Вікіпедія:Вікізустрічі/203

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Підготовка до зустрічі[ред. код]

23 січня, Вінниця[ред. код]

Давненько не було зустрічей у Вінниці. Хотілось би поспілкуватись з місцевими Вікіпедистами, а також з гостями Вінниччини. Кияни, якщо мають бажання долучитися, можуть поїхати зі мною потягом. Тож хто має змогу в цей день зустрітися, дописуйтесь. Буду радий всіх бачити! --visem (обговорення) 15:20, 21 січня 2016 (UTC)[відповісти]

  • Місце: Львівська Цукерня (м. Вінниця, вул. Грушевського, 28)
  • Час: субота, 23 січня, поки орієнтовно на 12:00
Учасники
  1. --visem (обговорення) 15:20, 21 січня 2016 (UTC) (Планую приїхати ранковим потягом, який прибуває приблизно в 11:30)[відповісти]
  2. Gikü (обговорення) 15:24, 21 січня 2016 (UTC)[відповісти]
    oh, will you please talk about Wikimedia CEE Spring 2016? --アンタナナ 15:35, 21 січня 2016 (UTC)[відповісти]
    @Antanana:: YesТак Зроблено. --Gikü (обговорення) 21:04, 25 січня 2016 (UTC)[відповісти]
    Ok, maybe you also join our company? --visem (обговорення) 21:16, 21 січня 2016 (UTC)[відповісти]
  3. --Андрій Стебелєв (обговорення) 11:12, 22 січня 2016 (UTC)[відповісти]
(ping Deineka, Dgho, George Chernilevsky, Андрій Стебелєв, Ельдар позниш, Юрій щ, …) і попінгуйте інших теж
ще (ping Alex Khimich, Bodia1406, ChRoM, Crea~ukwiki, Earth Kosmoglobal, Madvin, Oktoih, Sergey 2011, UNDEAD, Vargan, Качуровська, Навка, Оксана Глуська …) дописуйтесь, приходьте, кому можете теж передайте інформацію про нашу зустріч. Будемо знайомі!

Звіт та коментарі[ред. код]

У зустрічі взяли участь Aylin Kazymova, Crea~ukwiki, Deineka, Gikü, visem, Андрій Стебелєв та Олександр Роговий.

Попрохав Aylin Kazymova визначитись з місцем проведення заходу. Було обрано Львівську цукерню у центрі міста поблизу Водонапірної вежі — одного із символів міста. За збігом обставин саме у цьому закладі була маленька зустріч під час першого візиту Gikü до Вінниці. В цілому особисто мені заклад сподобався як місце де можна комфортно провести час та поспілкуватись.

В районі 12:00 почали збиратися Вікіпедисти. Очікувано-неочікуваним став прихід Crea~ukwiki, який за збігом обставин проїздом був у Вінниці. Тож мали нагоду познайомитися ще з одним цікавим Вікіпедистом. Також завдяки допомозі yakudza до нас приєднався Deineka.

Розпочалась розмова з презентації краєзнавцем Олександром Роговим (його можна повноправно назвати Вікімедійцем, хоч у Вікіпедію сам він ще не дописував) нових друкованих видань, зокрема до Дня Соборності України вийшло видання «Акт злуки утверджувався на Поділлі. Липовеччина у визвольних змаганнях 1917-1920-х років» та у формі буклета вийшов путівник з веломаршрутами Липовецького району.

Активний дописувач Вікіпедії, український поет, дипломат, миротворець та перекладач Андрій Стебелєв, який створив та доповнив багато статей, що стосуються Вінницького краю висловив цікаві думки з окремих питань. Зокрема, мова йшла про написання статей з історії Поділля та залучення до цього процесу студентів та викладачів-істориків. В процесі обговорення згадали і про Освітню програму, яку прводить Wikimedia Foundation та ГО "Вікімедіа Україна", а також варіанти можливої майбутньої співпраці в цьому напрямку. Тож запрошуємо всіх охочих до участі у реалізації такого проекту.

Торкнулись питання діяльності громадських організацій, зокрема ГО "Вікімедіа Україна", а також активних ГО на території Вінниччини. Обговорили також співпрацю Вінницької області та Молдови, з можливістю залучення Вікімедійців та Вікіпедистів, а також інших волонтерів. Зокрема обговорювалась ідея щодо веломаршруту "Козацькими шляхами Придністров'я" (не плутати з невизнаним державним утворенням), який включає в себе окремі райони Вінниччини та Республіки Молдова.

Обговорювали питання і щодо подальших Вікіекспедицій на території Вінницької області. В продовження цієї теми Вікіпедист з Молдови Gikü зазначив, що ми описуємо багато цікавих місць у Вінницькій області, які мають туристичну привабливість, але про які ми самі нещодавно дізнались. Проте потенційні іноземні туристи не знають про ці місця, оскільки немає інформації англійською та іншими мовами. Тому варто було б перекладати подібні статті під час майбутнього конкурсу CEE Spring 2016. Розповіли присутнім про конкурс попереднього року, а також я розказав про свої пропозиції, які я подав для проведення цьогорічного конкурсу. Виникла ідея щоб запропонувати організаторам додавати також до списку статей інформацію про маловідомі, але варті уваги об'єкти, що мають потенціал для розвитку туризму.

Говорили також на різні теми про Вікіпедію та її редакторів, з історії, краєзнавства, спорту та й просто про життя.

На жаль часу було не так багато в силу об'єктивних обставин кожного з учасників зустрічі, проте хочеться відмітити важливість таких зустрічей, зокрема в різних регіонах України. А також хотілось подякувати всім хто прийшов, приїхав та допоміг організувати!

Прошу доповнювати, коментувати. Може щось важливе забув сказати, чи якісь ідеї не так інтерпретував.

Шкода лише, що зустріч організували лише за декілька днів, тому якщо хтось хотів долучитися, але з якихось обставин не побачив вчасно повідомлення, то також відписуйтесь, щоб на майбутнє можна було знати в Вашій зацікавленості. --visem (обговорення) 21:57, 23 січня 2016 (UTC)[відповісти]