Вікіпедія:WikiScience Contest 2019/Фізика

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Конкурс статей з фізики в рамках WikiScience Contest 2019 натхнений конкурсом WikiPhysContest-2016, що був організований Вікімедіа Україна.


Статті, подані на конкурс, відносяться до двох номінацій за тематичним критерієм:

  • Номінація «астрономія» містить статті про астрономічні об'єкти, інструменти, астрофізичні методи тощо.
  • Номінація «фізика» містить статті з загальної фізики та матеріалознавства

Умови конкурсу[ред. код]

  • Учасником конкурсу може бути будь-який зареєстрований користувач української Вікіпедії; кожний учасник може виставити на конкурс довільну кількість статей.
  • У конкурсі можуть брати участь новостворені статті розміром не менше 15 кілобайт або поліпшені статті, де об'єм доданої впродовж конкурсу інформації складає не менше 50% від кінцевого об'єму статті. В разі подання на конкурс поліпшеної статті, що існувала до початку конкурсу, відношення її кінцевого розміру до початкового обчислюється для версій статті, останньої перед початком конкурсу та останньої перед початком суддівського оцінювання
  • Стаття, що подається на конкурс, обов'язково має бути проілюстрована зображенням з конкурсів наукової фотографії 2015-2017 років, або зображенням, поданим на конкурс наукової фотографії 2019. Зараховуються також статті з ілюстраціями з конкурсів наукових фотографій інших країн. Статті, що не містять подібної ілюстрації, до конкурсу не приймаються. Тему статті можна обрати з підготованого організаторами переліку, або запропонувати самостійно.

Регламентні положення[ред. код]

Подання статей на конкурс та їхнє обговорення починається з 00.00 1 листопада 2019 року. Оцінювання статей журі починається з 00:00 1 грудня.

Автори статей можуть виставляти свої статті для обговорення будь-коли протягом періоду написання (1 листопада - 30 листопада). Беручи до уваги висловлені поради, автор може міняти зміст статті протягом всього часу до початку суддівського оцінювання. В обговоренні статті може брати участь будь-який користувач української Вікіпедії. Поради авторам та зауваження, висловлені суддями в період до початку суддівського оцінювання, а також ступінь, до якого автор статті взяв їх до уваги, не накладають на суддів жодних зобов'язань при оцінюванні статті. Суддівське оцінювання здійснюється за текстом версії статті, останньої перед початком періоду оцінювання і відредагованої автором, що виставив її на конкурс.

На початку написання конкурсної статті її автор має додати свою статтю (статті) до розділу «Конкурсні статті» у відповідну номінацію (астрономія або фізика) наприкінці цієї сторінки, а також шаблон {{пишу}} на сторінку своєї статті. Статті, не додані на сторінку конкурсу до початку оцінювання журі, участі в конкурсі не беруть. Обов'язково також необхідно поставити на сторінці обговорення статті рядок:
{{WikiScience Contest 2019|{{subst:REVISIONUSER}|група=3}}}
(якщо ви поміщаєте шаблон до статті, яку створили не ви, замініть текст «{{subst:REVISIONUSER}}» на нікнейм автора статті)
Статті без цього шаблону можуть бути не зараховані у конкурсний внесок. Статті, не додані на сторінку конкурсу до початку оцінювання журі, участі в конкурсі не беруть.

Зміни до регламенту[ред. код]

Оскільки в номінації Астрономія подано лише одну статтю, оргкомітет вирішив додати цю статтю до загального конкурсу.

Рекомендації учасникам[ред. код]

В якості зразків статей для написання оргкомітет конкурсу рекомендує для номінації «астрономія» — статті «Кометний пил», «Оберон (супутник)»; для номінації «фізика» — статті «Аномалія (фізика)», «Надплинний гелій-4», «Карбід титану». Оргкомітет зауважує, що відповідність зазначеним зразкам не є обов'язковою умовою для участі та здобуття перемоги в конкурсі.

Визначити розмір поточної версії статті можна, перейшовши за посиланням «Перегляд історії» справа вгорі сторінки.

Оргкомітет рекомендує учасникам конкурсу перед написанням статей ознайомитись з розділами «Вікіпедія:Довідка» та «Вікіпедія:Як редагувати статтю». З технічних питань редагування статей можна звертатись по допомогу на сторінці конкурсу (в обговоренні статей) або на сторінці «Вікіпедія:Кнайпа (допомога)».

Новим дописувачам, які ще не мають досвіду написання статей у Вікіпедії, оргкомітет рекомендує протягом часу, що лишився до початку конкурсу, зареєструватись в українській Вікіпедії і працювати над конкурсною статтею (статтями) в розділі «Чернетка» особистої сторінки. Таким чином виникає можливість набуття досвіду у використання вікі-розмітки без вміщення тексту в основний простір статей, тобто стаття не набуватиме статусу «поліпшеної». В основний простір статей текст може бути перенесений після початку конкурсу.

Критерії оцінювання статей[ред. код]

З огляду на наявність великої кількості дотичних до фізики, але не суто фізичних, тематик (статті про наукові видання фізичної спрямованості, про технології, засновані на фізичних принципах, відомих фізиків тощо) до початку оцінювання якості статті судді оцінюють відповідність статті конкурсній категорії. Середній бал оцінки категоріальної відповідності використовується як ваговий множник кінцевого балу.

Первинно віднесення статті до номінації здійснює її автор; журі конкурсу може рекомендувати автору змінити категорію, або віднести статтю до іншої групи самостійно, якщо таке рішення підтримають не менше двох членів журі. Оцінювання статей здійснюється по десятибальній шкалі, де нижчою оцінкою є 1 бал, вищою — 10 балів. Оцінювання статей здійснюється за такими критеріями:

  • Інформаційна досконалість: повнота висвітлення теми та сучасність наведеної інформації, наявність автоматично сформованих приміток, коректність проставлених у тексті цитат, вікіфікація основних термінів
  • Оригінальність статті: статті, в яких вся інформація взята з іншомовних версій Вікіпедії, оцінюються нижче, ніж ті, що містять значний відсоток даних, раніше не представлених в іншомовних версіях Вікіпедії
  • Оформлення: повнота ілюстративного матеріалу, його якість та ліцензійна чистота; наявність граматичних помилок та лексична якість тексту; коректність розбиття на підрозділи; вікіпедійні стандарти оформлення, наявність та коректність заповнення шаблонів-карток (де це можливо та потрібно), інтервікі-посилання, тематична категоризація тощо.

Кінцевий бал статті є сумою середніх балів за інформаційне наповнення та оформлення, помноженою на ваговий категоріальний множник. Приклад обчислення кінцевого балу:

Відповідність тематиці: суддя 1 — 10, суддя 2 — 9, суддя 3 — 10. Середній бал — 9.67

Оцінка за інформаційну досконалість: суддя 1 — 8, суддя 2 — 6, суддя 3 — 9. Середній бал — 7.67

Оцінка за оригінальність: суддя 1 — 4, суддя 2 — 8, суддя 3 — 10. Середній бал — 7.33

Оцінка за оформлення: суддя 1 — 6, суддя 2 — 3, суддя 3 — 5. Середній бал — 4.67.

Кінцевий бал — (7.67+7.33+4.67)*9.67=190.2.

Список статей[ред. код]

Астрономія[ред. код]

Статті до поліпшення[ред. код]

Загальна фізика[ред. код]

Матеріалознавство

Статті до поліпшення[ред. код]

Матеріалознавство

Склад журі[ред. код]

  • Астрономія:

Конкурсні статті[ред. код]

Статтю для участі в конкурсі треба подавати нижче (в підрозділи «Астрономія» та «Фізика», відповідно) в наступному вигляді:

==== [[Назва статті або статей одного циклу]] ====
*'''Автор:''' ~~~~
* [[Файл:''назва файлу''|міні|праворуч|100пкс|]] (якщо ви обираєте статтю, не вказану в переліку вище)
* '''Суддівські оцінки'''
** '''''Відповідність конкурсній категорії'''''
** '''''Інформаційна досконалість'''''
** '''''Оригінальність'''''
** '''''Оформлення'''''
** '''''Кінцевий бал'''''
* '''Обговорення статті'''

Астрономія[ред. код]

Тридцятиметровий телескоп[ред. код]

  • Автор: Качуровська (обговорення) 11:38, 26 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 10 -- SaySayPhysics; 8 -- MelnykSerg; 10 - Рундель; 10 - Звірі
    • Інформаційна досконалість 10 -- SaySayPhysics; 10 -- MelnykSerg; 10 - Рундель; 10 - Звірі
    • Оригінальність 9 -- SaySayPhysics; 1 -- MelnykSerg; 1 - Рундель; 4 - Звірі
    • Оформлення 10 -- SaySayPhysics; 8 -- MelnykSerg; 7 - Рундель; 8 - Звірі
    • Кінцевий бал (10+4,75+8,75)*9,75=229,125
  • Обговорення статті

Гадаю, було б корисно ще раз вичитати текст, особливо вступ, звертаючи увагу на побудову речень. Здається, десь є сліди все ще не ідеального перекладу з англійської.--MelnykSerg (обговорення) 09:55, 28 листопада 2019 (UTC) З інформаційної точки зору - дуже гарне, достатньо повне висвітлення теми, хоча вона виявляється ширшою за суто фізичну, багато (може занадто) уваги приділено суспільно-політичним подіям навколо об'єкту. Стаття є перекладом англомовної версії, і є дрібні пункти, де це вплинуло на стиль.--MelnykSerg (обговорення) 21:16, 6 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Фізика[ред. код]

Арчі Фредерік Коллінз[ред. код]

Перші комерційно успішні радіопередавачі були реалізовані на вакуумних лампах
  • Автор: Perohanych (обговорення) 18:53, 16 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 6 -- SaySayPhysics; 5 -- MelnykSerg; 6 - Рундель
    • Інформаційна досконалість 10 -- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Оригінальність 8 -- SaySayPhysics; 1 -- MelnykSerg; 3 - Рундель
    • Оформлення 10 -- SaySayPhysics; 6 -- MelnykSerg; 9 - Рундель
    • Кінцевий бал (9,67+4+8,33)*5,67= 124,74
  • Обговорення статті

З регламенту: Стаття, що подається на конкурс, обов'язково має бути проілюстрована зображенням з конкурсів наукової фотографії... Статті, що не містять подібної ілюстрації, до конкурсу не приймаються.--Brunei (обговорення) 19:56, 16 листопада 2019 (UTC)[відповісти]

Дякую. Для ілюстрування статті використано зображення вакуумної радіолампи File:Vacuum electronic device 1.jpg, завантажене під час Конкурсу наукових фотографій 2017, організованого WM RU. --Perohanych (обговорення) 08:06, 18 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
Тоді додайте його на цю сторінку також, бо Ви додали недотичне зображення. Крім того, зверніть увагу на «З огляду на наявність великої кількості дотичних до фізики, але не суто фізичних, тематик (статті про наукові видання фізичної спрямованості, про технології, засновані на фізичних принципах, відомих фізиків тощо) до початку оцінювання якості статті судді оцінюють відповідність статті конкурсній категорії.» Тут слово за журі, але конкурс не розрахований на участь статей про осіб.--Brunei (обговорення) 15:10, 19 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
Оскільки в тощо входить все, що пов'язане з фізикою, то фраза відомих фізиків тощо' цілком ідентична фразі відомих фізиків, популяризаторів фізики тощо --Perohanych (обговорення) 20:30, 20 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
конкурс не розрахований на участь статей про осіб — такого в умовах конкурсу не знайшов. --Perohanych (обговорення) 20:33, 20 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
Те, що в дужках, стосується дотичних до фізики, але не суто фізичних, тематик. Стаття про фізика не є метою цього конкурсу. Сперечатися з оргкомітетом - «найкращий» спосіб виграти конкурс.--Brunei (обговорення) 18:29, 21 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
Не маю мети виграти конкурс, а лише справедливість і підвищення якісних і кількісних показників Вікіпедії. До того пропоную дискусію (обговорення) не називати суперечкою. Прошу пояснити, нащо обмежувати науковий конкурс, вилучаючи "дотичні" питання і залишаючи "суто" наукові, і як првести між ними чітку грань. --Perohanych (обговорення) 07:49, 22 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
Всі питання щодо організації конкурсу, будь ласка, після конкурсу. Конкурс відбувається за правилами, створеними оргкомітетом. Границі тематичної сфери конкурсів завжди обмежені. --Brunei (обговорення) 14:20, 23 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
Коли межі нечіткі, як у даному випадку, то питання відповідності статті умовам конкурсу вирішується на користь учасника конкурсу. --Perohanych (обговорення) 15:25, 24 листопада 2019 (UTC)[відповісти]

Як для статті про особу - достатньо повно висвітлено, але тема є фізичною лише частково. Переклад з англійської версії, і в ньому ще є сирі місця, які потребують виправлення.--MelnykSerg (обговорення) 21:37, 6 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Рідкий гелій[ред. код]

  • Автор: Степан Ігорович (обговорення) 19:39, 16 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 10 -- SaySayPhysics; 10 -- MelnykSerg; 10 - Рундель; 10 - Звірі
    • Інформаційна досконалість 9 -- SaySayPhysics; 7 -- MelnykSerg; 9 - Рундель; 9 - Звірі
    • Оригінальність 10 -- SaySayPhysics; 1 -- MelnykSerg; 1 - Рундель; 5 - Звірі
    • Оформлення 10 -- SaySayPhysics; 6 -- MelnykSerg; 8 - Рундель; 9 - Звірі
    • Кінцевий бал (8,75+4,25+8,25)*10=212,5
  • Обговорення статті

Повністю фізична тематика, інформації подано достатньо, хоча, можливо, ще є простір для розширення. Було б корисно ще раз дуже уважно вичитати переклад, і десь його виправити.--MelnykSerg (обговорення) 04:24, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

За основу було взято статтю з російськомовної вікіпедії. Корисно було би опрацювати англомовну версію і додати деякі деталі --SaySayPhysics

Сканувальний зондовий мікроскоп[ред. код]

  • Автор: Лапчук (обговорення) 20:48, 18 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 9 -- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Інформаційна досконалість 10 -- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 9 - Рундель
    • Оригінальність 9 -- SaySayPhysics; 2 -- MelnykSerg; 2 - Рундель
    • Оформлення 9 -- SaySayPhysics; 7 -- MelnykSerg; 8 - Рундель
    • Кінцевий бал (9,33+4,33+8)*9,33=202,0878
  • Обговорення статті

Тема статті є достатньо фізичною, хоча певною мірою технологічна. І з цього боку висвітлена дуже повно. Добре, що матеріали російськомовної і англомовної версій було скомбіновано задля більшої повноти, але треба звернути увагу на російський текст на першій ілюстративній схемі, і трішки довичитати переклад.--MelnykSerg (обговорення) 04:29, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Основа статті - російськомовна версія з аналогічною назвою. В англомовної версії можна також почерпнути цікаву інформацію і доповнити статтю -- SaySayPhysics

Наночастинки оксиду заліза[ред. код]

  • Автор: Лапчук (обговорення) 13:13, 17 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 10 -- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 10 - Рундель; 10 -- Звірі
    • Інформаційна досконалість 10 -- SaySayPhysics; 7 -- MelnykSerg; 8 - Рундель; 9 -- Звірі
    • Оригінальність 9 -- SaySayPhysics; 2 -- MelnykSerg; 3 - Рундель; 3 -- Звірі
    • Оформлення 10 -- SaySayPhysics; 7 -- MelnykSerg; 6 - Рундель; 7 -- Звірі
    • Кінцевий бал (8,75+4,25+7,25)*9,75=197,4375
  • Обговорення статті

Тема стосується властивостей матеріалу, як фізичних, так і інших. Висвітлено повно, але деякі технічні подробиці, можливо, є надто науково-спеціальними, як для вікіпедії, і можуть виявитись погано зрозумілими для нефахового читача. Переклад з англійської версії, і крім неї стаття досі була тільки перською. Гадаю, було б добре ще додатково перевірити правильність перекладу термінів, на кшталт "опади".--MelnykSerg (обговорення) 04:43, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

В статті приведено як синтез та фізичні властивості матеріалу так і його застосування. Зверніть увагу на передлад. Присутні помилки навіть в заголовках. Необхідно більш детально вичитати текст. Було б корисним поміняти місцями главу синтез і магнітні властивості --SaySayPhysics

Перилен[ред. код]

  • Автор: Лапчук (обговорення) 9:31, 13 листопада 2019 (UTC)
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 10 -- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Інформаційна досконалість 8 -- SaySayPhysics; 5 -- MelnykSerg; 6 - Рундель
    • Оригінальність 8 -- SaySayPhysics; 2-- MelnykSerg; 3 - Рундель
    • Оформлення 8 -- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 8 - Рундель
    • Кінцевий бал (6,33+4,33+8,33)*9,67=183,6333
  • Обговорення статті

Хороша та лаконічна стаття. Але є зауваження до перекладу. Прохання до автора більш досконало вичитати текст. В цьому випадку "Emission" - "Випромінювання", а не "Викиди" -- SaySayPhysics.

Тема стосується властивостей матеріалу, і саме про його фізичні властивості, гадаю, було б корисно доповнити і розширити інформацію. Також основна світлина покращила б візуальне сприйняття.--MelnykSerg (обговорення) 04:54, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Гідроксид нікелю[ред. код]

  • Автор: Лапчук (обговорення) 10:26, 12 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 10-- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Інформаційна досконалість 8-- SaySayPhysics; 5 -- MelnykSerg; 5 - Рундель
    • Оригінальність 8-- SaySayPhysics; 1 -- MelnykSerg; 2 - Рундель
    • Оформлення 9-- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 9 - Рундель
    • Кінцевий бал (6,33+4,33+8,33)*9,67=180,5389
  • Обговорення статті

Тема стосується властивостей матеріалу, і про його фізичні властивості, гадаю, було б корисно доповнити і розширити, і додати картку речовини.--MelnykSerg (обговорення) 05:00, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Статтю непогано було б доповнити фізичними та хімічними властивостями, які описані в російськомовній версії -- SaySayPhysics

Перхлорат цезію[ред. код]

  • Автор: Лапчук (обговорення) 11:10, 12 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 10 -- SaySayPhysics; 8 -- MelnykSerg; 8 - Рундель
    • Інформаційна досконалість 8 -- SaySayPhysics; 4 -- MelnykSerg; 3 - Рундель
    • Оригінальність 8 -- SaySayPhysics; 1 -- MelnykSerg; 2 - Рундель
    • Оформлення 8 -- SaySayPhysics; 7 -- MelnykSerg; 5 - Рундель
    • Кінцевий бал (5+3,33+6,67)*8,67=130,05
  • Обговорення статті

Тема досить фізична, але інформації, в тому числі стосовно фізики, можна ще додавати. Не завадила б також основна ілюстрація, і треба виправити текст у першому посиланні на джерело.--MelnykSerg (обговорення) 05:11, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Статтю ще варто доповнити. В мережі достатньо інформацію про цю речовину -- SaySayPhysics

Оцінка ймовірності землетрусу[ред. код]

  • Автор: Лапчук (обговорення) 11:22, 5 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 9 -- SaySayPhysics; 10 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Інформаційна досконалість 9 -- SaySayPhysics; 8 -- MelnykSerg; 8 - Рундель
    • Оригінальність 9 -- SaySayPhysics; 3 -- MelnykSerg; 4 - Рундель
    • Оформлення 9 -- SaySayPhysics; 7 -- MelnykSerg; 8 - Рундель
    • Кінцевий бал (8,33+5,33+8)*9,67=209,4522
  • Обговорення статті

Повністю фізична тематика. Стаття є перекладом з англомовної версії, до того — єдиної у вікі, тобто це суттєве розширення "мовного простору" матеріалу. Було б добре вичитати і виправити деякі граматичні і стилістичні неточності.--MelnykSerg (обговорення) 05:19, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Текст ще потрібно вичитати. По тексту присутні дрібні помилки. Для прикладу "Notable forecasts" - "Помітні прогнози", а краще ""Відомі прогнози) Чи відомі автору приклади оцінки землетрусів в Україні? Було б непогано про це написати. SaySayPhysics

Тріоксид молібдену[ред. код]

  • Автор: Лапчук (обговорення) 18:14, 1 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 10 -- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Інформаційна досконалість 9 -- SaySayPhysics; 6 -- MelnykSerg; 6 - Рундель
    • Оригінальність 8 -- SaySayPhysics; 1 -- MelnykSerg; 3 - Рундель
    • Оформлення 9 -- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Кінцевий бал (7+4+9,33)*9,67=196,5911
  • Обговорення статті

Тема стосується властивостей матеріалу, і про його фізичні властивості, гадаю, було б корисно доповнити і розширити. І треба виправити третю Ref.--MelnykSerg (обговорення) 05:28, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Стаття написана лаконічно. Зверніть увагу на назву першого пункту (Будова). Можливо більш доречно було би використати "структура". Тим більше по текту було використано саме це слово. SaySayPhysics

Газова хроматографія[ред. код]

  • Автор: Лапчук (обговорення) 20:42, 25 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 9 -- SaySayPhysics; 10 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Інформаційна досконалість 10 -- SaySayPhysics; 10 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Оригінальність 9 -- SaySayPhysics; 4 -- MelnykSerg; 5 - Рундель
    • Оформлення 10 -- SaySayPhysics; 7 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Кінцевий бал (10+6+9)*9,67=241,75
  • Обговорення статті

Абсолютно фізична тематика, чудово висвітлена. Якщо я правильно зрозумів, матеріал не є стовідсотковим перекладом іншомовних версій, а у потрібних місцях належно доповнений. Не завадило б трішки довичитати й довиправити певні стилістичні дрібниці. І, гадаю, корисними були б якісь ілюстрації механізмів, які описуються, для роз'яснення.--MelnykSerg (обговорення) 05:32, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Загалом непогано зроблена стаття. Непогано було б доповнити ілюстраціями та вичитати текст -- SaySayPhysics

Мікросейсм[ред. код]

  • Автор: Лапчук (обговорення) 19:16, 26 листопада 2019 (UTC)[відповісти]
  • Суддівські оцінки
    • Відповідність конкурсній категорії 9 -- SaySayPhysics; 10 -- MelnykSerg;10 - Рундель
    • Інформаційна досконалість 9 -- SaySayPhysics; 9 -- MelnykSerg; 10 - Рундель
    • Оригінальність 9 -- SaySayPhysics; 1 -- MelnykSerg; 2 - Рундель
    • Оформлення 8 -- SaySayPhysics; 5 -- MelnykSerg; 5 - Рундель
    • Кінцевий бал (9,33+4+6)*9,67=186,9211
  • Обговорення статті Хороша стаття. Але є зауваження до перекладу. Прохання до автора більш досконало вичитати текст (приклад, хвилв Любові - це хвилі Лява). Існує агломовна та російськомовна статті про ці хвилі (https://en.wikipedia.org/wiki/Love_wave). Варто було б зробити на них та Хвилі Релея інтервікі-посилання -- SaySayPhysics

Тема абсолютно фізична, питання висвітлені досить докладно. Але переклад, на мою думку, є сирим, і іноді це заважає зрозуміти сенс. Треба уважно перечитати і виправити місця на кшталт "хвиль Любові" ("хвилі Лава", вочевидь), "безодні рівнин", "морських штатів", та ін. Також гадаю, що фрази типу "Характеристики мікросейсму обговорюються Бхаттом" у преамбулі - зайві.--MelnykSerg (обговорення) 05:37, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Результати[ред. код]

  1. Газова хроматографія 241,75
  2. Тридцятиметровий телескоп 229,125
  3. Рідкий гелій 212,5
  4. Оцінка ймовірності землетрусу 209,4522
  5. Сканувальний зондовий мікроскоп 202,0878
  6. Наночастинки оксиду заліза 197,4375
  7. Тріоксид молібдену 196,5911
  8. Мікросейсм 186,9211
  9. Перилен 183,6333
  10. Гідроксид нікелю 180,5389
  11. Перхлорат цезію 130,05
  12. Арчі Фредерік Коллінз 124,74

Зображення[ред. код]