Вільчинський Віктор Григорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вільчинський Віктор Григорович
 Сержант
Загальна інформація
Народження 23 листопада 1981(1981-11-23) (42 роки)
Володимир-Волинський, Волинська область, Українська РСР, СРСР
Громадянство Україна Україна
Псевдо Мерс, Кірсан
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  Національна гвардія
Формування
Війни / битви Війна на сході України
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Ві́ктор Григо́рович Вільчи́нський (* 1981) — молодший сержант міліції, сержант НГУ, учасник російсько-української війни.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 23 листопада 1981 року в м. Володимир-Волинський Волинської області. Закінчив СШ № 2 у рідному місті й там же продовжив навчання в місцевому технікумі (1997—2001). У 2001 році вступив на строкову службу до Прикордонних військ України, де прослужив до 2003-го. Після демобілізації працював у різних охоронних структурах, але в 2006 році повернувся вже до Державної прикордонної служби України (ДПСУ) як військовослужбовець за контрактом. В 2009-му звільнився по закінченню терміну дії контракту.

З 3 грудня 2013 року брав активну участь у подіях Євромайдану, після закінчення якого одразу вступив до батальйону міліції особливого призначення з метою захисту рідної землі від загрози на Сході України. Восени 2016 розпочав службу в Батальйоні імені героя України генерал-майора С. Кульчицького, НГУ.

Нагороди[ред. | ред. код]

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений

  • орденом «За мужність» III ступеня (19.12.2014)

Джерела[ред. | ред. код]