Віра Бахаї в Україні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віра Бахаї

Віра Бахаї
Байан · Кітаб-і-Агдас
Кітаб-і-Іґан
Потаємні слова

Основні уявлення
Баб · Бахаулла
Абдул-Баха · Шоґі Еффенді

Історія Бахаї
Віра Бабі
Віра Бахаї

Соціальне життя
Календар · Святі дні
Всесвітній центр Бахаї
Храм Лотоса · Усипальниця Баба
Символи · Інститут Рухі
Віра Бахаї в Україні


Перші послідовники Віри Бахаї в Україні з'явилися на початку XX століття. За часів радянської влади діяльність бахаї була заборонена. Вона відродилася лише на початку 90-х років.

На даний час, в 10 обласних центрах, а також в 4 містах і селах України діють Місцеві Духовні Збори бахаї, які поступово, крок за кроком, будують в своїх громадах модель Нового Світового Порядку, заповіданого Бахауллою.

Структура та історія[ред. | ред. код]

Національні Духовні Збори Бахаї України — адміністративний і духовний орган віруючих бахаї України — керують діяльністю громади Віри Бахаї на національному рівні. Національні Духовні Збори (Релігійний Центр) Бахаї України офіційно визнані державою і зареєстровані 27 липня 1999 року Державним комітетом в справах релігій України. Громада Віри Бахаї має Національний Центр Бахаї України, який знаходиться в місті Києві.

Бахаї України ініціювали акцію, присвячену взяттю землі для пам'ятника Миру в Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Капсули з землею з усіх країн світу були закладені в пам'ятник, що стане символом єдності, злагоди та миру в усьому світі. Капсула з українською землею з території Десятинної Церкви в Києві буде поміщена в основу пам'ятника Миру нарівні з іншими країнами світу.

Діяльність[ред. | ред. код]

Суспільно-корисна діяльність, яку проводить українська громада бахаї, включає:

  • жіночі семінари розкриття творчого потенціалу особистості, гендерної рівності, надихання жінок на усвідомлення своєї ролі в сім'ї та суспільстві;
  • проект розвитку сім'ї «Мій дім»;
  • програму навчання батьків виховувати своїх дітей на засадах духовності;
  • соціально-економічні проекти духовно-морального виховання дітей (класи для дітей небахаї), Заочного Інституту Позитивної Поведінки (ЗіПоПо);
  • зимові та літні школи, дитячі та молодіжні семінари, табори, конференції, круглі столи тощо.

При Національних Духовних Зборах діє Національний Інститут розвитку людських ресурсів у громадах шляхом підвищення загального рівня знань і укріплення життєвої стійкості віри кожного віруючого, який проводить системні заняття по вивченню найважливіших аспектів Віри Бахаї, поглибленого вивчення Священних Писань, здійснює підготовку віруючих до самостійного і свідомого служіння людям, підготовку вчителів і батьків до виховання дітей на принципах Віри Бахаї.

Посилання[ред. | ред. код]