Вікіпедія:Проєкт:Кінематограф/Країнознавство

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Підпроєкт для координації співпраці з опису національних кінематографів. Кінематограф важлива складова сучасної культури країн, без опису якого неможливо створити повної уяви про певну країну, її культуру, суспільство, історію, світогляд і погляд на навколишній світ, а відтак, і місце нації в нашому різнобарвному світі. Якщо вас цікавить «країнознавчий кінематограф» і ви відкриті до співпраці в цьому напрямі — ласкаво просимо!

Мета[ред. код]

Найповніший енциклопедичний опис національних кінематографів усіх держав світу. Історія, жанри, видатні твори, актори, режисери, діячі, мережа кінотеатрів, державне регулювання, культурні особливості.

Завдання[ред. код]

1. Створення шаблонної взірцевої статті для такого опису. Потрібно розробити методологічні засади, які джерела використовувати, в якому порядку, звідкіль брати.

Полігон — Кінематограф Алжиру. Взірцева стаття мусить містити мінімум того, що присутнє в даній: категорії, шаблони, розділи, структуру(?).

2. Опис національних кінематографів за взірцем, приведення існуючих статей до єдиного стандарту, доповнення відсутніх елементів.

3. Створення повного зрозумілого упорядкованого дерева категорій для кожної країни.

4. Наповнення статей як вільним ілюстративним матеріалом з Вікісховища, так і невільним, за потреби, з обґрунтуванням добропорядного використання.

5. Ясна, зрозуміла преамбула, що висвітлює усі головні моменти статті й слугує самостійною повною лаконічною довідкою про предмет статті.

Приклад створення і оформлення такої преамбули в статті Населення Алжиру.

6. Вставка преамбули до відповідних розділів статей «Країна» і «Культура країни». Для останньої розширена до декількох абзаців.

7. Посилання на головну статтю «Кінематограф країни» на початку всіх відповідних розділів статей «Країна», «Культура країни».

Реалізація[ред. код]

  • Доведення статей і списків до рівня добрих і вибраних, оповіщення і підтримка номінацій у відповідних проєктах.

Джерела[ред. код]

Координатори[ред. код]

До підпроєкту запрошуються усі учасники проєкту Кінематограф, що цікавляться країнознавством, так і учасники проєкту Країнознавство, що цікавляться кінематографом.