Вікіпедія:Майстер створення статей/Музична значущість

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
3. Значущість
4. Джерела
5. Вміст
6. Готово
Значущість

Тема вважається значущою, якщо вона досить докладно висвітлюється в кількох незалежних авторитетних джерелах.

Статі про дуже небагатьох музикантів можуть бути занесені до Вікіпедії.

У світі є мільйони музикантів, але тільки невелика частина з них варта написання статті в Вікіпедію. Загальна вимога — наявність авторитетних вторинних джерел, що показують суспільний інтерес. Музиканти, які відповідають хоча б одному з нижченаведених критеріїв, можуть бути описані в окремих статтях, бо вони привернули до себе увагу суспільства. Цей список неповний, натомість показує приблизний рівень значущості, який вимагає Вікіпедія:

Музикант або гурт (також композитор, вокаліст, аранжувальник, оркестр, музичний ансамбль, діджей тощо) вважається значущим, якщо відповідає хоча б одному з перелічених далі критеріїв:

  • Авторитетні джерела містять інтерв'ю, статті або репортажі про музиканта або його творчість.
  • Його творам хоча б в одній країні офіційною організацією, що проводить сертифікацію, наданий «срібний» або вищий статус.
  • Є лауреатом значущої музичної премії, конкурсу або фестивалю (наприклад, Греммі).

Пісня чи альбом значущі, якщо:

  • Твір увійшов до кола призерів крупного музичного конкурсу (Євробачення) або премії (Греммі, нагороди значущих музичних телеканалів, музичних журналів).
  • Твір використовується або використовувався в якості гімну країни, адміністративної одиниці першого рівня, або значущої організації (Міжнародний Олімпійський Комітет, Організація Об'єднаних Націй, найбільші політичні партії та ін.)

Зауважте: Багато учасників негативно ставляться до реклами у Вікіпедії. Окрім того, використання Вікіпедії задля рекламних цілей суперечить правилам проєкту. Тому, якщо ваша стаття виглядає як реклама, швидше за все вона буде швидко видалена.


Ваша стаття відповідає вимогам значущості?