Вікіпедія:Статті, з яких нема посилань

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Облік[ред. код]

Список[ред. код]

Рушій MediaWiki щодня формує список статей, з яких нема посилань, упорядкований за алфавітом та обмежений за довжиною 5-тьма тисячами сторінок. Цей список має низку недоліків:

  • у ньому є порожні статті;
  • у списку відсутні сторінки, на які посилаються тільки сторінки поза основним простором статей (обговорення статей, портали, сторінки користувачів та їхнього обговорення, сторінки із простору «Вікіпедія»).

Категорія[ред. код]

З липня 2009 діє бот Голем, який поповнює Категорію:Статті, з яких нема посилань, використовуючи наведене вище визначення.

Через особливості алгоритму бота хронологічні статті не вносяться до списку автоматично. В цю категорію включаються статті, на яких встановлено шаблон {{Стаття, з якої нема посилань}}.

Після усунення безвихідності статті шаблон {{Стаття, з якої нема посилань}} можна прибрати, але якщо його буде залишено, бот сам вилучить його через певний час.

Проєкт з підвищення зв'язності[ред. код]

Для вирішення в тому числі й проблеми статей, з яких нема посилань, у липні 2008 року відкрито проєкт з підвищення зв'язності Вікіпедії.

До завдань проєкту входить як поліпшення інструментів відстежування безвихідних статей, так і зв'язування таких сторінок з іншими статтями Вікіпедії. До участі у проєкті запрошуються усі бажаючі.

Див. також[ред. код]