Вікіпедія:Кандидати у вибрані статті/Позбавлення статусу/Пропозиція

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вибрані зображення · Вибрані портали · Вибрані списки · Вибрані статті · Добрі статті

Ця сторінка для оцінювання та покращення вибраних статей, що більше не відповідають критеріям вибраних статей. Вибрані статті мають відповідати поточним стандартам незалежно від того коли їх було обрано.

Процедура деномінації складається з трьох обов’язкових кроків, до яких кожен може долучитися.

Підняти питання на сторінці обговорення:

  • На цьому етапі, зацікавлені користувачі намагаються позбутись недоліків статті та покращити її разом з авторами статті. Під час цього етапу стаття не є кандидатом до позбавлення статусу.

Оцінювання вибраної статті:

  • На цьому етапі можливі вдосконалення обговорюються без голосування. Мета – покращити статтю, а не зняти статус. Номінатори мусять вказати яким критерії порушуються та запропонувати спосіб це виправити. В ідеалі на етапі оцінювання можна виправити всі недоліки.
  • Оцінювання може покращити статтю багатьма способами: стаття може потребувати оновлення, оформлення та стильових правок тексту. Іноді можуть бути вирішені і більш складні питання, такі як: неякісно написаний текст, повнота розкриття, фактологічна точність та нейтральність.
  • Адміністратор проєкту вибраних або вповноважені ним користувачі визначають чи було досягнуто консенсусу на другому етапі, а якщо ні то переносять номінацію на третій етап.

Деномінація вибраних статей:

  • Стаття ніколи не висувається на позбавлення статусу без проходження належного оцінювання. На цьому етапі можна висловлюватись на підтримку чи проти статті, обґрунтовуючи свою позицію. Тут автори мають ще трохи часу, щоб відреагувати на зауваження.
  • Оцінювач, який висловився проти, має бути готовий повернутись ближче до кінця голосування і перевірити чи його зауваження були виправлені.
  • Адміністратор проєкту вибраних чи вповноважені ним користувачі визначають чи було досягнуто консенсусу щодо зміни статусу статті, та закривають голосування

Кожен етап триває два чи три тижні або довше, якщо зміни в статті тривають і може бути корисним продовжити процедуру. Після оцінювання номінації переходять до голосування, хіба що маємо дуже чіткий консенсус, що стаття відповідає критеріям. Оскільки продовження термінів завжди дають за запитом, поки над статтею йде робота, то не варто переживати якщо вашу статтю перенесли з оцінювання на позбавлення статусу.

На статті, які є кандидатами до позбавлення статусу, обов'язково ставте шаблон {{До позбавлення статусу вибраної}}. Замінюйте цим шаблоном шаблон {{Медаль}}. Обов'язково вказуйте дату номінації. Приклад: {{До позбавлення статусу вибраної|23 лютого 2007}}.

Наступна дата позбавлення статусу: 30 квітня 2024 2012 року.