Вікіпедія:Оскарження адміністративних дій/Шапка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ця сторінка для звернень з питань оскарження адміністративних дій, до яких входять: блокування учасників і накладення на них фільтрів редагувань; надання і зняття статусу патрульного, автопатрульованого, відкочувача; захист і зняття захисту сторінок та інші. Дана сторінка не призначена для оскарження попереджень, оскарження підсумків з перейменування, об'єднання і розділення статей. Для оскарження таких підсумків користуйтеся сторінкою Вікіпедія:Оскарження підсумків. Для оскарження підсумків щодо вилучення сторінок звертайтеся на ВП:ВВС.

Звернення на дану сторінку є формою доарбітражного врегулювання.

Регламент
  1. Перед поданням запиту спочатку спробуйте обговорити спірну дію з адміністратором, який її вчинив. Подавайте запит сюди, тільки якщо знайти консенсус не вдалося.
  2. При подачі запиту необхідно обов'язково повідомити адміністратора, який вчинив дію, що оскаржується, на його сторінці обговорення.
  3. Адміністратор, чия дія оскаржується, має право явно заявити про свою згоду на скасування дії будь-яким іншим адміністратором, або на підставі консенсусу адміністраторів, а також про своє заперечення проти скасування його дії.
  4. За результатами обговорення адміністративна дія може бути підтверджена консенсусом адміністраторів.
  5. Якщо адміністратор дав згоду на скасування дії, і одночасно є консенсус за скасування цієї дії, будь-який незацікавлений адміністратор підводить підсумок і скасовує дію.
  6. Якщо зацікавлений адміністратор не дає згоду на скасування дії, але є консенсус інших адміністраторів за її скасування, то підводиться підсумок, який рекомендує зацікавленому адміністратору скасувати дію самому, або погодитися на скасування дії.
  7. Якщо консенсусу адміністраторів немає, то підводиться підсумок про відсутність консенсусу адміністраторів.
  8. При наявності консенсусу адміністраторів дія може бути скасована і без явної згоди адміністратора, який вчинив дію, що оскаржується, якщо той не заявив свого заперечення проти такого скасування і є додаткові підстави до такого скасуванню, такі як:
    Додаткові обставини, що відкрилися, які явно свідчать про необхідність скасування дії;
    Визнана іншими адміністраторами груба, очевидна помилка адміністратора;
    Екстрена ситуація, що істотно підриває функціонування проєкту.