Вінс Степлс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вінс Степлс
англ. Vince Staples
Основна інформація
Повне ім'я англ. Vincent Jamal Staples
Дата народження 2 липня 1993(1993-07-02) (30 років)
Місце народження Лонґ-Біч, окр. Л.-Анджелес, Каліфорнія, США
Роки активності 2008 — тепер. час
Громадянство США
Професії репер, співак, музичний продюсер
Освіта Esperanza High Schoold, Mayfair High Schoold, John F. Kennedy High Schoold, Westlake High Schoold і Jordan High Schoold
Інструменти вокал[d]
Жанри гіпгоп
Псевдоніми Vince Staples
Лейбли Def Jam Recordings
vincestaples.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Вінс Джамал Степлс (англ. Vincent Jamal Staples) — американський реп-виконавець та актор.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 2 липня 1993 року у Комптоні, Каліфорнія, США. Згодом разом із матір'ю переїхав у Норт Лонг-Біч через високий рівень злочинності у Комптоні. Степлс — наймолодша дитина у сім'ї, що складалася з п'яти дітей (двох братів та трьох сестер). Своє дитинство провів у бідності.

З четвертого по восьмий клас навчався у Сприятливій християнській академії, яка справила на нього значний позитивний вплив. Коли Степлс перейшов у старші класи, мати майбутнього виконавця відправила сина жити до одної з його сестер в Атланту, де Вінс протягом шістьох місяців ходив до місцевої середньої школи. Повернувшись до Південної Каліфорнії, Степлс продовжив навчання у таких середніх школах як: Середня школа Джордана у Лонг-Біч, Середня школа Мейфер у Беллфлавері, Сприятлива середня школа з домашнім навчанням, Середня школа Есперанзи в Анагаймі, Середній школі Кеннеді тощо.

Степлс не заперечує свою приналежність до вуличних банд у дитячі роки, тому всіляко переконує молодь у небезпеці такого способу життя.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Степлс — один з учасників хіп-хоп гурту «Cutthroat Boyz», до якого також входять каліфорнійські репери Естон Меттьюз та Джої Феттс. У минулому Степлс підтримував партнерські стосунки з реп-колективом «Odd Future», зокрема з Майком Дж та Ерлом Светширтом. На сьогодні виконавиць підписав контракт з трьома студіями звукозапису: «Blacksmith Records», «ARTium Recordings» та «Def Jam Recordings».

Степлс здобув популярність завдяки участі у записі альбомів реп-гурту «Odd Future» та мікстейпа «Stolen Youth» у співпраці з Мак Міллером, який водночас став продюсером їхнього спільного проекту. У жовтні 2014 року Степлс випустив дебютний міні-альбом «Hell Can Wait», який містив сингли «Hands Up» та «Blue Suede». 30 червня 2015 року світ побачив його дебютний альбом «Summertime '06», який отримав позитивну оцінку музичних критиків. Його другий альбом «Big Fish Theory» поєднує у собі елементи авангарду, танцювальної та електронної музики. Платівка побачила світ 23 червня 2017 року та отримала схвальні відгуки критиків. Крім того, виконавець взяв участь у записі альбому «Humanz», який випустив гурт Gorillaz. 2 листопада 2018 року світ побачив третій студійний альбом виконавця — «FM!».

З 2015 року Степлс бере участь у рекламних компаніях «Sprite» та займається промоцією цього бренду у Твітері.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Степлс стверджує, що ніколи не вживав алкоголь чи наркотичні речовини, оскільки веде здоровий спосіб життя у стилі «straight edge». Нині мешкає у Південній Каліфорнії.

Дискографія[ред. | ред. код]

  • Summertime '06 (2015)
  • Big Fish Theory (2017)
  • FM! (2018)

Фільмографія[ред. | ред. код]

Film
Year Film Role
2015 Наркотик Домовий член команди 1
2016 Примадонна (короткометражний фільм) Себе
2017 Спрайт Себе
2018 Мутафуказ Вінз (голос)

Посилання[ред. | ред. код]