Вікіпедія:Запити до адміністраторів/Архів 36

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Користувач Base

Base (обговореннявнесокінфостаттіжурналиблокуваннязаблокувати) Користувач Base регулярно займається тим, що проставляє некоректні шаблони на сторінки опису файлів і некоректні попередження користувачам. Незважаючи на те, що його сторінка обговорення заповнена різного роду поясненнями, проханнями і попередженнями щодо неправильності таких дій, він продовжує ставити хибні шаблони на файли, в яких цілком коректний опис. Ось декілька останніх прикладів [1], [2], [3]. Крім того, користувач ставить подібні шаблони на файли, які відповідають критеріям сумлінного використання але мають недооформлений опис [4] [5] (файли з логотипами, обкладинками книг та постерами фільмів, вже містять в шаблоні "постер" або "обкладинка книги" належне обґрунтування, або якщо спільнота вирішить, що цього обґрунтування недостатньо, то можна буде зробити автозаміни, як це було зроблено раніше для частини подібних файлів). Власне кажучи, вся діяльність користувача у просторі файли за останній період складається саме із таких дій, тобто достатньо безсистемний перегляд зображень, значна частина яких мають коректний опис. При цьому файлів, які справді потребують уваги, він практично не торкається. Вважаю, що від такої діяльності користувача у просторі файли лише шкода. Крім того, тут є питання чи не порушують його дії ВП:НПК та ВП:НДА. Прошу обговорити можливі заходи щодо недопущення повторення подібних порушень. Зважаючи на те, що користувач не бере до уваги зауважень, які пишуться на його сторінці обговорення, думаю, що ця міра не є дієвою. На мою думку, потрібно або прогресивне блокування у разі повторень, або заборона на редагування у просторі імен "ФАЙЛИ" --yakudza 15:47, 22 жовтня 2013 (UTC)

[6] — відсутня інформація про замінність та роздільність — порушення КДВ. [7] — було відсутнє вказане джерело. [8] Як і перше, але тут ще й завелика роздільність завантажена. [9] користувач sergento очевидно не є автором цього фото, тому не має дозволу ліцензувати його під ццбиса, про що і вказано. [10] — Відсутнє ОДВ — грубе порушення КДВ. Таким чином усі мої дії у рамках діючих правил, а от користувач який пише цей запит демонструє недостатнє розуміння цих правил, на жаль. Усі мої дії спрямовані на стимулювання користувачів дооформити файли. У разі, (персональний випад приховано) на основі яких я дію, то можете обговорити ці правила та змінити у разі успіху. Нагадаю що те що я роблю входить зокрема до моїх обов'язків як патрульного. --Ваѕеобг.вн. 15:55, 22 жовтня 2013 (UTC)
Ну і щодо других підозр — кого саме, на вашу думку я переслідую. І де саме я доводжу до абсурду? --Ваѕеобг.вн. 15:57, 22 жовтня 2013 (UTC)
Крім того окрім того що я працюю з файлами, я ще й працюю з шаблонами намагаючись поступово знайти статті які потребують ілюстрації (зокрема для того щоб задіяти потім камеру ВМУА), та поступово впроваджуючи Вікідані у шаблонах — якщо у разі блокування ви візьметесь робити це за мене то можете мене хоч довічно заблокувати — я буду спокійним за проект і мені є чим зайнятись і поза укрВП :). --Ваѕеобг.вн. 16:01, 22 жовтня 2013 (UTC)
Щодо того, що на вашу думку є особистими випадами — це конкретна пропозиція, а не якісь там особисті чи неособисті випади, прошу припускати добрі наміри стосовно реплік інших користувачів. --Ваѕеобг.вн. 16:07, 22 жовтня 2013 (UTC)
Через повторне порушення ВП:НО, навмисне перекручення мого облікового запису, розкриття особистої інформації, порушення ВП:НПК [11] та ігнорування попереджень прошу заблокувати користувача. Загалом, ВП:ПБ п. 5.2.2. дозволяють адміністратору, якого користувач провокує, також блокувати його але я хотів би почути думку інших адміністраторів. --yakudza 16:25, 22 жовтня 2013 (UTC)
Яким чином публічна та вільна інформація стала особистою? Кого саме я переслідую, якщо що щодо недоліків файлів, що щодо порушень правил швидкого відкоту я пишу всім чиї ці порушення чи недоліки бачу… Щодо провокації, то провокація це якби я тут заявку написав би, а не навпаки, не кажучи вже про те, що той пункт ніяких провокацій не стосується, принаймні в такому вигляді як, наскільки я, сподіваючись помилятись, розумію ,ви це хочете представити. --Ваѕеобг.вн. 16:38, 22 жовтня 2013 (UTC)
І ще, поясніть будь ласка, де я, на вашу думку, порушив ВП:НО, та що таке «перекручення … облікового запису»? --Ваѕеобг.вн. 16:40, 22 жовтня 2013 (UTC)
Як адміністратор, яких запрошували до обговорення, не бачу потреби блокування. Діяльність стосовно файлів є неоднозначною, але точно не деструктивною. Порушень ВП:НО, розкриття особистої інформації (та інформація, яка була прихована, є публічною) явно немає. Переслідування також: навряд чи Base проставляв шаблони про проблеми спеціально на ваші файли, а це редагування якось не схоже на систематичне відстеження ваших дій. --Acedtalk 17:11, 22 жовтня 2013 (UTC)
У Вікіпедії публічною є інформація, яку користувачі розміщують на власній сторінці, а не та, яку хтось знаходить на інших сайтах чи в історії редагувань. Щодо переслідування, то досить показово, що після того, як я неодноразово робив користувачеві зауваження щодо некоректності його дій у простановці шаблолонів, які містять прийнятні описи файлів, він почав такі ж самі некоректні дії щодо мене. А ось такі дії [12], то є типова гра з правилами --yakudza 18:06, 22 жовтня 2013 (UTC)
А то не інші сайти, а сестринський проект. Вкажіть, будь ласка, де ви знайшли визначення, що публічна інформація взята зі сестринських проектів не є насправді публічною? Роблячи мені, на мою думку, некоректні зауваження, ви очікували отримати імунітет і я мусив би оминати при роботі завантажені вами файли? Вибачте, я не роблю ні для кого винятків ні в позитивну, ні в негативну сторону — у Вікіпедії панує нейтральність. Якщо я бачу файл з недалоіком, то для мене при вказанні на цей недолік не є важливим хто цей файл завантажив і що до цього він писав мені дезавгодно. Стосовно діффу, то це не гра з правилами — там дійсно не вказано інформацію про роздільність та замінність, а ви замість того, щоб доповнити нею сторінку опису, ще й порушили правило ВП:ШВ. Окрім того навіть якщо вказати ці дані, то файл все одно порушуватиме КДВ, бо власне роздільність у ньому не відповідає критеріям мінімального використання — у статті використовується, а отже необхідна для ілюстрування, копія зображення у десь 2 рази менша ніж завантажена вами. --Ваѕеобг.вн. 18:15, 22 жовтня 2013 (UTC)
Ну бюрократ то мав би розуміти, що в простановці шаблонів насправді нічого поганого нема. Усе одно файли потім вилучатиме адміністратор. Якщо він побачить, що там все добре, то просто зніме шаблон, якщо ж ні, то вилучить. А адімінстратори в нас різні бувають. Он антанана в мене кілька місяців вимагала обґрунтування логотипа. Ви ж кажете, що воно не потрібно. То домовтеся якось вже. P.S. З рештою, невже ви думаєте, шо користувач, який зміг влаштувати «банерну війну», не зможе обійти фільтр?--Анатолій (обг.) 16:48, 22 жовтня 2013 (UTC)
У самій по собі простановці зображень проблеми немає. Проте цей шаблон означає, що зображення має проблему, яку не зміг вирішити той, хто проставив шаблон (нема джерела, відсутній дозвіл, декоративне використання тощо). Проблема є тоді, коли ставиться запит на джерело на файли з {{GFDL-self}} або {{PD-self}}, або ставиться шаблон про порушення КДВ через відсутність даних про роздільність (які по-хорошому можна заповнити ботом). Саме за такі дії був заблокований бот Бейса, і в мене є велика підозра, що зараз йде простановка шаблонів приблизно тим же способом, а саме не дивлячись і за формальними вимогами. Взагалі мені здається, що не в останню чергу завдяки Бейсу підхід до зображень стає все більш бюрократичним, якщо вже вимагають робити атрибуцію лише до імені користувача, а ставити реальне прізвище в полі Автор уже не можнаNickK (обг.) 17:50, 22 жовтня 2013 (UTC)
А у чому проблема з -селф'ами? Справа у тому, що такі ліцензії часто ставлять аби щось поставити, а коли користувач вкаже справжнє джерело, то може виявитись що робота насправді не власна. Я припускаю добрі наміри користувачів, але я не вмію читати думки, на жаль. Якщо ви мені чітко вкажете повний перелік не формальних критеріїв, то буду дуже вдячний, поки ж я користуюсь тими, що наявні в діючих правилах. Прокоментую приклад: а яким чином адміністратори, патрульні та інші користувачі повинні дізнатись яке у кого з користувачів прізвище, щоб перевірити чи дійсно вказана особа є завантажувачем? --Ваѕеобг.вн. 17:58, 22 жовтня 2013 (UTC)
Тобто ви справді вважаєте, що ось тут автором є Shao, однак робота насправді не власна? Мені досить цікаво уявити собі, як це можливо, особливо за припущення, що ви дотримуєтесь ВП:ПДН. Щодо неформальних критеріїв, то тут теж просто: якщо ви знов-таки дотримуєтесь ВП:ПДН, то деякі речі мали б для вас бути очевидними, наприклад, вам не потрібно ставити шаблон про порушення КДВ, якщо вам очевидно, як заповнити поле «Роздільність» або «Замінність». Щодо прізвища, знов-таки, ВП:ПДН, якщо це можливо (якщо користувач завантажує під кількома різними прізвищами, тут уже проблема) — NickK (обг.) 19:19, 22 жовтня 2013 (UTC)
Нікку, подивіться навіть Вами вказаний дифф та ліцензію. Не було там ніякого -селф'а. Чи я маю знати, як звати кожного користувача та його прізвище? --RLuts (talk) 18:55, 22 жовтня 2013 (UTC)
З одного боку, формально воно неочевидно при формальному підході, з іншого боку, секундний пошук дозволяє ідентифікувати, що це одна й та сама особа (не кажучи вже про те, що це було зазначено на сторінці користувача до її очистки) — NickK (обг.) 19:19, 22 жовтня 2013 (UTC)
Неочевидно, тому й запитав в користувача. А ще зробив рекомендацію в подальшому робити посилання на свій нік, щоб запобігти помітки файлів, як файл без дозволу. Читайте уважніше СО, перед тим, як звинувачувати когось --RLuts (talk) 19:28, 22 жовтня 2013 (UTC)
Хвилинку. Так он Якудза стверджує вище, що публічна інформація це навіть не та яка в історії сторінки, тобто інформація в історії за його логікою, наскільки я зрозумів, є приватною — а ви зараз хочете, щоб користувач видобував цю «приватну» інформацію і робив на основі неї висновки? Це зводиться до того що сказав Агонк — адміністратори не можуть узгодити алгоритми між собою, але при цьому виходить що звинувачувати інших в порушенні того до чого самі не можуть прийти це допустимо. --Ваѕеобг.вн. 19:44, 22 жовтня 2013 (UTC)
Я не зазначив, що це погано і має якось каратися, я зазначив, що це є перебільшенням. Але мені більше цікаво, як робота з {{GFDL-self}} і автором Shao може не бути власною роботою Shao, по відношенню до якого ви на додачу припускаєте добрі наміри. Не підкажете, як це можливо? — NickK (обг.) 19:49, 22 жовтня 2013 (UTC)
Вибачте, шановні пани адміністратори, що вставляю свої «п'ять копійок». Маю пояснити дещо «продвинутим» редакторам. Простановка отого червоного шаблона жодним чином не «спрямована на стимулювання користувачів дооформити файли». Що там адміни-видалянці etc. мали на увазі під приведеням у відповідність із критеріями один Бог знає і товариш, який той шаблон поставив (Агонк взагалі казав, що це суща формальність: шаблон призначений виключно для адмінів — аби вони могли сім діб відрахувати). Дооформленню файлів сприяє жовтенький шаблон, в якому вказано чого недостає чи що неправільно оформлене в описі файлу. І ще. Верху є теза Base, наприклад, «відсутня інформація про замінність та роздільність — порушення КДВ». Цього не може бути функціонально! Інформація про повну роздільність завантаженого файлу визначається і видається АВТОМАТИЧНО. 2. Що значить немає обґрунтування якщо не стоїть шаблон ОДВ. ОБГРУНТУВАННЯ — ЦЕ НЕ ШАБЛОН. Це сукупність доказів, аргументів для переконання спільноти в тому, що саме цей файл потрібен саме тут. А ваш шаблон, вибачте, ні в чому нікого не переконує. Це формалюга. Наснаги. Хто не хоче чи не може писати статті, той роботу в укрвікі собі завжди знайде. --Pavlo1 (обговорення) 09:43, 23 жовтня 2013 (UTC)
Відсотках у 90 (а може й більше) все одно ніхто нічого не дооформлює. Шаблони типу nld, nsd, npd, dfud є фаткично формальними шаблонами. За їх наявнсоті протягом понад тижня в на сторінці опису файлу, адміністратор має право вилучити цей файл 9відпвоідно до резолюції Фонду), у разі ж вилучння без наявності такого шаблону, ддо адміністратора можуть пред'явити претензії, що він порушив правила. Хоча знову ж таки формально можна було б вилучати зразу, адже більішсть людей все одно не дооформлюють, а деякі файли просо не можливо оформити за КДВ.--Анатолій (обг.) 11:25, 23 жовтня 2013 (UTC)

Шановний Анатолію. Для довбнів навожу приклад: у північних сусідів інколи приходить користувачу ось таке повідомлення:

== Файлы == Уважаемый участник! При автоматической проверке описаний недавно загруженных Вами файлов обнаружились некоторые проблемы. Обратите внимание, что описание каждого файла обязательно должно содержать указание на его автора, источник и шаблон лицензии (подробнее см. «[[Википедия:Правила использования изображений]]» и «[[Википедия:Лицензирование изображений]]»). Если Вам непонятно, как именно это следует сделать, вы можете задать вопрос на [[Википедия:Форум/Авторское право|форуме по авторскому праву]]. Если статус данных файлов не прояснится в течение ''7 дней'', [[Википедия:Администраторы|администраторы Википедии]] будут вынуждены их '''удалить'''. Поэтому пожалуйста, не пожалейте времени, чтобы разобраться с их статусом. * [[:Файл:****.jpg|]]: Отсутствует правовая информация ([[Википедия:Лицензирование изображений/Распространённые ошибки#Отсутствует правовая информация|подробнее]]) * [[:Файл:****.jpg|]]: Нет шаблона лицензии ([[Википедия:Лицензирование изображений/Распространённые ошибки#Нет шаблона лицензии|подробнее]]) * [[:Файл:****.jpg|]]: Не указан источник ([[Википедия:Лицензирование изображений/Распространённые ошибки#Не указан источник|подробнее]]) Підпис: Бот

Ось це робота з користувачами. А те чим ви з Бейсом займаєтесь добрим словом не назвеш. І цілком правий Якудза, заявляючи про переслідування. Така зв'язка «відсотках у 90 (а може й більше)» може оцінюватись як «планомірний процес перевірки внеску користувача Дуліб», себто, відверте переслідування. Ще раз успіхів у Вашій важкій і неблагодарній праці. Goodbye! --Pavlo1 (обговорення) 19:18, 23 жовтня 2013 (UTC)

Ну так цей бот же і в нашій Вікіпедії колись працював (і здогадайтеся, хто його запрошував сюди), але знову ж його основна ціль була віднайти неправильно ліцензовані зображення.--Анатолій (обг.) 20:40, 23 жовтня 2013 (UTC)
а чим це відмінно? є стандартні шаблони повідомлень про проблеми із зображеннями. було б добре, якби це робив бот. але у нас його нема. роблять користувачі. у чім принципова відмінність? Вас ображає текст шаблонного повідомлення? він наче нейтральний. є конкретні зауваження/побажання? змініть. чи запропонуйте, що саме краще було б змінить. поки я бачу переслідування одного користувача — бейза --アンタナナ 20:57, 23 жовтня 2013 (UTC)
Які саме мої дії, на вашу думку, порушення ВП:НПК? --yakudza 09:05, 24 жовтня 2013 (UTC)
30 спам-повідомлень за один день. Переслідування учасника в його особистому просторі --Pavlo1 (обговорення) 09:02, 24 жовтня 2013 (UTC)
Невелике уточнення та зауваження: особистий простір користувача це наче ж зазвичай його сторінка користувача та її підсторінки. мене рік тому навіть були забанили (ну щоправда на той час коли я сплю)) за один рядок коду в особистому просторі — не все так однозначно — особистий простір то не виключна власність користувача. --Ваѕеобг.вн. 12:44, 24 жовтня 2013 (UTC)
Ой, то я забув підписатись --yakudza 09:05, 24 жовтня 2013 (UTC)
не скажу, що це панацея, але може більше тексту у шаблоні-повідомленні допоможе. поки зробила так ред.№ 13450574, але… час покаже --アンタナナ 21:10, 23 жовтня 2013 (UTC)
Кожен бачить, що хоче бачити. Ви так і не зрозуміли мого прикладу. Коректним (запрошуючим до співпраці) є повідомлення про недоліки в оформленні файлу, яке містить наступну інформацію: а) точне визначення недоліку, б) пояснення (посилання на рекомендації як його усунути або саму рекомендацію з посиланням на правило), в) посилання куди звернутись, якщо ти вважаєш що даного недоліку в описі файлу нема (помилка того, хто перевіряв файл, спірні питання тощо). І тоді хто перевірятиме файли бот чи користувач не має значення. І ще, якщо формат повідомлення стислий, діловий на кшталт «Товаришу, при перевірці завантажених файлів виявлені наступні недоліки: 1. файл А - недолік - пояснення - ваші дії, 2. файл Б - недолік - пояснення - ваші дії, 3. файл В - недолік - пояснення - ваші дії. Ви можете виправити недоліки протягом 7 днів» тоді це конструктив. Коли пів СО користувача заповнене безглуздими (як каже Анатолій — формальними) повідомленнями типу «файл має якісь проблеми, його статус мені невідомий і він буде вилучений через 7 днів» то це, щонайменше, а) заважає працювати (прикіньте, коли вам на імейл приходять 40 спам-повідомлень) б) ніфіга не пояснює і не допомагає в оформленні файлів, і, відповідно, у оформленні статей (заради чого взагалі потрібні зображення у вікіпедії). Результат «у 90 і більше відсотках» прогнозований — стерти спам-повідомлення і працювати далі паралельно (не пересікаючись). Вибачте, що устроїв обговорення на сторінці ВП:ЗА а не десь у кнайпі — не я був його ініціатором. --Pavlo1 (обговорення) 09:02, 24 жовтня 2013 (UTC)
Павле, я бачу дві проблеми: перша — недостатня розвиненість шаблонів. Скрипт яким я користуюсь для позначення недоліків взятий саме з рувікі і в ньому для причини невідповідності КДВ є пункти цих самих КДВ які можна відмітити. Я навіть завжди натискаю на відповідний пункт коли ставлю шаблон (це, зокрема, дозволяє бути впевненим, що я дію згідно цих пунктів, а не плутаю щось), але наразі тут це не має іншого сенсу, бо у нас банально, на відміну від рувікі, нема можливості потім стандартними шаблонами цю причину вказати. Я ЗА те щоб вказувати її конкретно, але я не з тих користувачів які вміють писати гарні шаблонні тексти, тому я й не доповнюю шаблон параметрами для причин самостійно. Друга проблема: Ви кажете що користувачам ніхто потім не пояснює що з тими файлами робити коли їх помітили: я особисто завжди готовий відповісти на запитання щодо файлів і пояснити як їх правильно оформлювати, єдине треба враховувати два моїх недоліки, перший: що якщо це прохання буде на СО завантажувача, на жаль я не завжди можу помітити це через те, що я іноді десь тиждень майже не заходжу до укрВП тому в списку спостереження збирається багато рядків (особливо коли йде якесь обговорення як то це.) Ідеально зі мною зв'язатись це залишити на СО чи вікіпоштою скайп-логін і я зв'яжусь тудою, або альтернативно я майже весь онлайновий час онлайн в IRC в т.ч. на каналі україномовної Вікіпедії, але і просто обмежитись повідомленням на СО з привертанням уваги достатньо. Тут водночас прохання: якщо ви помічаєте десь звернення до мене яке я з тих чи інших причин не помітив впродовж кількох днів, то зверніть мою увагу на нього. І другий: я досить незв'язно будь-що пояснюю, тому, можливо, декому буде важко зрозуміти потік моїх думок :) Але все ж таки досвід показує що зазвичай мене все таки розуміють, принаймні більшість пояснення) Щодо алтернативних шляхів пояснення, то це знову ж таки проблема шаблонного тексту в якому мають бути посилання на правила, та/або на скайпо/ірцо/соцмережо-канали та кнайпи. --Ваѕеобг.вн. 12:44, 24 жовтня 2013 (UTC)
не зовсім так. запит подав АДМІНІСТРАТОР вікіпедії, який ці правила мав би знати. і якому ці формальні речі не мали б заважать. повідомлення досить стандартне — працювать індивідуально можна тільки з тими користувачами, які хочуть розібратися. стів точно таке ж написав тут Обговорення користувача:Piramidion#Статус файлу Файл:Draconian - Turning Season Within cover.jpg, але користувач відреагував і йому пояснили потрібні моменти. дуже важливо, що це відбулося «по гарячих слідах», а не «задавнено». користувач завантажив — отримав повідомлення. у випадку «давніх» користувачів так не дуже вийде. бо вони собі звикнули до того, що ніхто за цим не дивиться (або є бот, який прийде і нагадає). але ситуацію колись треба вирівнювать --アンタナナ 13:51, 24 жовтня 2013 (UTC)
Ваша справа чи дослухатися до наведених мною вище аргументів чи ні. Інша справа по суті запиту: запит подав КОРИСТУВАЧ який за декілька годин отримав на свою поштову скриньку тридцять спам-повідомлень вікіпоштою. Навмисне це було зроблено чи ні, але такі дії підпадають під Вікіпедія:Не переслідуйте користувачів#Переслідування учасника в його особистому просторі (для довідки що таке власний простір див. Довідка:Сторінка користувача). Вирішити це питання можна двома способами: вдосконаливши методику роботи або припинивши масову розсилку формальних (це не мої слова) спам-повідомлень. Минулого разу Base обіцяв припинити спам до врегулювання проблеми програмно. Але вийшло на словах. Подумайте, адже ви не просто засмічуєте СО користувачів: через такі дії хтось може пропустити на своєму e-mail важливі повідомлення. А це вже не вікі-іграшки. З повагою, --Pavlo1 (обговорення) 14:49, 24 жовтня 2013 (UTC)
Павле, прошу, будь ласка, обходитись без звинувачень — їх тут пролунало вже достатньо: Минулого разу йшлось про автоматичну простановку міток на файли (до речі, на прохання одного з адміністраторів, але так як прохання було поза вікі то я не маю доказів), зараз же йдеться про простановку вручну (скрипт це лише механізм редагування), оскільки я більше не проставляю такі мітки ботом, то я своєї обіцянки цілком дотримався, не на словах, а на ділі. Поняття Сторінка користувача та Особистий простір не є ідентичними. Якщо хтось не вміє користуватись фільтрами електронної пошти, або використовувати окрему скриньку для проектів Вікімедіа, то нехай взагалі вимкне ті сповіщення про редагування СО — не мені вчити користувача як користуватись вищеперечисленим, але знову ж таки: якщо хтось запитає мене як це робити то я це поясню, принаймні якщо матиму на це час — проблема в тому що користувачі чомусь не мають звички питати щось якщо вони щось не вміють — а це дуже погано, але навряд чи я це можу якось виправити. --Ваѕеобг.вн. 15:25, 24 жовтня 2013 (UTC)
Я Вас не звинувачую. Я констатую факт. Щодо фільтрів чи окремої скриньки: сповіщення для того й включене, аби не заходячи у вікі (чи окрему скриньку) побачити, що хтось у вікі до тебе звертався, можливо за допомогою. Якщо ж повідомлень десятки за день — відфільтрувати вікі-спам від вікі-повідомлень ніякий спам-фільтр не допоможе. Вибачте, більше не маю часу. --Pavlo1 (обговорення) 15:41, 24 жовтня 2013 (UTC)
Щодо "завеликий розмір", то це питання обговорювалось декілька років тому і було відxилене спільнотою. У російській вікі були колись конкретні цифрові обмеження але тепер їx нема. --yakudza 06:47, 24 жовтня 2013 (UTC)
Якудзо, я не знаю ким та воно де обговорювалось, але цей критерій є у діючих КДВ, тому майте, будь ласка, повагу до цього правила, або ініціюйте нове обговорення щодо вилучення цього критерію, не забуваючи правда про резолюцію Фонду щодо ліцензування яка у нас також існує як правило ще й локально. --Ваѕеобг.вн. 12:44, 24 жовтня 2013 (UTC)
ще раз. Ви зараз дієте дуже формально. не треба обмежувать розмір цифрами «зі стелі». у нас є існуючий критерій ВП:КДВ:
3 (…)

(б) Роздільність/якість відтворення. Роздільність/якість повинні бути мінімальним можливим для виконання поставленого завдання.

у статті зазвичай вказується розмір зображення, яке використовується. тож якщо у статті вказуємо, що розмір зображення 220пкс — то таке розширення і має бути для файлу. не більше. коротко кажучи, невільний файл не має збільшуватися при натисненні на нього. який у статті — такий має бути завантажений локально і у Вікіпедію.
і навіть простий алгоритм як цього добитися Вікіпедія:Проект:Ліцензування файлів/Невільні файли#Розмір. і якщо об'єкт статті можна ідентифікувати при 225пкс, то вантажить його із 1000пкс не є правильно (пам'ятаючи про ВП:НДА). будь ласка, не будьте такими формалістами. нам не потрібно вигадувать колесо. воно уже є. його просто треба використать за призначенням --アンタナナ 13:51, 24 жовтня 2013 (UTC)

Деякий аналіз (звісно суб'єктивний, бо тема стосується мене найпрямішим чином) сказаного тут: окрім Якудзи висловились ще 3 адміністратори та 2 неадміністратори. Між адміністраторами не знайшлось повного консенсусу. Обговорення почало відхилятись о обговорення дій інших адміністраторів (заодно з звинуваченням мене у тому що ті адміністратори так діють, що звучить досить дивно, бо кожен відповідає за свої дії сам) та обговорення нашої системи правил та шаблонів загалом (а мене чи мої дії при цьому лише ситуативно згадуються у якості прикладів і т.п.) Які з цього всього кожен для себе хоче. --Ваѕеобг.вн. 12:44, 24 жовтня 2013 (UTC)

Я подав там ще одну пропозицію щодо зміни в системі вилучення статей при порушенні АП. Прошу поставити оголошення. --Максим Підліснюк (обговорення) 16:16, 24 жовтня 2013 (UTC)

Лексика Without mask

Прохання дати оцінку висловам Without mask на сторінці [13] а саме: "вам вуха позакладало", "усіляка шпана", "бувай пацанчик", "не кіздіть людям в очі" та ін. --zmi (обговорення) 10:46, 24 жовтня 2013 (UTC)

Гей, пани адміністратори, щось немало вас навибирали, а відповісти користувачу, проаналізувавши ситуацію, нікому... Одні молоді, в інших-конфлікт інтересів. А у Вікіпедії, хто що хоче, той те й робить! Чи це не одна з причин, чому виникають ось такі обговорення: [14] Користувач, на якого зроблено запит, спричинив уже не одну конфліктну ситуацію. Так пройшов не помічений конфлікт Леонід Панасюк (гарний редактор) - Mr.Rivermen.[15] І Панасюк пішов із Вікіпедії. З неприємністю пригадую мою суперечку з користувачем Mr.Rivermen [16]... Сподіваюсь, цих фактів уже достатньо, щоб нагадати користувачеві, де він знаходиться. --Учитель Обг 19:24, 24 жовтня 2013 (UTC)
Користувача заблоковано. --Вальдимар 05:33, 25 жовтня 2013 (UTC)

Пароль до облікового запису

На жаль, втратив пароль від облікового запису Ветер в українській вікіпедії. Відновити не вдається (схоже, не прописана поштова адреса), але є обліковий запис Viter from ua на медіавікі (використовується для проставки інтервікі), там є й адреса. Тотожність власників облікових записів можна визначити за редагуваннями або IP. Прошу допомогти з відновленням. --Viter from ua (обговорення) 14:01, 25 жовтня 2013 (UTC)

Вже працює. Дякую. --Ветер (обговорення) 14:14, 25 жовтня 2013 (UTC)

Carooki.com

Чесно кажучи, ДІСТАЛО! Постійно в музичних статтях аноніми вставляють посилання на цей сайт. Інформації не додають. Сайт абсолютно незмістовний. Це вже якийсь традиційний вандалізм. Не знаю, що тут можна зробити, але сподіваюсь, ми знайдемо якесь вирішення цій проблемі.— Це написав, але не підписав користувач Максим Підліснюк (обговореннявнесок) 17:35, 21 вересня 2013.

Перш за все, потрібно визначитися, чи справді посиланням на цей сайт взагалі не місце у Вікіпедії (наприклад, у цій статті редагування, яким анонім додав посилання, було відпатрульоване). Якщо справді, то наступним кроком має бути вичищення таких посилань із Вікіпедії (наразі їх є 30, тому краще, мабуть, попросити когось із ботовласників зробити це ботом) і додання сайту у чорний список. --Acedtalk 10:00, 22 вересня 2013 (UTC)
Відкотив усе. Очевидно, посилання додані заради реклами або пошукової оптимізації. На Меті такі ІП та користувачів блокують глобально --RLuts (talk) 10:56, 22 вересня 2013 (UTC)
Сайт заніс до blacklist'у. --Lystopad (обговорення) 10:59, 22 вересня 2013 (UTC)

Чергова пачка на цю тему Спеціальна:Внесок/46.119.224.176 — редагування у існуючих статтях відкотив Friend, я поставив на швидке псевдостатті про пісні. --ReAl (обговорення) 19:28, 9 жовтня 2013 (UTC)

ТакТак Зроблено. Вилучив статті, заблокував на добу аноніма. --Acedtalk 19:35, 9 жовтня 2013 (UTC)

А тепер стаття про сам сайт… Carooki.com :: українські народні пісні. --ReAl (обговорення) 23:44, 26 жовтня 2013 (UTC)

Постійний вандалізм

Прошу спостерігати за користувачем Nike12dj, займається вандалізмом, поставив на його сторінку обговорення попередження. --Розум (обговорення) 15:01, 27 жовтня 2013 (UTC)

Виглядає не як навмисний вандалізм, але як тест новачка. Будемо слідкувати за діями, сподіваюсь все виправиться. --Yuriy Kvach (обговорення) 15:09, 27 жовтня 2013 (UTC)

Просування блогу

91.200.181.107, 93.72.147.6, 93.72.149.210

Постійно додає посилання на свій блог, неодноразово відкочувалося, наприклад, Молитва, Молитва, Молитва, Молитва і аналогічно в такому ж дусі Земля_Ізраїльська в інших статтях. Посилання дається або прямо на kredo-w.blogspot.com, або на vseblogi.blogspot.com/search/label з пошуком по назві. Іноді здається, що редагування, які виглядають нормальними, призначені швидше для «легітимізації» внеску та обгрунтування згадки про персону та посилання на блог. А тут Православний_молитвослов редагування, на мій погляд, межує з вандалізмом, бо замінило сенс статті (була присвячена конкретному виданню, а перетворилася на огляд «взагалі»). --ReAl (обговорення) 16:35, 27 жовтня 2013 (UTC)

Перше посилання вніс до блеклисту з тиждень тому. Зараз вніс й пошук блогів. --Lystopad (обговорення) 17:32, 27 жовтня 2013 (UTC)

Зловживання статусом Вікіпедія:Патрульні

Користувач:Ahonc без обговорення і не маючи на те ніяких підстав, тільки керуючись власним неприязним відношенням до мене, видалив мої правки у статті В, в яких я зв'язав її зі статтею Українська фонетика. На мій запит чому він це зробив, крім того, що він патрульний і зробив це на свій розсуд ніяких пояснень не надав.
Вважаю такі дії неприпустимими в спільноті Вікіпедії і прошу винести користувачу Користувач:Ahonc попередження. З повагою MelVic (обговорення) 11:38, 26 жовтня 2013 (UTC)MelVic

Ви змінили інформацію, не вказавши джерела, тож я повернув до попередньої перевіреної версії, оскільки не було змоги перевірити ці дані. Це звичайна дія патрульного. Не бачу тут ніяких порушень.--Анатолій (обг.) 11:50, 26 жовтня 2013 (UTC)
  1. Я не писав статті В та Українська фонетика, а просто їх зв'язав, думаю, що ті хто писав їх використовували вказані джерела - які і повинні бути АД.
  2. Є різна класифікація звуків так губно-губний щілинний сонорний приголосний - це згідно радянської і далі української, Дзвінкий губно-м'якопіднебінний апроксимант - згідно міжнародної чи дійсно є 100% відповідність між ними знову питання до авторів статті.
  3. Зв'язку звука [в] зі статтею Дзвінкий губно-м'якопіднебінний апроксимант зробив Користувач:Drundia, ще 13 квітня 2010‎, до речі він отримав Згущівку за планомірну роботу по створенню статей про приголосні звуки з аудіоприкладами.
  4. Англійський варіант статті Дзвінкий губно-м'якопіднебінний апроксимант, дає приклад Ukrainian вона [wɔˈnɑ] she

Хіба складно патрульному написати свої сумніви на сторінці обговорення навіть після видалення моїх правок? В УкрВікі важливі статті не патрулюються місяцями, а тут така оперативність. Крім переслідуванням за іншу думку стосовно Вікіпедія:Перейменування статей/Дуайт Ейзенхауер → Двайт Айзенгавер та Вікіпедія:Перейменування статей/Кетрін Гепберн → Кетрін Хепберн, не чим іншим це пояснити не можу. Я лишаю проект УкрВікі, але по можливості буду підтримувати статтю Мельбурн, прошу вибачення, якщо мої коментарі були для когось образливими. З повагою, MelVic (обговорення) 01:54, 28 жовтня 2013 (UTC)MelVic

--Friend 10:56, 28 жовтня 2013 (UTC)

Заблокував --RLuts (talk) 11:21, 28 жовтня 2013 (UTC)

Користувач:Smertlyaham: цілеспрямований вандалізм. Якщо не зупиниться треба вжити заходів. --Pavlo1 (обговорення) 12:31, 28 жовтня 2013 (UTC)

Заблокований--Geohem 12:43, 28 жовтня 2013 (UTC)

Ще один з кулею в голові. --Pavlo1 (обговорення) 16:03, 28 жовтня 2013 (UTC)

Заблокований--Geohem 16:11, 28 жовтня 2013 (UTC)

Прошу перейменувати

Прошу перейменувати сторінку Єнотоподібний собака на Єнот уссурійський. «Єнот уссурійський» — назва, підтверджена багатьма авторитетними джерелами (як досить давніми так і досить недавніми), більше півдесятка з них вказані у статті. --Sehrg (обговорення) 15:11, 29 жовтня 2013 (UTC)

ТакТак ЗробленоNickK (обг.) 15:44, 29 жовтня 2013 (UTC)

Яскраве оголошення для вікі-конкурсів

Ось знімок з ру-вікі:

Знімок екрану

Там у sitenotice демонструється яскраве оголошення про конференцію у Смоленську.

В той самий час принаймні два адміністратори української Вікіпедії мене запевнили, що зробити подібне оголошення в українській вікіпедії неможливо.

Вважаю однією з причин відносно невисокої активності в наших конкурсах саме відсутність оголошення, яке би привертало увагу.

Прошу технічно грамотних адміністраторів дослідити можливість розміщення яскравішого банеру для поточного конкурсу «Пишемо про ЄС». --Perohanych (обговорення) 20:50, 29 жовтня 2013 (UTC)

Я  Проти такого яскравого оголошення і вважаю, що це треба спершу обговорювати у кнайпі перші ніж подавати такі запити, тим більше, що наче вже був консенсус про використання саме неяскравих банерів для конкурсів. --Ваѕеобг.вн. 20:56, 29 жовтня 2013 (UTC)
Технічно це реалізувати можна: робимо шаблон і включаємо у Sitenotice. Але я, як і Base, вважаю, що без обговорення такі речі робити не варто. --Acedtalk 21:09, 29 жовтня 2013 (UTC)
Я теж  Проти такого яскравого оголошення і вважаю, що це треба спершу обговорювати у кнайпі перші ніж подавати такі запити.--Білецький В.С. (обговорення) 22:40, 29 жовтня 2013 (UTC)
  • Трохи недогледів, думав в рувікі банер на m:CentralNotice, а виявилось, що це локальний. Думаю, що проблем із розміщенням локального банера набагато менше - зробити невелике обговорення у кнайпі, якщо заперечень по суті не буде, то можна зробити так як запропонував Aced --yakudza 22:48, 29 жовтня 2013 (UTC)

Обговорення продовжене тут: Вікіпедія:Кнайпа (різне)#‎Оголошення для конкурсу статей про ЄС --Perohanych (обговорення) 04:32, 30 жовтня 2013 (UTC)

Спимо?

Прошу приборкати [17] --Bulka UA (обговорення) 20:47, 29 жовтня 2013 (UTC)

Не бачу нічого кримінального в тому, що людина захотіла написати коментар на сторінці обговорення — NickK (обг.) 21:30, 29 жовтня 2013 (UTC)
То розплющ очі. Хіба для написання беззв'язних дурниць недостатньо особистого простору (незареєстрованого користувача)? --Bulka UA (обговорення) 08:30, 30 жовтня 2013 (UTC)
Людина поставила питання до статті, якщо ви вважаєте його слушним — відреагуйте, дурним — теж відреагуйте, як воно вас не обходить, то й не відповідайте. За питання на сторінках обговорень наче блокування не пердбачається — NickK (обг.) 10:11, 30 жовтня 2013 (UTC)

Прохання перейменувати

Файл:Пошта. Українська Народня Республіка. 60 гривні.jpegФайл:Пошта. Українська Народня Республіка. 2 гривні.jpeg --Bulka UA (обговорення) 08:11, 2 листопада 2013 (UTC)

Дивні статті, дивна діяльність користувачів

Текст вилучено через розкриття особистої інформації. Прошу користувачів, які побачили порушення у діях користувача перечитати правило ВП:ЛТ, особливо розділ «Виправдане, припустиме використання кількох облікових записів» --RLuts (talk) 13:37, 2 листопада 2013 (UTC)

Просить терміново дати йому відпочити. --ReAl (обговорення) 20:36, 2 грудня 2013 (UTC)

Thestraycat57 заспокоїв. --Lystopad (обговорення) 21:43, 2 грудня 2013 (UTC)

Прошу шановних адмінів захистити сторінку від редагування анонімами. Вікі — не місце для політичних «розбірок» і поливання брудом. Не судіть, і несудимі будете.----Олекса Юр 18:04, 6 грудня 2013 (UTC)

Поки що поставив стабілізацію на місяць. --Acedtalk 14:34, 7 грудня 2013 (UTC)

Злити історії у Клан Макензі

Статті Клан МакКензі та Клан Макензі мають практично ідентичний вміст (подекуди дрібні стилістичні різниці) і одного й того ж основного автора. Прохання об’єднати історії редагувань у Клан Макензі (раніше створена і має правильнішу назву). --ReAl (обговорення) 12:56, 7 грудня 2013 (UTC)

ТакТак Зроблено. --Acedtalk 14:40, 7 грудня 2013 (UTC)

вже цілий місяць голосуємо на вибрану. може хтось таки підіб'є підсумок? --Helgi (обговорення) 00:03, 15 грудня 2013 (UTC)

А нічого, що там є й інші кандидати, і принаймні Борсук європейський має не гіршу підтримку (11—1 проти 12—2), та й висить довше? — NickK (обг.) 00:21, 15 грудня 2013 (UTC)
не маю ніц проти борсука, тим більше європейського але маю «фе» до тих, хто підбиває підсумки --Helgi (обговорення) 00:35, 15 грудня 2013 (UTC)
Вона ще довго висітиме. А, може, й не отримає статусу попри теперішні 12-3. Бо правилами зумовлено вибір лише ОДНІЄЇ статті на тиждень з максимальним % підтримки, тобто, в кращому випадку, МАКСИМУМ 365:7=54 статті на рік. Знайшлась ще одна номінована з підтримкою 5-0-0, тобто 100%, а «Борсук» (хоча також «не маю ніц проти борсука») залишено на вибір наступного разу, тим більш, що Анатолій-Агонк своїм голосом терміново допоміг, що «Борсук європейський має не гіршу підтримку». А там є ще в резерві «Бурі водорості 10—2—1» (також «не маю ніц проти») та три статті з підтримкою 2-0-0 та 3-0-0 (хоча також «не маю ніц проти»), котрі 2-3-ма «зацікавленими» голосами можна довести до мінімально необхідних 5-0-0 з 100% (!!!) підтримкою, тобто вибір статті «Радянська анексія західноукраїнських земель» буде можна відтермінувати ще НА Місяць. А хто подавав голоси «проти анексії»? Правильно, NickK та Анатолій-Агонк. Тому маю «ВЕЛИКЕ ФЕ» до таких правил.--ROMANTYS (обговорення) 07:06, 20 грудня 2013 (UTC)
А що ви пропонуєте натомість? Найвищий % підтримки є, мабуть, найточнішим мірилом — NickK (обг.) 09:34, 20 грудня 2013 (UTC)
Мені здається, що це неправильно, коли, наприклад стаття-список що за 5 місяців з горем пополам отримала 3 голоси підтримки і жодного коментаря ставиться на головну, а ті, які підтримали понад 11-12 голосів знімаються з голосування. Щось не те коїться у Датському королівстві. Потихеньку проекти загубимо. --Pavlo1 (обговорення) 16:26, 21 грудня 2013 (UTC)
Були б ми троє авторів зацікавленими, циніками або егоїстами, то також дали би хоч пару голосів «Проти» номінованих статей-конкурентів, і їхній % би суттєво понизився, вибраною гарантовано стала НАША, а ДВІ номіновані з підтримкою 2-0-0 Ви вже б були змушені зняти з голосування згідно діючих правил. --ROMANTYS (обговорення) 17:20, 21 грудня 2013 (UTC)
Питання не в наша/ненаша, а в тому, що при такому підході на головну сторінку («дзеркало» української вікіпедії) потрапляють неякісні статті. І дискредитується сам проект «добра/вибрана стаття» (можете заглянути на сторіку номінацій). Як на мене в ситуації що склалася «вибраний список» вже прикривати треба й не позоритись — номінувати через добру→вибрану статтю. --Pavlo1 (обговорення) 17:55, 21 грудня 2013 (UTC) P.S. Здається це обговорення треба перенести кудись в інше місце.
Згоден, поділ стаття-список нерідко штучний, зокрема ті ж «Страви Голодомору», «Договори Євросоюзу» можна в оба. В той же час повторюю: лише одна вибрана в тиждень зменшує їх кількість, будь хоч 1000 кандидатів, до теоретично — максимум 54 на рік, фактично — ще менше.--ROMANTYS (обговорення) 18:26, 21 грудня 2013 (UTC)

Неузгоджене доповнення правил

Шановне адмінство! Гляньте, будь ласка, суттєве доповнення пана Крупського до ВП:ПД. Користувач без узгодження вніс цілий пункт до порад. До того ж страшною, каліченою мовою, що сором читати. --Bulakhovskyi (обговорення) 12:45, 22 грудня 2013 (UTC)