Вікіпедія:Стабокомбінат/Склад/Скиборізка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Скиборізка, хліборізка, хлібонарізальна машина — електромеханічний прилад для нарізання хлібобулочних виробів на скибки.

Хліборізка являє собою обладнання, призначене для швидкого нарізання різних хлібобулочних виробів на шматки заданої товщини. Хліборізка знайшла широке застосування не тільки на великих хлібокомбінатах, але і як допоміжне хлібопекарське обладнання в магазинах і на підприємствах громадського харчування: ресторанах, кафе тощо.

В даний час на ринку хлібопекарського обладнання представлено три види хліборізок: автоматичні, напівавтоматичні і ручні. Промислові хліборізки, як правило, автоматичні, що сприяє високій продуктивності. У будь-якому випадку, якою б не була хліборізка, в ній можна регулювати товщину нарізки, а якщо хліборізка автоматична, то ще й швидкість нарізки. Крім цього, залежно від моделі, в хліборізці можуть бути присутніми ще ряд додаткових функцій, наприклад пристрій для роздування пакетів. Також кожна модель хліборізки обладнана різним ріжучим пристроєм, це можуть бути як вертикально рухомі ножі, так і обертові стрічкові ножі та інші.

Хліборізка набула широкого поширення і є високо затребуваним устаткуванням завдяки своїм очевидним перевагам:

  • зручність і простота в експлуатації, що не вимагає від людини наявності спеціальних знань і умінь; 
  • висока продуктивність; 
  • результат завжди один — швидко і естетично нарізані скибочки хлібобулочної продукції; 
  • різноманітність моделей, що й обумовлює сферу застосування хліборізки на різних підприємствах; 
  • доступна вартість
  • досить проста конструкція забезпечує надійність і довговічність хліборізки

Див. також[ред. код]