Вікіпедія:Проєкт:Балкани

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Про проєкт[ред. код]

Вітаємо вас на сторінці проєкту «Балкани», створеного для координування роботи над статтями з балканської тематики. Цей проєкт створено за підсумками Тижня країн Балканського півострова, що відбувся в лютому 2021 року. На той момент кількість статей про географію, природу, культуру, історію та персоналії балканських країн перевищила 90 тисяч, тому охопити їх усі не видається можливим. Тому цей проєкт присвячений лише країнам Західних і Південних Балкан: Албанії, Боснії і Герцеговині, сучасній Греції, Косово, Північній Македонії, Сербії, Словенії, Чорногорії.

Балканські країни Румунія, Болгарія та Туреччина мають сумарно більше статей, ніж усі інші, тому кожна з них заслуговує на окремий проєкт. Також не є фокусом цього проєкту Хорватія, якій присвячено понад 11 тисяч статей (станом на середину 2020 року) і яка може стати центром окремого проєкту, хоча її тема невіддільна від сусідніх колишніх югославських територій, тому статті про історію та персоналій Хорватії входять до тем цього проєкту.

Завдання проєкту[ред. код]

До першочергових завдань пропонується інвентаризація наявних статей, оформлення їх сторінок обговорень шаблоном {{Стаття проєкту Балкани}}, створення оцінок статей за шкалою рівнів, а також за шкалою важливості.

Також варто створити списки найнеобхідніших відсутніх статей (червоні посилання).

Шаблон статті проєкту[ред. код]

До всіх статей, які ви створюєте, редагуєте або обговорюєте в межах проєкту, додавайте, будь ласка, шаблон {{Стаття проєкту Балкани}} на сторінку обговорення. Цілком заповнений шаблон має наступний вигляд:

{{Стаття проєкту Балкани|рівень=3|важливість=Низька}} або просто {{Стаття проєкту Балкани|3|Низька}}

Це важливо для структуризації праці над недоліками статей!

Участь у проєкті[ред. код]

Взяти участь у проєкті дуже просто: достатньо додати #~~~~ на цю сторінку! За бажанням можна залишити невеликий коментар після свого підпису.

Список учасників[ред. код]

  1. --Ivakode (обговорення) 13:29, 19 лютого 2021 (UTC)[відповісти]
  2. --visem (обговорення) 15:46, 19 лютого 2021 (UTC)[відповісти]
  3. --Олесь Діброва (обговорення) 16:29, 19 лютого 2021 (UTC)[відповісти]
  4. --Buruneng (обговорення) 16:42, 19 лютого 2021 (UTC) переважно Албанія та Північна Македонія, частково Греція; фауна, історія, географія, деякі персоналії[відповісти]
  5. Vitalii Overko (обговорення) 09:42, 21 лютого 2022 (UTC)[відповісти]

Статті до поліпшення[ред. код]

Незавершені статті[ред. код]

  • Станом на Січень 2022 — 7 211 незавершена стаття
  • Станом на Липень 2022 — 7 235 незавершених статей (+24)
  • Станом на Листопад 2022 — 7 240 незавершених статей (+5)
  • Станом на Лютий 2023 — 12 788 незавершених статей (+5)

Статті до створення[ред. код]

Статистика[ред. код]