Вікіпедія:Вікізустрічі/35

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Перед-зустріч»[ред. код]

Користувачі AS і Friend дуже вдячні користувачеві Nickispeaki за тепле спілкування та гарячий чайочок :) Обговорення майже не стосувалося Вікіпедії, тому складно щось серйозне написати :)) Завдяки навігації пана Nickispeaki гості зі Львівщини змогли швидко переміститися до основної частини зустрічі в Червоному корпусі Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Деталі зустрічі[ред. код]

Праворуч виступає A1 — переможець Вікі-марафону

Вперше в історії української Вікіпедії вікізустріч відбулася у стінах вищого навчального закладу, і не просто вишу, а такого знаменитого як Київський національний університет.

Своєю присутністю вікіпедистів вшанували професор Київської Політехніки Ніна Опанасівна Вірченко і професор КНУ ім. Т. Шевченка Максим Віталійович Стріха.

У вступному слові Юрій Пероганич подякував представникам і керівництву університету, що зробили можливим проведення зустрічі в стінах університету. У свою чергу Максим Віталійович Стріха зізнався, що ще кілька років тому скептично ставився до Вікіпедії, але зараз і сам став ентузіастом проекту і робитиме максимум для залучення студентів і науковців до її наповнення. Повідомив, що рішенням президії АН ВШ України від 14 січня 2011 в публічне надбання переданий актуальний довідник з 300 біографіями академіків АН ВШ України, що дозволить вільно розміщувати цю інформацію у Вікіпедії.

Міс Вікіпедія Україна-2010 та попередній голова НТСА філософського факультету КНУ

Основна частина нашого заходу була присвячена роздачі сувенірів, люб'язно надісланих нашим вікіпедистом Зенком Когутяком і Фондом Вікімедіа. Найбільш почесний приз — солом'яного дідуха (на пропозицію A1) отримав Юрій Пероганич, який зробив найбільше для популяризації Вікіпедії.

A1 був відзначений за найбільшу кількість статей написану в рамках вікімарафону, проте сам А1 заявив, що намагався досягти круглої цифри 4000 до ювілею і взагалі до змагань ставиться скептично, оскільки змагання передбачають дії проти когось, тоді як Вікіпедію ми наповнюємо для когось, зокрема для українців, які, на думку А1, мають право на отримання інформації рідною — українською мовою.

Групове фото

Почесний титул «Міс Вікіпедія» і солом'яного капелюшка за одностайним рішенням присутніх чоловіків отримала вікіпедистка Lumpia. Вручив капелюшка A1.

Lumpia - нік Гончарової Олександри, студентки Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Цікавиться творчістю Мішеля Фуко, Жака Атталі, П'єра Розанвалона. Хобі - переклад з французької мови художніх та наукових текстів, студентський координатор Майстерні наукового перекладу. Голова наукового товариства студентів та аспірантів філософського факультету КНУ ім. Т.Г. Шевченка.

Як Міс Вікіпедія беру на себе обов'язок проведення циклу вікі-тренінгів для навчання талановитих студентів редагуванню статей у Вікіпедії. Найближчий тренінг планується провести наприкінці лютого

Народилася Олександра 7 травня 1991 року у місті Сімферополь. Навчалася у Відкритому космічному ліцеї, Дитячій художній школі, Республіканській школі журналістики.

Виконавчий директор «Вікімедія Україна» на дозвіллі )

Опісля учасники зустрічі висловилися стосовно місця Вікіпедії у науковому та навчальному процесі, більшість учасників висловили оптимістичну точку зору, натомість скептичне ставлення до перспектив Вікіпедії в освітньому процесі висловив дописувач російської Вікіпедії Alexey Nechay.

Завітали на конференцію також представники 5-го каналу з телекамерою, за проявлену увагу до Вікіпедії вони також отримали від «Вікімедіа Україна» фірмові футболки Фонду Вікімедіа.

Також було висловлена (і підтримана) присутніми пропозиція про проведення досвідченими користувачами Вікіпедії в КНУ мастер-класу для новачків, на тему «Як редагувати/писати статті Вікіпедії?»

А ще хтось із користувачів приніс їжу — печиво, вафлі, цукерки, фрукти, воду, сік, яблука. Варіант — що їжа була надана представниками університету. В будь-якому разі, благочинцям висловлюється подяка. На думку користувача KotykS, цукерки «Червоний мак» особливо далися до смаку :).

Галерея[ред. код]