • У вилученій статті були відсутні незалежні джерела. Особиста сторінка, інтерв'ю, посилання на сайт власного підприємства тими не є. Потрібні незалежні джерела, які істотно висвітлюють особу. --Submajstro (обговорення) 08:30, 11 серпня 2020 (UTC)

Калуш_спортивний

--Руслан Бойкович (обговорення) 08:11, 11 серпня 2020 (UTC)

Запит на відновлення сторінки Живицький Дмитро Олексійович

--93.170.66.46 18:43, 13 серпня 2020 (UTC)

@93.170.66.46 Статтю вилучено, бо особа не відповідає критеріям значимості політиків і громадських діячів, ні за посадою, ні за діяльністю: так і не обійняв посаду голови ОДА, яка б давала значимість, не показано незалежного підтвердження його конкретного впливу на життя регіону — NickK (обг.) 07:43, 14 серпня 2020 (UTC)

Радецький Руслан Станіславович

Діяч досить відомий, стаття на момент вилучення була без джерел, тож теоретично можливе відновлення для допрацювання. Чи будете ви допрацьовувати статтю? — NickK (обг.) 14:23, 18 серпня 2020 (UTC)

Renix (Ренікс, Система керування двигуном)

Чи можна її повернути? Вірніше, її повний зміст перенести до актуальної сторінки Renix сюди: Renix

У поточній версії є помилки, і вона занадто коротка, виглядає обрубано і нелогічно.

Я готовий заново її вичитати і відредагувати. А робити з нуля переклад навряд чи буду. --Shemet aka (обговорення) 08:50, 17 серпня 2020 (UTC)

@Shemet aka: Назва статті, яку Ви просите відновити, не витримує жодної критики:

  1. Чи настільки необхідне уточнення (те, що в дужках) після назви? Тобто чи є ще щось у світі, що відповідає критеріям енциклопедичної значимості та відоме під такою ж назвою Renix?
  2. За яким пунктом українського правопису Ви написали слово «Система» після коми з великої літери? Це власна назва абощо?
  3. Яка нагальна необхідність зазначати транслітерацію англомовної назви українською вже у назві статті, а не у вступному розділі?

З урахуванням вищевикладеного, я не вважаю дію перейменування даної статті на коротшу назву такою, що порушує будь-яке з чинних правил або настанов УкрВікі. Навіть попри шаблон {{перекладаю}} чи подібний. З повагою, Рассилон 10:50, 17 серпня 2020 (UTC)

Я абсолютно погоджуюся зі зміною назви. Мова про те, що у видаленій статті залишилася більша частина перекладеного матеріалу. Я пропоную перенести матеріал у вже наявну статтю. — Це написав, але не підписав користувач Shemet aka (обговореннявнесок) 20:31, 17 серпня 2020‎ (UTC).

@Shemet aka: Відновив усі версії під назвою Renix, будь ласка, продовжуйте роботу там — NickK (обг.) 14:25, 18 серпня 2020 (UTC)
@NickK: ДЯКУЮ! Вже продовжую. Добре, що нічого не втрачено)) - Shemet aka

Заболотний Геннадій Вадимович

--Заболотний Геннадій Вадимович (обговорення) 11:25, 17 серпня 2020 (UTC) Геннадій Заболотний

@Заболотний Геннадій Вадимович: Сторінка не вилучена, а знаходиться за адресою Користувач:Заболотний Геннадій Вадимович/Заболотний Геннадій Вадимович, будь ласка, додавайте посилання безпосередньо там. Дякую — NickK (обг.) 14:31, 18 серпня 2020 (UTC)

Васильчук Вадим Васильович

Бєс

https://detector.media/production/article/179882/2020-08-21-11-i-odeskii-kinofestival-ogolosiv-konkursnu-programu/

--46.211.9.121 07:20, 23 серпня 2020 (UTC)

Охрана и изучение природы степной полосы Украины (книжка)

Qatoshi

  • Стаття: Qatoshi (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Вітаю. Прошу відновити сторінку Qatoshi, яка була видалена через "безсумнівну невідповідність критеріям значимості". Але ж останній трек Миколи Сопронюка посів перше місце в чарті нових треків SoundCloud та опинився на 74-му місці у топ-100 глобального чарту Apple Music. У зв'язку з цим, гадаю, він підпадає під критерій "Митці, які фігурують у чартах, хіт-парадах тощо, соціологічних показниках"?

--Musicalgay88 (обговорення) 14:18, 3 вересня 2020 (UTC)

Наведеного критерію недостатньо, бо потрібні ще інші критерії. Крім того стаття має бути написана на незалежних джерелах, які істотно висвітлюють особу, а не не власних сайтах, інтерв'ю. --Submajstro (обговорення) 19:07, 4 вересня 2020 (UTC)

Шумський районний суд Тернопільської області

  • Стаття: Шумський районний суд Тернопільської області (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Вперше пишу в цей розділ. Вважаю, що всі суди мають вважатися значимими. Суд, навіть районний, це елемент державної влади, певної державної системи. У нас багато аналогічних підходів до інших елементів систем: залізничні станції, військові частини, органи місцевого самоврядування, автомобільні дороги, школи, посольства… Їх чомусь ніхто не вилучає, хоча суд — максимум один на район, а сільрад значно більше. Для мене вилучити статтю про суд — те саме, що про районну раду. І те, і те — орган влади, але в суді відбувається набагато більше важливих речей. Незважаючи на всі реформи, судова функція, як і її інституційне буття, залишається досить сталою річчю. Як ті ж дороги.
Є такі шаблони: Категорія:Шаблони:Судова система України, вони поступово наповнюються. Ніхто ж не пропонує їх вилучити? Це все одно що сказати: нам не потрібна судова система, як і знання про неї.
У випадку відновлення сторінки, перепишу її якомога краще.--Dgho (обговорення) 18:26, 4 вересня 2020 (UTC)

Оскільки я вилучав статтю, то поясню детальніше причину. Стаття складалася з назви, юрисдикції, голови суду, електронної адреси та телефону. По суті «жовті сторінки». Я б рекомендував по кожній області скласти списки районних судів, де потрібна мінімальна інформація. А ще радив би не поспішати, бо після адміністративної реформи кількість районних судів зменшаться, районні суди, у районах які зникнуть стануть філіалами судів укрупнених районів. От про укрупнені суди буде, що написати. Але це моя думка. --Submajstro (обговорення) 18:46, 4 вересня 2020 (UTC)

Яловий Костянтин Володимирович

--MightyBee2020 (обговорення) 13:22, 10 серпня 2020 (UTC)

  • У статті відсутні незалежні джерела. Є статті особи, інтерв'ю з ним, первинні документи (рішення Київради, ініційовані ним без оцінки), згадки про участь в окремих заходах. Цього недостатньо для підтвердження значимості. --Submajstro (обговорення) 08:45, 11 серпня 2020 (UTC)

@Submajstro, добрий день. Дякую за відповідь. Додано до статті:

--MightyBee2020 (обговорення) 14:43, 14 серпня 2020 (UTC)

  • звичайний депутат Київради. У статті не показана значимість, значна частина інформації - без АД. Стаття схожа на рекламну агітку перед виборами, а не енциклопедичну статтю. Наприклад, у джерелах частини інформації немає. Так, у публікації ДС немає згадки, що ініціював проведення чогось там 24 години - пан Яловол, там лише згадується Альберт Гор. Бо так і не зрозуміла значимість особи - ініціювати кілька рішень - цього замало. Має бути сталий інтерес до особи, а він лише епізодичний. І основний об'єкт в усіх публікаціях - не особа, а інші питання. Відновлювати статтю немає сенсу, бо не показана значимість. --Kharkivian (обг.) 12:40, 23 вересня 2020 (UTC)

Хонда Марина Петрівна

  • Стаття: Хонда Марина Петрівна (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Прошу відновити статтю для доопрацювання. Під час першої публікації я не ознайомився з правилами Вікіпедії та не показав достатню значимість особи. Посада заступника голови КМДА, згідно правил, дозволяє розміщення. Але крім цього, це людина, яка вперше в Києві розпочала масову роботу по протидії домашнього насильства: створено гарячу лінію, відкрито кризові кімнати для жертв (в планах відкриття ще однієї) та інше. Є однією із ініціаторів громадських конкурсів у місті Києві. Займається питаннями дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського: створюються нові дитячі будинки сімейного типу, відкрито перший соціальний гуртожиток для хлопчиків та інші речі. Розкрити значимість в новій редакції статті, з моїми доопрацюваннями я зможу. Плюс, сторінка в процесі доповнюватиметься, адже в роботі багато нових потрібних соціальних проектів. Є посилання на різні джерела, як ЗМІ (близько 10, але можу додати й більше), так і офіційні сайти. Буду щиро вдячний у сприянні та відновленні статті.

--Олександр Павличук (обговорення) 10:30, 26 серпня 2020 (UTC)Олександр Павличук

@Олександр Павличук: Посада заступника голови КМДА автоматичної значимості не дає, лише посада голови. Відповідно, вам потрібно показати значимість за критеріями значимості політиків і громадських діячів, ймовірно, через глибоке незалежне висвітлення в ЗМІ — NickK (обг.) 17:10, 28 серпня 2020 (UTC)
@NickK: я ж не сперечаюся, а хочу отримати можливість мені цю значимість висвітлити --Олександр Павличук (обговорення)
@Олександр Павличук: Ви можете тут навести аргументи на підтримку значимості — NickK (обг.) 12:30, 29 серпня 2020 (UTC)
@NickK: Отже, вона опікується соціальною сферою. За час її роботи відкрито перший гуртожиток для дітей-сиріт, який допомагає їм соціалізуватися. Зараз будується ще один для дівчат. Створено більше 5 дитячих будинків сімейного типу (в процесі створення ще три). Також за час її перебування на посаді введено матеріальну підтримку для дитячих будинків сімейного типу, патронатних та прийомних родин. Це додатковий механізм підтримки сімейних форм виховання, аналогів якому в Україні немає. Є ініціатором розбудови системи протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, в рамках якої створено "гарячу лінію" для постраждалих, "кризову кімнату" в якій жертви можуть сховатися від кривдника (створюється ще одна). За увесь час незалежності не було зроблено для протидії насильства стільки, скільки за останній рік. Також вона є ініціатором створення Гендерного паспорту міста, який допоможе закладати правильно сформоване бюджетування міста у різних галузях. Також, за її ініціативи в Києві запущено два конкурси для громадських організацій (для них конкурс працює з 2018) та ОСНів (для них конкурс працює з 2012 року), через які можна отримати гроші з міського бюджету на реалізацію власних проектів, що потрібні громаді. Під час жорстких карантинних обмежень зорганізувала роботу Єдиного координаційного центру для допомоги малозахищеним верствам населення. Завдяки роботі Центру, майже 60 тисяч осіб з, так званої, групи ризику (літні люди, особи з інвалідністю, паліативні хворі) отримали продуктові набори, що дозволили обмежити їхні соціальні контакти на етапах жорсткого карантину та уникнути їх зараження. Також, понад 140 осіб отримали постійне транспортування на життєво необхідні для них процедури гемодіалізу. І це ще не увесь список. Усі згадані мною проекти підкріплюються посиланнями на ЗМІ. Низка потрібних соціальних проектів зараз в роботі (наприклад, три центри реабілітації для осіб з інвалідністю), що безумовно буде додано до статті у процесі їх реалізації. --Олександр Павличук (обговорення)
@Олександр Павличук: Перепрошую, але я, мабуть, неточно висловився. За критеріями значимості політиків і громадських діячів потрібно показати, що конкретні дії (публічні виступи, законодавчі ініціативи тощо) потрапляли у фокус широкої громадської думки (підтверджується посиланнями на ЗМІ) і суттєво впливали на життя регіону, країни чи світу. Тобто потрібно на додачу до вашого переліку також посилання на ЗМІ — NickK (обг.) 16:05, 14 вересня 2020 (UTC)
@NickK: Уточніть, будь-ласка, як це має виглядати: списком посилання на ЗМІ? --Олександр Павличук (обговорення) 15:02, 15 вересня 2020 (UTC)
@Олександр Павличук: Власне, можливі два варіанти: або ви надаєте список джерел, на основі яких ви можете переписати статтю, тут; або ж стаття може бути відновлена до вашого особистого простору для переробки, ви її одразу переробляєте на основі джерел та виносите на розгляд — NickK (обг.) 17:14, 21 вересня 2020 (UTC)
@NickK: Давайте спробуємо відновлення в особистий простір. Власне, сама стаття з посиланнями на джерела в мене готова. І спосіб відновлення в особистий простір був би швидший і швидший і простіший. --Олександр Павличук (обговорення) 15:02, 23 вересня 2020 (UTC)
@Олександр Павличук: Відновив Користувач:Олександр Павличук/Хонда Марина Петрівна, будь ласка, допрацюйте там — NickK (обг.) 18:52, 24 вересня 2020 (UTC)
@NickK: Дякую за відновлення, допрацював. Можете, будь-ласка, глянути і вказати, що ще треба допрацювати, якщо потрібно. Додав 17 посилань на різні ресурси. З них, 15 - на ЗМІ. Якщо потрібно додати ще - зроблю. --Олександр Павличук (обговорення) 12:23, 28 вересня 2020 (UTC)
@Олександр Павличук: На жаль, з усіх публікацій лише одна стосується власне Марини Хонди, і та є інтерв'ю, тобто описує пані Хонду з її ж слів. З решти публікацій частина просто подає коментар пані Хонди як представниці КМДА або подає її в списку учасників (на кшталт того, що на відкритті чогось КМДА представляла пані Хонда та заявила щось), інші взагалі навіть не згадують її прізвища. Тобто суттєво висвітлює діяльність пані Хонди лише одне джерело, а решта просто згадують її, чого недостатньо — NickK (обг.) 11:16, 28 вересня 2020 (UTC)

Перелік державних реєстрів та баз даних державних установ України

  • Стаття: Перелік державних реєстрів та баз даних державних установ України (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Стаття-переліки є дозволеними у Вікі. Аргументи щодо "відображає лише стан свідомості групи вікіпедистів чи результати їх вправ у пошуці інформації на поточний момент" є надуманими. Таким самим чином варто вилучити статті про 100 відомих когось/чогось чи переліки вилиць, які взагалі невідомо звідки беруться. Крім того стаття була свого роду унікальним зібранням переліку державних реєстрів в Україні, які жоден орган державної влади не подає. Кількість відвідувачів сторінки є підтвердженням корисності статті. "На основі якого джерела цей список складений"? До кожного реєстру було посилання на законодавчий акт. Перелік реєстрів був структурований за сферами, у якій застосовувався. Крім того питання захисту персональних даних у Європі все більше висувається на перший план, але вочевидь, для тих хто вилучав сторінку доцільніше наповнювати вікі переліками про 100-500 чогось, які взгалі не мають жодного сенсу та є глибоко суб'єктивними. Щодо "надмірної кількості Collapsible elements" - як спосіб знайти швидко в переліку необхідну інформацію, а не скролити як інші статті по півгодини. Таке враження наче хтось хоче довести, що перелистати цілу книгу краще, ніж скористатися змістом. Щодо критеріїв включення: 1) є рестром 2) знаходиться у володінні держави.

--Drogopolitanos (обговорення) 06:33, 5 вересня 2020 (UTC)

 За можна також додати шаблон Службовий список --Perohanych (обговорення) 07:26, 5 вересня 2020 (UTC)

Метал-група MIDGARD

Готовий надати будь-які інші довідки чи додаткові матеріали. З повагою. Каленик. --Каленик (обговорення) 10:33, 8 вересня 2020 (UTC)

@Каленик: Стаття була вилучена через невідповідність критеріям значимості митців. Чи можете ви, будь ласка, спираючись на джерела, показати відповідність критеріям? Дякую — NickK (обг.) 17:23, 26 вересня 2020 (UTC)

ROSA

--Rosa Art (обговорення) 11:17, 14 вересня 2020 (UTC)Будь ласка, допоможіть правильно оформити літературу--Rosa Art (обговорення) 11:17, 14 вересня 2020 (UTC) --Rosa Art (обговорення) 09:45, 17 вересня 2020 (UTC)Прохання до модераторів, чи адмінів - будь ласка, напишіть свої зауваження щодо статті, буду вдячний за зворотній звязок. Чи можна відновити раніше видалену статтю з відповідними змінами? Дякую--Rosa Art (обговорення) 09:45, 17 вересня 2020 (UTC)

--Rosa Art (обговорення) 14:35, 17 вересня 2020 (UTC)Сторінка буде доповнюватись, будуть додаватись додаткові факти і джерела--Rosa Art(обговорення) 14:35, 17 вересня 2020 (UTC)
--Rosa Art (обговорення) 15:03, 17 вересня 2020 (UTC)Прошу звернути увагу також на те, що виробництво художніх матеріалів для професійних художників не масовий продукт, незважаючи на це і на відносно невеликий час існування компанія досягла визнання в Україні, зокрема, фарбами ROSA реставрують картини, а один з найвідоміших художників України Іван Марчук, який входить в топ 100 геніїв сучасності користується фарбами ROSA, а також тестував їх, коли вони створювались. Тому вважаю що ця сторінка має право на існування--Rosa Art (обговорення) 15:03, 17 вересня 2020 (UTC)
--Rosa Art (обговорення) 06:34, 23 вересня 2020 (UTC)Знайшов ще інформацію: Rosa виступає партнером всеукраїнських і міжнародних лекторіумів, зокрема в 2го Міжнародного мистецького лекторіуму в рамках проекту «Watercolor Week Workshop 2019»http://zuap.org/news/ii-mizhnarodnyy-mysteckyy-lektorium. --Rosa Art (обговорення) 06:34, 23 вересня 2020 (UTC)

  • Пошукав трохи. З одного боку дуже мало незалежних джерел, а з іншого - це єдина в Україні велика компанія з випуску художніх фарб. --yakudza
    Погуглив перше джеело: ОЛЕГ КРИШТОПА, ХРИСТИНА БУРДИМ. https://www.chytomo.com/10-uspishnykh-kompanij-nova-iakist-pidpryiemnytstva-v// Книга отримала непогану пресу [1] і на перший погляд не схожа на рекламне видання. Компанії РОСА у книзі присвячено цілий розділ. Схоже що, значима. --yakudza 21:58, 19 вересня 2020 (UTC)

Підсумок

Omg_agency

1.https://omgagency.me - буде видалена пряма ссилка та зроблене посилання на інформацію з сайта 2."В описі серіалу, одним з продюсерів проєкту виступив Армен Тер-Аванесов, який отримав у 2020 році звання “Продюсер року” проєкту delo.ua «Знято в Україні»". (Інформація буде видалена) Також, судячи з того, що вказано в причині вилучення, необхідно пояснити чому посилання мають залишитися такими, як є: 1. В описі ютуб каналу серіалу Хостел вказано, що “Идея и реализация - http://omgagency.me” відповідно подальші посилання на серіал Хостел - мають прямий зв’язок з OMG-agency, тому і були використані 2. Інформація про карантин була показана для демонстрації причинно-наслідкового зв'язку, який привів до проєкту #ДАРУЙПОВІТРЯ 3. В абзаці про "Сміливе серце" відображена інформація з посилань, де прямо вказано: “Благотворительный музыкальный марафон "Сміливе серце" организовывают комьюнити-агентство OMG agency …” тому ы були використані дані посилання 4. У посиланні, прикріпленого до кліпу Yarmak`a відображається інформація зовнішньої статті на проект OMG-agency

Дякую за критику, сподіваюсь, якщо внесені правки не задовольнять Вас, то Ви вкажете нам на помилки, допущені при написанні статті: це допоможе мені зробити її кращою. --Andrew Dovgopoliy (обговорення) 12:37, 14 вересня 2020 (UTC)

@Andrew Dovgopoliy: Доброго ранку! Це дуже добре, що ви намагаєтеся виправити недоліки статті, але головним із них є сумнівна значимість для енциклопедії. Ос тут можете прочитати про критерії значимості підприємств: Вікіпедія:Критерії значимості/Організації. Доведіть, що Omg_agency відповідає їм, і тоді, я впевнений, статтю відновлять. З повагою--Dimon2712 (обговорення) 07:09, 16 вересня 2020 (UTC)

--Dimon2712 дякую за ваш відгук! Проте значимість цієї статті не має викликати сумнівів як мінімум у звязку з тим, що це агенство - перше ком'юніті агенство в Україні і коли я,ще не знаючи про те що означає цей термін зайшов на Вікіпедію, я не знайшов потрібної інформації. тому тепер я хочу створити статтю про цей вид агентства, але потрібно ж на щось посилатися, правда? Тому я і хочу створити насамперед статтю про OMG agency. Ну і враховуючи кількість різних заходів, організованих цим агенством і його популярність, важко зрозуміти які саме критерії Вас не задовольняють. З повагою --Andrew Dovgopoliy(обговорення) 13:29, 17 вересня 2020 (UTC) }}

Успішна Україна

  • Стаття: Успішна Україна (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: політична партія була створена у 2017 році, за цей період у 2019 році висувала кандидата в Президенти України Ігоря Шевченка, наразі бере участь в місцевих виборах, має зареєстровані 17 регіональних осередків та більше 500 членів партії. Не одноразово згадувалась у ЗМІ. Стаття не несе ніякого рекламного характеру, а лише виключно інформативний. Особливо в контексті подібності назви партії з "Успішна країна" (регіонала Клименка, сторінка якої є на вікіпедії...).

--Volodymyr.zhereb (обговорення) 07:52, 16 вересня 2020 (UTC)

Стаття була вилучена через невідповідність ВП:КЗО. Доведіть, що партія є значимою, надавши авторитетні вторинні чи третинні незалежні джерела, у яких політичні партію детально описують (не більше п'яти джерел). --Gouseru Обг. 10:06, 17 вересня 2020 (UTC)
@AlexKozur --Gouseru перелік джерел:
— Це написав, але не підписав користувач Volodymyr.zhereb (обговореннявнесок) 15:33, 18 вересня 2020 (UTC).
Ви читали ВП:КЗО? Я в цьому сумніваюся. Уже перше посилання це прес-реліз, все інше «Матеріали, що містять лише дрібне висвітлення». Тим паче Ви навели фактично одні й ті ж новини: 1 і 4 - новий очільник партії; 2-3 - нова партія ввійшла до виборчої кампанії. --Gouseru Обг. 17:32, 19 вересня 2020 (UTC)

Вокально-інструментальний ансамбль "Оберіг"

--Olena Stepova (обговорення) 12:18, 16 вересня 2020 (UTC) ми маємо посилання на авторитетні джерела та додамо їх, якщо сторінку буде відновлено

Перечитайте ВП:КЗО, і доведіть, що стаття відповідає їм. Також будь-ласка уточніть, що значить "ми". Міні важливо знати чи спілкуюсь я з особою чи групою осіб? Бо якось повторювати одне й те саме кожній особі з групи не досить цікаво. --Gouseru Обг. 10:10, 17 вересня 2020 (UTC)

Zakaz.ua

Олександр Андрійович Преподобний

--Alina Huba (обговорення) 11:41, 17 вересня 2020 (UTC)

Ведучий програми не дає автоматичної значимості, лише широке висвітлення в подробицях біографії. Детальніше ВП:БІО і ВП:КЗ. --Gouseru Обг. 17:26, 19 вересня 2020 (UTC)

Торф ТВ

--Jack Laphroaig (обговорення) 20:00, 26 вересня 2020 (UTC)

Тактичний одяг

--Byrzyi (обговорення) 14:12, 27 вересня 2020 (UTC)

@Byrzyi: рекламний сайт не може служити джерелом, навіть якщо він під вільною ліцензією. --Submajstro (обговорення) 17:34, 28 вересня 2020 (UTC)

Павло_Семенович_Гульцов

--Pavel.gulcov (обговорення) 16:17, 27 вересня 2020 (UTC)

@Pavel.gulcov: Будь ласка, покажіть відповідність критеріям значимості через наведення незалежних джерел, які б детально описували діяльність особи. З наведених вами вище джерел, окрім реєстрів, є дві розповіді про те, як він використовує принтери в ломбардах (явно проплачені публікації) та дві згадки в списках керівників у медичній і морській асоціаціях. З цього жодне джерело не є справді незалежним і лише медична асоціація хоч якось висвітлює його діяльність — NickK (обг.) 03:37, 30 вересня 2020 (UTC)

пінгую адмінів, які активні були на ВП:ВВС по поточним заявкам, окрім зацікавлених адмінів з тих чи інших причин - Submajstro (бо він вилучав статтю) та NickK (бо він брав участь в обговоренні на ВП:ВИЛ) @Mr.Rosewater, Yakudza, AlexKozur та Рассилон:, будь ласка, не затягуйте з рішенням, аби читачі мали доступ до ознайомлення з інформацією. Дякую. Flavius (обговорення) 15:50, 18 жовтня 2020 (UTC)

Підсумок

Статтю відновлено у зв'язку з усуненням критичного недоліку (порушення АП) і доведеною значимістю. --Олег (обговорення) 16:43, 18 жовтня 2020 (UTC)

Синьоок (Клименко) Ганна Андріївна

 За, ось що вона сама про себе пише «Доцент, Філологиня, письменниця, критикиня. Маю понад 140 публікацій, поміж яких монографія, навчально-методичний посібник, книги авторських поезій і українськомовних перекладів.» Те що пройшла сито НСПУ теж багато важить --Perohanych (обговорення) 19:32, 8 вересня 2020 (UTC)

@Perohanych: статтю вилучили через саморекламу, а Ви пропонуєте відновити її на основі «сама про себе пише»? Якщо тему істотно висвітлено в незалежних надійних (авторитетних) джерелах, слід вважати, що вона відповідає критеріям для окремої статті. --Олег (обговорення) 06:26, 16 жовтня 2020 (UTC)

Ложенко Георгій Олександрович

Прошу розглянути оновлену версію статті та розмістити її до загального доступу та редагування. Заздалегідь дякую та готовий до критики та зауважень. --Sadovyi (обговорення) 12:21, 14 вересня 2020 (UTC)

@Sadovyi: Доброго ранку! Основною вимогою для існування статті в Вікіпедії є відповідніст критеріям значимості. Знайти їх ви можете тут: Вікіпедія:Критерії значимості/Особи. Якщо Ви доведете, що стаття їм відповідає, тоді її майже напевно буде відновлено--Dimon2712 (обговорення) 07:14, 16 вересня 2020 (UTC)

@Dimon2712:Щиро дякую за відповідь! Нижче мої аргументи щодо критеріїв:

1) Верифікованість: чи можливо перевірити інформацію в статті у незалежних джерелах? Чи можливо це буде зробити через десять років? Так, у статті вказані численні джерела на різноманітні ЗМІ з великою відвідуваністю та охопленням.

2) Доповнюваність: чи переросте стаття коли-небудь розмір заготовки? Чи можна на цю тему написати вибрану статтю? Так, однозначно. У статті описано шлях особи, яка напряму впливає на формування та розвиток цілої галузі України. Останнім часом особа стала доволі часто фігурувати у різноманітних інтерв’ю, хоч раніше свої принципи демонструвала через діяльність компанії, з’являючись на публіці доволі рідко. Зважаючи на збільшену активність особи, у тому числі завдяки появі у різноманітних ЗМІ, стаття має дуже великі шанси на регулярну оновлюваність.

3) Столітній тест: чи можна припустити, що через 100 років стаття про цю особистість виявиться кому-небудь потрібною і цікавою? Так, бо особа є, можна сказати, засновником лотерейної галузі у незалежній Україні. Інформація про першопрохідців є завжди цікавою та потрібною.

4) Інші критерії:

4.1) людина, яка відома завдяки участі в історичних, політичних або інших подіях, вартих оголошення; - особа є активним учасником розвитку лотерейного ринку України та є, по суті, одним з творців цього ринку у незалежній Україні та одним з найбільших (якщо не найбільшим) представників галузі.

4.2) Правозахисники, миротворці та інші особи, що беруть участь у суттєво важливих для життя регіону, країни або світу подіях. - Діяльність особи впливає на розвиток величезної галузі країни. Якщо про конкретні приклади, то позиція та діяльність цієї особи (через діяльність її компанії) змінила життя цілого регіону завдяки будівництву Універсального навчально-тренувального центру «Льодограй» у м.Богуслав Київської області (https://www.unian.ua/society/10609704-u-kiyevi-vidznachili-top-20-kompaniy-yaki-vprovadzhuyut-krashchi-korporativno-socialni-praktiki-v-ukrajini.html) --Sadovyi (обговорення) 13:39, 16 вересня 2020 (UTC)


Підкажіть, будь-ласка, чи була можливість переглянути доповнену статтю та мої аргументи, щодо критеріїв значимості? Заздалегідь дякую! --Sadovyi (обговорення) 11:50, 1 жовтня 2020 (UTC)

RYBALSKY

  1. Профільні медіа про архітектуру та урбаністику з коментарями експертів додаю:
    1. https://pragmatika.media/arhitekturnyj-kopipast-ubivaet-pochemu-raznoobrazie-schitajut-zalogom-vitalnosti-goroda/
    2. https://pragmatika.media/tysjacha-i-odin-ulichnyj-stul-sekrety-zhivyh-gorodskih-prostranstv/
    3. https://youtu.be/AY8ZSr3BXkg
    4. https://pragmatika.media/ko-ko-ko-jeffekt-koleisty-v-urbanisticheskom-prostranstve/
    5. https://ureclub.com/ua/news/festival_canactions_i_riversidesaga_development_obyavlyayut_mezhdunarodniy_konkurs
    6. https://propertytimes.com.ua/novosti/canactions_i_riverside_obyavlyayut_konkurs_po_razrabotke_kontseptsii_novogo_podola
  2. Регіональні авторитетні медіа додаю:
    1. https://tyzhden.ua/PrivateUrbanStudies/196661
    2. https://ua.news/ua/vid-korabelni-do-prestyzhnyh-kvartaliv-istoriya-rybalskogo-pivostrova/
    3. https://vechirniy.kyiv.ua/news/yak-rybal-s-kyy-ostriv-peretvoryt-sya-na-malen-kyy-amsterdam-foto
    4. http://kievvlast.com.ua/base/dose-vavrysh-andrej-valentinovich
    5. https://mistosite.org.ua/uk/articles/hrisha-zotov-spochatku-dumaiemo-a-potim-buduiemo
    6. https://hmarochos.kiev.ua/2019/03/18/istoriya-promyslovogo-podolu-vid-pershyh-zavodiv-do-bariv-ta-kreatyvnyh-prostoriv/
  3. З вказаних джерел видно, що ЖК буквально дав нове життя півостріву Рибальський з його індустріальним минулим і став результатом реновації закинутого суднобудівний завод «Кузня на Рибальському» (колишня «Ленінська кузня»), який останніми десятиріччями стояв грудою металу та бетону на півострові, створюючи депресивний імідж району.
  4. Архітектори та забудовники змогли зробити так, щоб головна водна артерія міста належала його мешканцям. Тут створюються нові публічні простори, відновлюється зв'язок нового району з історичним Подолом.
  5. Благоустрій територію кварталу зроблений за зразками європейського міста Амстердам, що наближає Київ до нової епохи містобудування та сучасних потреб та напрямків будівництва, що доводять вказані джерела.
  6. Відомо, що ЖК частково вже заселений. На сайтах з пошуку житла можна знайти відповідні об'яви.
  7. Об'єкт вартий уваги, оскільки він є результатом концепції, що була представлена на міжнародному архітектурному конкурсі з архітектури.
  8. Крім того, забудовники оголосили про новий міжнародний конкурс з концепцією розвитку публічного простору частини Подільсько-Куреневського промрайону за підтримки Подільської РДА та за участі Київської організації Національної спілки архітекторів України

У зв'язку з наведеними даними, прошу відновити видалену сторінку з доповненнями та доопрацюванням. --Urban enthusiast (обговорення) 07:33, 24 вересня 2020 (UTC)

yakudza опублікувала чернетку і випадково статтю в головний простір. Не одразу розібралася, на жаль. чернетка тут: Користувач:Urban enthusiast/RYBALSKY. Подивіться, будь ласка тепер. --Urban enthusiast (обговорення) 10:52, 7 жовтня 2020 (UTC)
Urban enthusiast, зараз вже стаття стала набагато кращою, претензій до стилю не маю. Проте у мене виникли сумніви щодо самостійної значимості по відношенню до статті Рибальський острів. Поки що це можна додати розділом до статті про острів, бо про сам житловий масив інформації обмаль. --yakudza 00:05, 10 жовтня 2020 (UTC)
yakudza Статтю грунтовніше переписала, поправила дані, внесені відмінності та цінності для архітектури міста. На мою думку, ЖК має значно вагоміше значення для Києва, ніж багатоповерховий Житловий комплекс «Diadans», який тільки-но будується і не є результатом перебудови великої занедбаної території на півострові. Вказаних джерел має бути достатньо для правил Перевіреності. --Urban enthusiast (обговорення) 17:27, 29 жовтня 2020 (UTC)

ENSO

--Powerower (обговорення) 22:01, 29 вересня 2020 (UTC)

Стаття справді рекламна. Компанія має три ще не збудовані житлові комплекси, і майже всі публікації стосуються реклами цих житлових комплексів. Відповідальності ВП:КЗО з незалежним висвітленням не показано — NickK (обг.) 03:40, 30 вересня 2020 (UTC)
Дякую. --Powerower (обговорення) 23:27, 30 вересня 2020 (UTC)
Я переписав статтю і вилучив рекламну інформацію. --Powerower (обговорення) 21:28, 2 жовтня 2020 (UTC)
  • По значимості ваша стаття Житловий комплекс «Diadans», на мою думку, цілком відповідає критеріям, незважаючи на те, що ці хмарочоси ще будуються. Я глянув, в інших вікіпедіях дуже багато статей про проекти висоток, такі будівлі завжди мають багато джерел, до них прикована увага читачів. Доведіть цю статтю до вікіпедійних стандартів, додайте джерел, я погуглив - вони є. Щодо статті ENSO, то її молодий вік теж не є критичною перешкодою, в інших вікіпедіях також є про відносно нові компанії. Важливо, щоб вони згадувались у "авторитетних, незалежних вторинних джерелах інформації". Допрацюйте ще ці статті. --yakudza 11:40, 4 жовтня 2020 (UTC)
Користувач:Yakudza я дописав статтю Житловий комплекс «Diadans», також доповнив інформацією ще з кількох джерел статтю ENSO. --Powerower (обговорення) 10:15, 9 жовтня 2020 (UTC)

Підсумок

  • Зі статті значною мірою прибрали рекламу, основний недолік статті це невеликий час існування компанії. Проте, якщо стаття відповідає критеріям значимості - цей недолік не є критичним. Зокрема, в англійській Вікіпедії існує багато статей і про новостворені компанії цього року. Діяльність компанії описана у декількох незалежних вторинних джерелах, плюс ще кілька первинних джерел, такі як інтерв'ю в яких компанію згадують і аналізують. Статтю відновлено. --yakudza 00:17, 10 жовтня 2020 (UTC)

Turkish Development Ukraine (будівельна компанія)

--Незалежний дописувач (обговорення) 10:06, 5 жовтня 2020 (UTC)

Серафин Олег Романович (SERAFYN)

--КДаринка040903 (обговорення) 15:58, 5 жовтня 2020 (UTC)

Для того, щоб про особу у Вікіпедії була створена стаття, вона повинна відповідати критеріям значимості, зокрема широке висвітлення в незалежних джерелах. У вилученій статті цього немає. Ютуб, інтерв'ю не дають значимомсті, нагороди не відповідають ВП:КЗО, згадок про створення одного кліпу недостатньо. --Submajstro (обговорення) 05:29, 7 жовтня 2020 (UTC)

Вітаю. Прошу адміністраторів ознайомитися з обговоренням щодо цієї статті тут. І роз'яснити процедуру можливого відновлення чи написання заново статті Серафин Олег Романович у майбутньому. Дякую! --Jbuket (обговорення) 18:11, 8 листопада 2020 (UTC)

@Goo3: Ану закиньте мені статтю "Серафин Олег Романович" у особистий простір. Підемо по процедурі --Jbuket (обговорення) 20:43, 9 листопада 2020 (UTC)
@Jbuket прошу--Goo3 (обговорення) 20:52, 9 листопада 2020 (UTC)
щиро дякую! --Jbuket (обговорення) 08:20, 10 листопада 2020 (UTC)

Дмитро Володимирович Шевчик

--Mestees (обговорення) 11:30, 6 жовтня 2020 (UTC)

Хтось гляньте сюди :) --Mestees (обговорення) 07:36, 12 жовтня 2020 (UTC)
Всі вторинні джерела, які наведені зараз у статті, побіжно згадують дану особу як генерального директора ЦГЗК. Тобто вони підтверджують радше значимість самого ЦГЗК. Для даної статті ж бракує істотного висвітлення самої особи, як того вимагає ВП:ЗНЗ. Рейтинг топ-менеджерів, на мою думку, — замало для ВП:БІО. --Рассилон 08:47, 12 жовтня 2020 (UTC)

Кузьменко Руслан Іванович

--Kladko Ivan (обговорення) 12:25, 6 жовтня 2020 (UTC)

Ознайомтесь, будь ласка, з ВП:КЗ та ВП:БІО та вкажіть, яким критеріям відповідає стаття. Стаття про його підприємство Astra Cosmetic теж під великим питанням. --Олег (обговорення) 06:43, 16 жовтня 2020 (UTC)

Олександр Станкевич

Видалив хтось мою статтю , через якусь «незначимість». Не розумію чому ?.Поверніть її будь - ласка . Цю людину (яка її видалила) звати «Goo3».

--V 2020 Ukraine (обговорення) 12:37, 6 жовтня 2020 (UTC)

Яким критеріям ВП:КЗМ, на Вашу думку, відповідає дана особа, й якими незалежними ВП:АД це підтверджується?
P.S. Прошу не забувати про настанову ВП:ДІАЛОГ. --Рассилон 13:36, 6 жовтня 2020 (UTC)

--V 2020 Ukraine Особа відповідає критерію є особа яка є артистом : знімався в серіалах , фільмах . Також до критерію , що він є автором . Я писав посилання на початку воно є на сайті телеканалу ТЕТ , є на сайті театру , але там російською. З повагою , V 2020 Ukraine.

Бунтарки (пластовий курінь)

  • Стаття: Бунтарки (пластовий курінь) (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Пластові курені - це організаційні частини Пласту - Національної скаутської організації України з більш ніж столітньою історією. "Бунтарки" - один з цих куренів, який провадить діяльність, робить різноманітні заходи, спрямовані на розвиток навичок у юнацтва туризму, скелелазіння, лещетарства (лиж), провідництва та інших. У Вікіпедії є Портал:Пластунство та категорії, до яких входять і Категорія:Пластові курені. Вважаю, що стаття про курінь "Бунтарки" була вилучена необгрунтовано і, зважаючи на обговорення, досить суб'єктивно, так як об'єкт статті проходить критерії значимості і дійсно впливає на життя України або, як мінімум, регіону. Більше ВП:АД в статтю додамо.

--Voloshka.a (обговорення) 16:30, 6 жовтня 2020 (UTC)

Ознйомтесь, будь ласка, з Вікіпедія:Критерії значимості/Організації. Неприбуткові неурядові організації (громадські організації, громадські спілки, асоціації, благодійні фонди і організації) зазвичай значимі, якщо вони відповідають цим обом критеріям: 1) Діють у загальнонаціональному або міжнародному масштабі. 2) Інформація про організацію та її діяльність може бути перевірена завдяки численним, незалежним і надійним джерелам. --Олег (обговорення) 06:47, 16 жовтня 2020 (UTC)

УКРАЇНСЬКА ШКОЛА УРЯДУВАННЯ

--Olya.sunnyday (обговорення) 11:44, 9 жовтня 2020 (UTC) Шановний, Mcoffsky. 5.09.2020 Ви вилучили статтю "Українська школа урядування " , будь ласка, підкажіть, що саме не так з цією сторінкою, що необхідно виправити. Дякую Шановний, Romanbibwiss - будь ласка, напишіть свої коментарі по сторінці українська школа урядування? що саме необхідно виправити, щоб стаття знову існувала. Дякую за увагу і за зауваження, готова опрацювати всі зауваження і виправити. https://usg.org.ua/pro-ukrayinsku-shkolu-uryaduvannya/

Якщо тему істотно висвітлено в незалежних надійних (авторитетних) джерелах, слід вважати, що вона відповідає критеріям для окремої статті. Ваша стаття ґрунтувалась на інформації з сайту самої школи, який не є незалежним авторитетним джерелом. --Олег (обговорення) 06:53, 16 жовтня 2020 (UTC)

Гнатишак Юрій Орестович

--Гуль НаталіяГуль Наталія (обговорення) 15:56, 10 жовтня 2020 (UTC)

Громадський благодійний фонд "Виноградів"

--G1099511627776 18:41, 12 жовтня 2020 (UTC)

@G1099511627776: Стаття двічі вилучена через невідповідність критеріям значимості організацій. Чи можете ви, будь ласка, навести незалежні джерела, які б висвітлювали діяльність організації? Дякую — NickK (обг.) 09:21, 26 жовтня 2020 (UTC)
@NickK: Поки що мені надали Інтерв'ю засновника Інтерфаксу https://ua.interfax.com.ua/news/press-release/685510.html — Це написав, але не підписав користувач G1099511627776 (обговореннявнесок) 14:59, 26 жовтня 2020‎ (UTC).

Zakaz.ua

Квурт Володимир Леонідович

У нас, на відміну від рувікі, значно менше спеціальних критеріїв значимості для осіб. У них є критерії для керівників підприємств, у нас відсутні, тому апеляція, що повинен бути значимий як керівник, без висвітлення його діяльності, не відповідає правилам. У даному випадку потрібно використовувати загальні КЗ. Вказане джерело було відсутнє у статті, та й воно по суті є довідкою про особу. Навіть, якщо прийняти його як широке висвітлення, то його недостатньо, по потрібні джерела, а не джерело. Значимість потрібно показати на статті, ніхто не забороняє її створити в чернетці чи особистому просторі і доводити значимість змістом статті, а не посиланням на джерела в обговоренні. --Submajstro (обговорення) 05:50, 15 жовтня 2020 (UTC)
За посиланням тут є низка джерел про Квурта. Особисто я не бачу великого сенсу доповнювати статтю, яку завтра вилучать, я не піарник Квурта і не член його фан-клубу. Якщо Квурт має значимість, але вона погано розкрита в статті, не проблема, можу поліпшити статтю — NickK (обг.) 16:59, 15 жовтня 2020 (UTC)
Так відновіть статтю та її доповніть. Проблема не у відсутності значимості, а її підтвердження. Submajstro (обговорення) 17:12, 15 жовтня 2020 (UTC)
Я перепрошую, але я не належу до тих адміністраторів, які відновлюють статті на власний розсуд попри підсумок ВП:ВИЛ. Чи я правильно розумію, що ви згодні на відновлення статті за умови, що я її доопрацюю? — NickK (обг.) 10:27, 18 жовтня 2020 (UTC)
@NickK: В особистий, а не основний, згода не потрібна, просто як адміністратор, Ви можете зробити самі. --Submajstro (обговорення) 16:19, 18 жовтня 2020 (UTC)
@NickK: мені здається, було б правильним спочатку відновити її в особистий простір для доопрацювання. Відповідності критеріям значимості поки що немає. Принаймні за ВП:БІО. Її можна довести, а можна й не довести. За тим джерелом я не бачу широкого висвітлення. Можливо, це й неправильно, але у нас немає для ВП:КЗПГД додаткових критеріїв значимості, як для діячів науки, освіти й мистецтва, щоб можна можна було стверджувати, що він значимий за сукупністю. --Олег (обговорення) 15:17, 18 жовтня 2020 (UTC)
Він зараз обраний депутатом до Львівської облради, де набрав більше 13000 голосів, що є одним з найбільших показників по Львівщині серед депутатів ЄС, і випустив книгу "Великий Львів" -- Taras r (обговорення) 17:39, 27 жовтня 2020 (UTC)

Netpeak

  • Стаття: Netpeak (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: написав заново. стаття вилучалася весною цього року як така, що містила лише одне поганеньке джерело і являла собою суцільне ОД і незв'язні абзаци тексту. Зацікавившись компанією, найшов десятки джерел, які підтверджують значущість компанії: це одна з найбільших у східній Європі інтернет-агенцій; компанія має власні продукти, якими користуються у всьому світі, найвідоміший: Serpstat. Також увійшла в 2018 році до рейтингу INC 5000, разом із декількома іншими ІТ компанія з України, як от Clickky, N-iX, Intellias. Працює на ринках Європи і США. Широко описується в українських і не лише ЗМІ. Співпрацює з МінЦифрою, проводить найбільшу конференцію для маркетологів в Україні - 8P, і ще там є трохи цікавого. Постарався сухо і фактично подати. Але якщо десь не відповідає ВП:СТИЛЬ - прошу підказати або відредагувати. Чернетка тут --Taras Slovotvir (обговорення) 15:23, 20 жовтня 2020 (UTC)
зацікавився чи замовили? та яка різниця... --Anntinomyобг 20:44, 22 листопада 2021 (UTC)

Admiral Golovko/Чернетка

--Admiral Golovko (обговорення) 10:11, 22 жовтня 2020 (UTC)

@Admiral Golovko: Стаття і зараз не показує значимості за критеріями значимості осіб. Зокрема, незрозуміло, що саме він зробив такого, щоб заслужити потрапляння до Вікіпедії. Саме по собі кандидатство не дає значимості, значимість дає лише обрання міським головою. Як депутат обласної ради стаття сама ж пише, що депутатом він був поганим, тож на статтю за цим показником не заслуговує. Хіба як керівник ЦГЗК може, але для цього треба показати, що ж саме він зробив такого на цій посаді — NickK (обг.) 12:36, 9 листопада 2020 (UTC)
@NickK та NickK: чому наукові ступені, кандидадство не є значимими, а от держ.посади так? А от Хартія Ради Європи говорить про інакше. Шкода, що в Україні недооцінюють докторів філософіїї,а от посада голови сільської ради - то досягнення. На жаль... В нас PhD це шанобливо й ми в Німеччині пишаємося такими науковцями.

Плачков Григорій Іванович

--Snrcua (обговорення) 11:32, 23 жовтня 2020 (UTC)

Ясна річ, він син того самого Плачкова (інакше за 3 роки від машиніста до радника голови правління не підвищують). Значимість може дати хіба посада голови Держатомрегулювання, але питання в тому, що ж непересічного в його діяльності. Як Головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України, схоже, він робив свою роботу, інспектував атомні станції. Це не посада рівня міністра, яка б давала автоматичну значимість, а, схоже, явно нижча посада. Тому й значимість виглядає спірною, і я не бачу, як правки це змінили — NickK (обг.) 23:36, 9 листопада 2020 (UTC)

Президент МАУП - Щокін Ростислав Георгійович

--Vernigora (обговорення) 11:44, 24 жовтня 2020 (UTC)

@Vernigora: Перш, ніж створювати статті, ознайомтеся, будь ласка, з ВП:ЯРС, ВП:СТИЛЬ, ВП:ІС, а також ВП:КЗ. Зважаючи на зовнішній вигляд статті, я підтримую її видалення зі вказаною причиною «тест новачка». Відхилено. --Рассилон 12:09, 24 жовтня 2020 (UTC)

Так як виправити , якщо ви її вилучили ,мені що тепер по новій писати ? якщо я зроблю всі вправки на тій — Це написав, але не підписав користувач Vernigora (обговореннявнесок) 15:55, 24 жовтня 2020‎ (UTC).

Відновив статтю до Вашого простору для подальшого допрацювання. --Рассилон 17:30, 24 жовтня 2020 (UTC)

Мережа захисту національних інтересів "АНТС"

Натхненні Україною. Польсько-українські діалоги з Любліна

У вказаному джерелі моя публікація, залишаю посилання з підписом: https://iternopolyanyn.com/uk/news-3846 Інформація з книги справді захищена авторським правом пані Мар'яни Кріль. Цитати не має, тільки загальна інформація. Дякую. — Це написав, але не підписав користувач Solomia Pankiv (обговореннявнесок) 16:08, 4 листопада 2020‎ (UTC).

@Solomia Pankiv: Статтю було не вилучено, а перейменовано на «Натхненні Україною. Польсько-українські діалоги з Любліна». Нова назва, на відміну від старої, відповідає правопису в частині вживання великих літер. За бажанням Ви можете оскаржити це перейменування тут. --Рассилон 18:23, 4 листопада 2020 (UTC)

CVG Ukraine Ltd.

--MariaPalamarchuk (обговорення) 10:57, 5 листопада 2020 (UTC)

@MariaPalamarchuk: Тобто як не реклама? Не смішіть мої капці: її там повно, особливо у розділі «Політика компанії», що видно з викладу від першої особи. Вже не кажучи про те, що не показано самостійну значимість предмету статті окремо від Q5152539: Commercial Vehicle Group. Може, Ви не бачите рекламу через те, що пов'язані з цією компанією? --Рассилон 11:48, 5 листопада 2020 (UTC)
Я потратила свій час на написання статті, яку ви видалили. Надайте мені доступ, я виправлю помилки, котрі вам не подобаються! --MariaPalamarchuk (обговорення) 12:29, 5 листопада 2020 (UTC)
@MariaPalamarchuk: зауваження Рассилон цілком слушні. По правді, стаття була рекламна, більше того, не було показано відповідності критеріям значимості. Навіть тут в обговоренні Ви кажете лише про те, скільки часу витратили на створення статті й жодним чином не намагаєтесь довести значимість її предмету. Було б логічно, якби Ви, ознайомившись із правилами, надали посилання на джерела, завдяки яким можна було б відновити статтю. --Mcoffsky (обговорення) 19:18, 5 листопада 2020 (UTC)

Шабшай Галина Миколаївна

--Perohanych (обговорення) 16:46, 10 листопада 2020 (UTC)

Цитохром P450

  • Стаття: Цитохром P450 (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Доброго дня, писала статтю перший раз, ознайомилась зі всіма правилами оформлення та написання статті. Після цього приступила до роботи. В кінці, коли вказувала джерела та посилання, не помітила, як вказала текст з - medved.kiev.ua/arhiv_mg/st_2001/01_3_3.htm, в якому була подібна інформація, й тим паче, то була проблемна стаття,але нічого про авторські права там вказано не було. Тому хотіла б попросити, відновити мою статтю. Без проблем можу змінити інформацію, щоб нічого спільного з тим посиланням не було.

З повагою, --Veronika Kra (обговорення) 09:42, 13 листопада 2020 (UTC)

«Без проблем можу змінити інформацію» → Цитохром P450/Temp. Рано чи пізно адміни побачить це і перенесуть інформацію в основну статтю. Порушення АП завжди видаляються. П.С.: авторські права завжди захищаються навіть якщо про це не вказано. А от зазначення того, що вміст вільний завжди є обов'язковим.--Gouseru Обг. 10:51, 13 листопада 2020 (UTC)
@Veronika Kra: Відхилено: стаття вже існує під назвою Цитохром Р-450. Будь ласка, доповнюйте її. Перейменування статті можливе за регламентом ВП:ПС. Копії статей підлягають швидкому вилученню за п. 2.5 правила ВП:КШВ. --Рассилон 11:44, 13 листопада 2020 (UTC)

Барінова Яна Дмитрівна

NETPEAK