Вікіпедія:Статті, що необхідно вилучити/Заголовок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автоматично оновлюваний архів обговорення.

Вікіпроєкти
Категорія КатегоріяКаталог


На цій сторінці учасники пропонують статті для видалення. Заявки повинні бути аргументовані і посилатися на правила. При занесенні статті в список на видалення ставте на її сторінці позначку, щоб запобігти її даремну доробку учасниками, що не знають, що вона буде вилучена, і привернути увагу зацікавлених сторін до обговорення видалення.

Видаляти статті може адміністратор, при цьому буде видалено також історію редагування статті. Стаття може бути видалена також і в тому випадку, якщо на неї існують посилання.

Критерії розміщення статті в чергу на вилучення[ред. код]

  • Порушує правила Вікіпедії (див. Вікіпедія:Чим не є Вікіпедія);
  • Довгий час є «болванкою», яка не містить корисного інформативного тексту.
  • Не задовольняє критеріям енциклопедичної статті
  • Є вандалізмом, та не містить корисної інформації у своїх попередніх версіях
  • Має рекламний характер
  • Порушує авторські права
  • Написана без дотримання правил літературної української мови та вимог наукового стилю

Для оцінки якості статті доцільно також керуватись Шкалою якості статей, правилом «Чим не є Вікіпедія», критеріями вилучення статей та критеріями значущості.

Процедура обговорення[ред. код]

Якщо Ви виявили статтю що її, на Вашу думку, слід видалити, додайте її, будь ласка, до списку внизу, та додайте на початок такої статті шаблон {{delete}}. Перед внесенням статті до списку, обов'язково перевірте чи стаття не містить корисної інформації у попередніх версіях.

Голосування по статтях триває 1 тиждень. У разі, якщо кількість голосів «за» перевищує кількість голосів «проти» не менш ніж вдвічі, стаття підлягає вилученню. Залежно від результату голосування, адміністратор видаляє чи залишає статті, заносить результати голосування в архів і видаляє обговорення з цієї сторінки. Якщо статтю прийнято залишити, повторне голосування можливе не раніше, ніж через 1 календарний місяць. Враховуються лише голоси зареєстрованих користувачів, які мають не менше 50 редагувань у просторі статей

Важливо пам'ятати, що згідно з принципами Вікіпедії, з вилучення проводяться не голосування, а обговорення. Тому ваша аргументація, та посилання правила, принципи Вікіпедії та критерії вилучення статей є більш важливими.

Деякі статті можна видаляти без обговорення. Таке видалення називається швидким, а всі причини, по яких можна видалити статті швидко і без обговорення, перераховані в розділі Критерії швидкого вилучення. Для швидкого видалення потрібно позначити статтю шаблоном {{db}}. Такі статті можуть бути видалені без попереднього обговорення.

Статті, енциклопедична значущість яких не викликає сумнівів, але зміст яких або занадто короткий, або не відповідає нормам Вікіпедії, виносяться на поліпшення. Обговорення таких статей проводиться на сторінці Вікіпедія:Статті, що необхідно поліпшити. На статтю, що потребує термінової переробки, ставиться шаблон {{Поліпшити}} Якщо за два тижні стаття не була покращена, вона може потрапити у кандидати на вилучення на цю сторінку.


Поточні обговорення[ред. код]

Нових кандидатів додавайте на сторінку Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/24 квітня 2024

Дата Статті-кандидати на вилучення