Вікіпедія:Вікізустрічі/10

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Звіт про десяту (1-у львівську) Вікізустріч[ред. код]

Час і місце проведення[ред. код]

  • Час проведення: 2 лютого 2008 р., з 12:30 до 17 години.
  • Місце проведення: м. Львів, спочатку у формі прогулянки вулицями, але потім (оскільки спілкування "на ходу" виявилося недостатньо ефективним) - кав'ярня з абсолютно радянскою назвою "Кафе - кондитерьска" на вулиці з нерадянською назвою "генерала Дудаєва" (учасники зустрічі просять не робити з цієї випадкової обставини привід для політизованих спекуляцій).

Учасники[ред. код]

Усього у вікізустрічі прийняло участь четверо (в порядку абетки):

  1. Albedo
  2. Helgi
  3. Володимир Ф
  4. Павло Шевело (не львів'янин, тобто "зальотний" з Києва :) )

Форма спілкування та обговорювані теми[ред. код]

  • За усталеною практикою Вікізустрічей порядок денний ні заздалегідь, ні на початку Вікізустрічі не обговорювався, кожен бажаючий міг в будь-який момент оголосити про доцільність обговорення певної теми, або безпосередньо ініціювати таке обговорення.
  • На форму ("формат") зустрічі не могло не вплинути те, що:
    • жоден з її учасників раніше не зустрічав нікого з інших;
    • троє з чотирьох раніше не бували на Вікізустрічах;
    • двоє з чотирьох мають наразі невеликий досвід співпраці у Вікіпедії.

Відтак найбільше часу забрало те, що принципово відрізняє Вікізустрічі від спілкування в онлайні - знайомство ("приглядання один до одного"). Формою знайомства стало обговорення великой кількості відносно дрібних питань. Найзначнішим з обговорюваних питань було продовження теми, певним чином успадкованої від попередньої Вікізустрічі - перспективи проведення вікіконференції у такому форматі конференції, що для наочності можна характеризувати як "регіональна Вікіманія". Але оскільки вікіманія це вельми відповідальний і масштабний захід, а користувачі української вікіпедії немають досвіду з проведення таких речей, Helgi, вже після зустрічі, запропонував метод «еволюційного» поступу в даному питанні, а саме провести для початку регіональну вікіконференцію, наприклад у Львові, для відпрацювання взаємодії і набуття досвіду.