Вікіпедія:Відновлення вилучених сторінок/Архів 5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Асоціація міжнародних і всеукраїнських громадських організацій «Соціальний захист»

Асоціація міжнародних всеукраїнських громадських організацій «Соціальний захист»   - це громадська організація, яка з 2011 року об’єднала між собою зусилля громадських та благодійних організацій щодо захисту прав дітей, допомоги добробольчим батальонам та сім’ям переселенців, розвитку творчої молоді.--Jan777 (обговорення) 18:22, 14 вересня 2015 (UTC)

Джерела, які були присутні і статті, і вислітлюють роботу організації:
Підсумок на вилученні сторінки ставиться не за кількістю голосів а за аргументами. Один аргумент за вилучення може бути більш вагомішим, ніж 15 "голосів" проти. Це раз.
Друге. Вікіпедія не є авторитетним джерелом сама по собі.
Третє, підсумок досить чітко сформований і проаналізовані джерела, а саме повнота висвітлення в джерелах інформації про організацію. Не були наведені такі авторитетні, незалежні один від одного і від організації, джерела де організація не просто згадана, а більш-менш добре описана її діяльність.
Отже, для відновлення статті в Вас повинні бути гарні контраргументи до пунктів підсумку. Поки що Ви їх не навели. --Helixitta (обг.) 18:11, 14 вересня 2015 (UTC)

Я би не сказав, що Вікіпедія, а точніше блог "Вікімедіа Україна" не є авторитетним джерелом. І, до речі, не плутайте Вікіпедію і Вікімедію, це достатньо різні речі, і посилання в статті йде саме на блог ВМУА. Але навіть якщо вважати блог ВМУА неавторитетним, то наведено достатньо інших джерел, які вже точно неможливо сплутати з Вікіпедією. Там є Kyiv Post, який досить детально висвітлює фестиваль, організований цією ГО, є Інтерфакс, який достатньо детально висвітлює аукціон, організований цією ГО, є ZIK. Усі наведені статті не побіжно згадують, а саме детально висвітлюють проекти, організовані або співорганізовані "Соціальним захистом". --А1 21:44, 14 вересня 2015 (UTC)

Мені доведеться багато цитувати правила, бо їх або не читають, або ігнорують, або невірно інтрепретують. Не можна автоматиччно вважати значимими організаторів, а особливо всіх співорганізаторів якогось фестиваля, або іншого заходу, особливо, коли сумнівна або не доведена значимість самого заходу. Якщо захід висвітлюється в одному-двох АД у розділі новин — він не стає автоматично значимим. «Вікіпедія не є джерелом новин: вона вимагає більше, ніж звичайний репортаж про новини щодо однієї події чи теми, для визнання широкого її висвітлення. Навіть велика кількість новин, які не дають критичного аналізу подій, не свідчить про широке висвітлення теми.» Навіть, якщо припустити, що це так — у статті не лишиться нічого крім того, що організація виступила співзасновником декількох заходів. Все інше — ОД: «„Незалежність“ від суб'єкта виключає з розгляду роботи, створені пов'язаними особами. Наприклад, публікації про себе, рекламу, автобіографії та прес-релізи незалежними джерелами вважати не можна». Крім того, «Публікації в надійних та достовірних джерелах не завжди є достатнім свідченням значимості. Вікіпедія не є майданчиком для реклами. Самореклама, замовлені матеріали, автобіографії, а також продакт-плейсмент (прихована реклама) — це не шлях створення енциклопедичної статті. Показником значимості є те, що незалежні від висвітлюваної теми (або виробника, творця, автора, винахідника чи продавця) люди справді вважають її настільки значимою, що вони написали чи опублікували свої власні нетривіальні роботи з цієї теми, зробивши це без чийогось стимулювання, не задля свого просування по службі та без впливу інших людей, пов'язаних із темою статті.» --Олег (обговорення) 14:43, 16 вересня 2015 (UTC)
Я переглянув декілька посилань, в принципі, перше із них можна вважати афілійованим із "Батьківщиною", так само як і газету "Вечірні Вісті", яка тут не наведена але теж писала про організацію. Блог ВМУА, також можна виключити, як було сказано вище. Але інші посилання, на мою думку, більш менш відповідають критеріям. Бо вони не є ні прес-релізами, рекламного характеру їх також не видно (можливо хіба що газета "Метро"). Тобто критерій "незалежності від предмету статті" принаймні для 6 посилань присутній. Ось знайшов ще одне посилання на офіційний сайт Міністерства оборони [1]. Другий критерій - надійність (або авторитетність). Переконаний, що тут також все гаразд. Айсітіві, Київ-Пост, ЗІК, ТСН - це все досить поважні джерела інформації. Найскладніше із третім критерієм. «Істотне висвітлення»
« «Істотне висвітлення» означає, що відповідні джерела звертаються безпосередньо до теми в подробицях, — і немає потреби в оригінальному дослідженні, щоб отримати відповідний зміст. Істотне висвітлення — це не просто згадка у джерелах, однак, не вимагається, щоб тема була для них основною. »
Давайте подивимось: публікація в КиївПост [2] - повністю присвячена діяльності організації, а саме одному із її аспектів. Не думаю, що цей матеріал є замовним, бо читачам газети також може бути цікавим чим же ж займається донька Юлі, крім відзначання днів народження і весіль. Публікація на МО [3] -також досить детально. [4] - біль-менш, ТСН - побіжно, ЗІК -також. Але загалом вся ця сума джерел, навіть без звернення до афілійованих джерел, дає досить добре уявлення про діяльність організації, про заходи, які вона організовує і нема потреби робити якісь оригінальні дослідження чи власні висновки. Щодо замовності і рекламності. Так, авторка статті досить чітко асоціюється із певною політсилою але давайте ще раз глянемо у ВП:КЗО
« «Реклама в Вікіпедії заборонена, у разі виявлення статей, які містять явну рекламу чи створених у цілях розкрутки будь-якої організації, можна вчинити ось як:
  • Привести її до нейтральної точки зору
  • Видалити з неї весь рекламний вміст
  • Запропонувати статтю до вилучення
  • Якщо стаття містить лише явну і неприкриту рекламу, то позначити статтю на швидке вилучення шаблоном {{db-spam}}
»
Я так багато часу присвятив цьому обговоренню, бо думаю, що подібний жорсткий підхід до значимості може нашкодити Вікіпедії. Ось наприклад інші статті з Категорія:Благодійні організації України дуже мало чим відрізняються цієї, бо їх діяльність також описана переважно на основі публікацій у ЗМІ і з таким підходом також потрапляють під загрозу вилучення. Річ у тім, що сучасні організації рідко представлені у енциклопедіях, наукових статтях чи інших енциклопедичних виданнях. Саме тому, Вікіпедія при висвітленні їх діяльності орієнтується на засоби масової інформації, як джерела. Зрештою, ЗМІ також є прийнятними вторинними джерелами для висвітлення діяльності організацій:
« «Вторинні джерела» як критерій значимості включають достовірні публікації робіт в будь-якій формі, як наприклад газетні статті, книги, документальні фільми та опубліковані доповіді за винятком наступних:

Прес-релізи; автобіографії; запрошення для компаній, корпорацій, організацій чи груп; інші матеріали, де корпорація, організація або група інформує про свою діяльність. Матеріали, що містять лише дрібне висвітлення, як наприклад газетна стаття, що лише інформує про час зустрічі або продовження часу роботи, публікації телефонних номерів або адреси тощо

»
Тому, незважаючи на певні проблеми, вважаю, що стаття відповідає як загальним критеріям значимості, так і критеріям значимості організацій. Думаю, що її можна відновити, прибрати наявний спам (якщо такий є, бо саму статтю не читав, дивився лише за посиланнями). --yakudza 16:14, 16 вересня 2015 (UTC)

Коледж фінансів та міжнародної торгівлі УДУФМТ

НІКО

@Concernniko: цей текст має бути не в статті у Вікіпедії, а на вашому сайті. Або слід надіслати дозвіл (як це зробити, написано на сторінці Вікіпедія:Дозволи). --Максим Підліснюк (обговорення) 14:59, 22 вересня 2015 (UTC)

Ковалів Юрій Іванович

Дивно, але в обговорення на сторінці ВП:Кнайпа (різне)#Вилучення статей про шевченківських лауреатів є аргументи, які вказують, що стаття навпаки взята з Вікіпедії, а у Вікіпедію прийшла з іншого сайту. --Максим Підліснюк (обговорення) 11:15, 23 вересня 2015 (UTC)
Причина вилучення була порушення АП сайту poetryclub.com.ua. Тепер на сайті poetryclub.com.ua вказано, що біографії з цього сайту — поширюються на умовах CC BY-SA. Пропоную:
  1. Відновити статтю
  2. Якщо стаття порушує авторські права якогось іншого сайту, то інформацію, яка порушує права — зі статті вилучити, з вказанням причини.
  3. Далеко не весь текст статті буде містити copyvio. Ту частину, яка не є copyvio, наприклад посилання на poetryclub.com.ua, перший абзац статті, який містить коротке визначення об'єкту — слід залишити.
А адміністраторів, які вилучають статті, на які є посилання з більше сотні інших статей — слід гнати з Вікіпедії брудною мітлою. --Perohanych (обговорення) 11:35, 23 вересня 2015 (UTC)
Яка різниця, скільки посилань, якщо ця стаття вкрадена? --Максим Підліснюк (обговорення) 11:45, 23 вересня 2015 (UTC)
Не все у статті крадене. Те що крадене, треба вилучати, решту — залишати. --Perohanych (обговорення) 21:01, 23 вересня 2015 (UTC)
Окрім картки і категорій, не було скопійовано там лише вступ і одну додану фразу до тексту. Можу зацитувати повністю:
Ю́рій Іва́нович Ковалі́в (13 квітня 1949, Біла Церква) — український поет, критик, літературознавець, педагог. Доктор філологічних наук (1995). Професор (1998). Лауреат Шевченківської премії (1996).

Автор-упорядник двотомної «Літературознавчої енциклопедії» (Київ, 2007).

Крім цього, там були лише картка і джерела. Якщо ви хочете переробити статтю, можу скопіювати кудись і їх — NickK (обг.) 21:37, 23 вересня 2015 (UTC)
Адміністратори й надалі будуть гнати з Вікіпедії спочатку сховище краденого майна, а надалі й самих крадіїв - тією самою поганою мітлою. --Brunei (обговорення) 17:26, 23 вересня 2015 (UTC)
Матеріал на сторінці http://www.poetryclub.com.ua/metrs.php?id=330&type=biogr є копією статті Ковалів Юрій Іванович з Вікіпедії (без атрибуції, тож порушення авторських прав), яка, своєю чергою, порушувала авторське право зі сторінки http://www.philology.kiev.ua/php/kafkaf.php?id=2&sid=2 . Фактично ми маємо таку схему:
  • Олена Сірук пише біографію Юрія Коваліва на сторінці http://www.philology.kiev.ua/php/kafkaf.php?id=2&sid=2 . Авторські права на матеріал належать Олені Сірук
  • Один користувач її копіює з порушенням авторських прав і трохи оформлює. Формально авторські права записані на дописувачів Вікіпедії та ліцензія CC BY-SA
  • Дописувач сайту poetryclub.com.ua копіює матеріал з Вікіпедії з порушенням авторських прав. Тепер авторські права формально записані на сайт poetryclub.com.ua.
  • Сайт poetryclub.com.ua люб'язно змінює ліцензію, і тепер сайт poetryclub.com.ua формально виставив ліцензію CC BY-SA.
Але ж суть не змінилася! Спочатку ми вкрали в Олени Сірук, трохи оформили і назвали своїм, потім якась людина з вулиці вкрала в нас і назвала своїм, але потім змилувалася і дозволила нам користуватися тим, що вона вкрала в нас. Вибачте на слові, але, щоб сказати цензурно, в такий дозвіл можна хіба рибу завернути — NickK (обг.) 12:45, 23 вересня 2015 (UTC)
А хтось пробував до Олени Сірук звернутися за дозволом, перед тим як видаляти статтю? Наскільки я зрозумів, адмін, який видалив статтю поняття не мав про наявність http://www.philology.kiev.ua/php/kafkaf.php?id=2&sid=2 --Perohanych (обговорення) 21:00, 23 вересня 2015 (UTC)
Перед вилученням у тексті статті стояв шаблон {{Авторські права|http://philology.knu.ua/node/90}}, це нова адреса того самого сайту Інституту філології. Чому Helixitta в описі вилучення поставила http://www.poetryclub.com.ua/metrs.php?id=330&type=biogr , мені не відомо — NickK (обг.) 21:32, 23 вересня 2015 (UTC)
  • У чомусь люблять конфлікти на рівному місці. Текст, який викликає підозру може бути переписаним без порушень за 15-20 хвилин, обговорення ведуться декілька тижнів. Кількість байтів і емоцій просто зашкалює. Не потрібен там ніякий дозвіл, текст недостатньо енциклопедичний, як тільки його привести до енциклопедичного вигляду, одразу зникне потреба у дозволі, бо це буде зовсім інший текст. Дуже сильно сумніваюсь, що Олена Сірук є автором всіх текстів на сайті. --yakudza 23:32, 23 вересня 2015 (UTC)

Герцлія медікал центр

http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/MedicalCenter_27112013.pdf http://israel.usembassy.gov/consular/acs/doctors.html http://www.israc.gov.il/?pg=Lab&CategoryID=246&ArticleID=71 --Ilunlun (обговорення) 08:16, 20 вересня 2015 (UTC)

Статтю відновлено до Вашого особистого простору: Користувач:Ilunlun/Герцлія медікал центр. Доробіть її згідно правил і порад та після цього знову запропонуйте на обговорення на цю сторінку (самостійне перенесення до простору статей заборонено).--Brunei (обговорення) 07:25, 21 вересня 2015 (UTC)

Дякую, що надали можливість виправити помилки. А де саме необхідно запропонувати обговорення вже виправленої статті?--Ilunlun (обговорення) 10:42, 21 вересня 2015 (UTC)

Прямо на цій сторінці. --Brunei (обговорення) 18:27, 21 вересня 2015 (UTC)

Прошу Вас перевірити статтю. Були додані посилання на файли ржавних сайтів Ізраїлю, що підтверджують факти у статті.--Ilunlun (обговорення) 08:00, 24 вересня 2015 (UTC)

Знову про Юрія Коваліва

Знайшов Олену Сірук і переконав її дати дозвіл на використання. Звичайно, забрало трохи часу на листування.

Це я до того, що особа, яка ставить шаблон на вилучення чи вилучає статтю або її частину через Copyright Violation, мала би обов'язково вчинити певні дії по встановленню контакту із правовласником і переконанню правовласника випустити відповідний контент під PD, CC BY чи CC BY-SA. --Perohanych (обговорення) 07:11, 25 вересня 2015 (UTC)

Дякую, тепер питання вирішено, відновлено — NickK (обг.) 07:17, 25 вересня 2015 (UTC)
Це все одно, що перекладати з хворої голови на здорову. «Якщо ви додали інформацію до статті, то відповідальність за підтвердження її джерелами лежить на вас.» Це справедливий принцип, що поширюється на все. Ключова думка — відповідальність лежить на тому, хто додає інформацію. Якщо у тебе не вистачає клепки, щоб переписати своїми словами — сам звертайся за дозволом, звертайся по допомогу, шукай інформацію під вільною ліцензією, або взагалі не пиши, але не перекладай свої проблеми на інших — ніхто не зобов'язаний за тебе їх вирішувати. --Олег (обговорення) 08:36, 25 вересня 2015 (UTC)
Є досліждення, що ліцензійні умови при інсталяції софта читає менше 1% користувачів. Те саме і з редакторами Вікіпедії. Певен, що із 2000 тих, які щось робили протягом останнього місяці, менше половини усвідомлюють, що це таке CC BY-SA. Тому статті із copyvio були, є і будуть. Найчастіше правовласники якраз і публікували їх, маючи на меті вільне поширення, не підозрюючи про існування PD, CC BY чи CC BY-SA.
Наша мета — зробити якомога більше знань вільними. Тому я й пропоную кожній особі, яка ставить шаблон на вилучення чи вилучає статтю або її частину через Copyright Violation, щоб ця особа обов'язково вчиняла певні дії по встановленню контакту із правовласником і переконанню правовласника випустити відповідний контент під PD, CC BY чи CC BY-SA.
Можливо процеси вилучення і встановлення контакту із правовласником і переконанню правовласника — слід робити паралельно. В разі успішного переконання — ініціювати або проводити самостійно (при наявності адмінправ) відновлення --Perohanych (обговорення) 09:13, 25 вересня 2015 (UTC)
Пане Юрію, я не можу зрозуміти, що Ви пропонуєте. Тобто, якщо я помітив порушення АП, я повинен вилучити і зобов'язаний почати переконувати правовласника надати дозвіл. Якщо я не хочу займатися отриманням дозволу, то і видаляти не повинен, чи як? Про те, що багато не знають - правда, але ж коли вилучаєш копіпаст, розміщуєш на сторінці обговорення порушника стандартне повідомлення, де пояснюється причина вилучення і написано все, що треба робити. --Олег (обговорення) 09:36, 25 вересня 2015 (UTC)
Не знаю, чи то саме Ви маєте спробувати переконати власника. Можливо є інші люди, яким це подобається, чи які мають до того хист. Я наприклад не пам'ятаю, чи коли що вилучав за copyvio чи помічав для вилучення. Але переконав поставити CC BY-SA на сайт кількох власників сайтів. Тому може варто зробити окрему сторінку, за зразком ВП:ЗА, на якій би ті хто люблять (або не люблять, але взяли на себе обов'язок) вилучати, були зобов'язані вносити рядок чи розділ такого змісту
  • яка стаття чи частина статті вилучена
  • чиї права вилучений матеріал порушував.
Тоді було би видно ресурси, з яких найчастіше крадуть контент. І з власниками такого контенту, любителі, вроді мене, могли б розпочинати переговори про звільнення цього контенту. --Perohanych (обговорення) 11:47, 25 вересня 2015 (UTC)
Мені здається не варто нікого навантажувати додатковими зобов'язаннями у волонтерському проекті. Є Категорія:Вікіпедія:Можливе порушення авторських прав, де зібрані всі статті з порушенням АП, які ще не вилучили. У кожній є посилання на можливе джерело, з якого відбувся копіпаст, бо часто різні сайти самі копіпастять один в одного. Не знаю, як Ви будете визначати перешоджерело і чи буде дійсним наданий Вам дозвіл, якщо така сама інформація дослівно розташована на іншому сайті з невільною ліцензією. Але якщо хочете цим займатися — переглядайте час від часу цю категорію, статей там, як правило, не дуже багато і висять вони там мінімум по тижню. --Олег (обговорення) 14:47, 25 вересня 2015 (UTC)
Вік живи, вік навчайся :-) При вилученні матеріалу «вилучач» сам вказує, чиї права були порушені, то ж першоджерело визначати нема спеціальної потреби. А якщо переходити в площину «real politic» то як уявляється боротьба з такою ситуацією:
Стаття з порушенням авторстких прав якимось анонімом розміщена у Вікіпедії. Стаття миттю розтиражована через ЗМІ на різних сайтах із зазначенням Вікіпедії як джерела (або без такого позначення). На деяких сайтах — з ліцензією CC BY-SA. Навіть якщо статтю видалять із Вікіпедії, то через якийсь час її хтось створить знову, тепер уже з посиланням на начебто «вільний» сайт. Часто також неможливо ідентифікувати де інформація була опублікована раніше, а де пізніше — на вільному, чи на невільному сайті.
Ще із царини «real politic. Я зробив авторові одного популярного сайту із сучасною музикою зауваження, що він порушує авторське право. Отримав від нього таку відповідь «Вся моя діяльність протягом п'яти останніх років — це суцільне порушення авторського права. Але ніхто жодного разу не скаржився». --Perohanych (обговорення) 15:04, 25 вересня 2015 (UTC)
Ніхто не сперечається, що ледь не пів-України порушують авторські права. Річ у тім, що Вікіпедія має бути іншою. Шаблон про порушення авторських прав теж треба ставити з розумом і лише в тих випадках, коли матеріал було скопійовано до, а не з Вікіпедії. Тиждень між встановленням шаблону і вилученням призначений у тому числі й для цього — NickK (обг.) 15:28, 25 вересня 2015 (UTC)
Так, саме для цього (щоб можна було надати дозвіл) у нас і є правило, що шаблон про порушення АП має бути в статті принаймні 7 днів. Якщо вам цікаво — дивіться цю категорію. Бо якщо мені цікаві обговорення перейменування статей — я дивлюся на ВП:ПС, а не очікує, що хтось згенерує особисто для мене список — NickK (обг.) 14:54, 25 вересня 2015 (UTC)

Реструктуризація боргу України (2015)

Соколов Андрій Борисович

Коваленко Олександр Володимирович

Український кіноінститут

Ансамбль сучасної хореографії “Фламінго”

Краща партія

Благодійний фонд Семена Семенченка

Ігор Коць

Чорний Віктор Іванович

Кива Ілля Володимирович

дякую, --Л. Панасюк (обговорення) 05:38, 24 жовтня 2015 (UTC)
Відновив до Користувач:Dzyadyk/Карапетян Алік --ASƨɐ 13:20, 24 жовтня 2015 (UTC)

Самохін Олексій Юрійович

Украгроком

  • Стаття: Украгроком (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Украгроком було невірно приєднано до іншої компанії (яка до речі уже не існує). Назви у нас однакові, але компанії зовсім різні. У нас ТОВ "Украгроком", а у них футбольний клуб Украгроком, тому навіть діяльність у нас різна. Ми неодноразово надсилали вам запит та офіційний дозвіл (шаблонний) на публікацію матеріалів з нашого сайту з офіційної пошти Украгроком, яка вказана на нашому сайті http://uak.com.ua/ . Дозвил ви отримали, відписалися нам, що прийняли, але нашу статтю так і не опублікували. І так вже триває більше трьох місяців. Як нам опублікувати інформацію нашої компанії на ресурсі Вікіпедія Україна? Що нам для цього потрібно зробити? У нас є всі підтверджуючі документи щодо діяльності та керівництва нашої компанії. Якщо потрібно для доказів того, що ми зовсім інша компанія від тієї, до якої ви нас приєднали, ми можемо надіслати.

--93.73.244.184 17:19, 24 жовтня 2015 (UTC)

Очаків у Великій Вітчизняній Війні

--Олександр Губницький (обговорення) 08:49, 25 жовтня 2015 (UTC)

@Олександр Губницький: почнемо з того, що ви таки дослівно копіювали цілі абзаци з того сайту. Це заборонено законодавством про захист авторського права. Отже, вам слід на основі джерела, писати це своїми словами. Далі. В мене великі питання до назви статті і змісту. Напевно, таки у Другій світовій війні чи Німецько-радянській війні. Сам текст далекий від нейтрального (суцільні радянські штампи та кліше пропаганди). Отже, я б радив вам писати текст наново, своїми словами, і уважно фільтруючи його на предмет нейтральності. --Максим Підліснюк (обговорення) 10:13, 25 жовтня 2015 (UTC)

  • Стаття: Очаків у Великій Вітчизняній Війні (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Ще раз добрий день, сьогодні я відредагував свою статтю , внесши зміни у майже кожний абзац , додав нейтральності соїй статті, але мої редагування знову були скасовані. Я хочу все ж таки створити статтю з такою темою і матеріал свій для цієї статті вважаю вже досить відредагованим, порушення авторських прав.... що мені таке зробити щоб моя стаття поповнила базу Вікіпедіії? Як я розумію порушення виявляється у перших трьох розділах моєї статті, .Вони відредаговані містяться в моїй чернетці.Як впевнетися , шо моя відредагована стаття тепер задовольняє умови сайту? Моя стара стаття буде видалена? Ви можете перевірити якось ті три розділи , що містяться у мене в чернетці?

--Олександр Губницький (обговорення) 20:46, 25 жовтня 2015 (UTC)

Класифікація вірусів за типом геному (Балтімора)

Шеляженко Юрій Вадимович

Дубенська центральна районна бібліотека

Тому дуже прошу Вас відновити сторінку, яка буде доповнена. Відповідне повідомлення розміщено на сайті наприкінці сторінки із статею. --Cothubey (обговорення) 14:39, 10 листопада 2015 (UTC)

@Cothubey: стаття без змін із http://www.dubno-lib.rv.ua/?p=112. Сайт захищено авторським правом (Все права защищены © 2015 Дубенська центральна міська бібліотека). Ви можете скористатись процедурою надання дозволу, якщо ви є автором матеріалу на сайті і маєте можливість надіслати лист із адреси, вказаної на сайті, або замінити згадане раніше мною повідомлення на сайті на дозвіл на поширеннях на умовах вільної ліцензії CC-BY-SA 3.0 --Максим Підліснюк (обговорення) 15:09, 10 листопада 2015 (UTC)

Лариса Ніцой

Видавництво "Арт Економі"

Козяр Микола Миколайович

Колтунюк Мирон

Повітряна завіса

Середовище Сабуро (агар Сабуро)

Якщо необхідно докази на сторінці цієї статті можемо поставити посилання на сторінку Wiki. А права на статтю належать компанії а не окремому працівнику. Керівник компанії і дав дозвіл на розміщення, можете йому написати на пошту, що зазначена на сайті компанії. У нас є багато на сайті інформації унікальної якої немає на wiki, ми готові її розміщувати. Але потрібно підсказати як правильно, щоб пошукова система Google (для прикладу) не рахувала що цю інформацію ми з Wiki переписали. Були б вдячні якщо прокоментуєте дане повідомлення. Прохання напишіть відповідь на пошту lvivsystopt@gmail.com --Oleksandrst (обговорення) 22:32, 13 листопада 2015 (UTC)

@Oleksandrst: в нижній частині джерела тексту є таке: © 2010 - 2014 СИСТЕМА ОПТИМУМ. Цей текст захищено авторським правом і його не можна копіювати без змін. По суті, це крадіжка. Є два варіанта вирішення проблеми. 1 - повідомлення на сайті має бути замінено на Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах (так, цей текст потрібен в джерелі, у Вікіпедії він мені не здався). 2 - процедура надання дозволу. Детально вона описана на сторінці Вікіпедія:Дозволи, але, якщо коротко, то полягає у надсиланні шаблонного електронного листа з контактної адреси, яка вказана на веб-сайті. Усе те, що я вам тільки що розписав, було скинуто вам на сторінку обговорення та у попередженні в статті про копіво. Ви його, певно, не читали. --Максим Підліснюк (обговорення) 22:43, 13 листопада 2015 (UTC)

Фестиваль Маланок в Чернівцях

--Оксана Лелюк (обговорення) 18:29, 11 листопада 2015 (UTC)

@Оксана Лелюк: погано, якщо порушення. А відновлювати на якій підставі? --Максим Підліснюк (обговорення) 22:47, 13 листопада 2015 (UTC)

Краща партія

Шастун Віталій Васильович

Рашкі-Рашевські с.Роїща

«Добро починається з тебе»

Соляна копальня у місті Турда