Вірність (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«»
Автор Тімоті Зан
Назва мовою оригіналу Allegiance
Країна США США
Мова американська англійська
Серія Зоряні війни
Жанр наукова фантастика і Військова наукова фантастика
Видавництво Дель Рей Букс
Видано 2007
Тип носія книга
Попередній твір Зоряні війни: З пригод Люка Скайвокера
Наступний твір Вирішальний вибір

Вірність (англ. Allegiance) — науково-фантастичний роман американського письменника Тімоті Зана. Роман вийшов 2007 року у видавництві Del Rey Books. Дія роману відбувається у фантастичному всесвіті Зоряних війн в 1 році ПБЯ.

Сюжет[ред. | ред. код]

Події відбуваються через шість місяців після битви при Явині. У романі розвиваються три паралельні сюжетні лінії які до кінця твору переплітаються.

П'ятеро імперських штурмовиків, що служили на «Зоряному руйнівнику», почали сумніватися в своїй службі після того, як були змушені брати участь у різані невинних на планеті Теардроп. На планеті знаходилася невелика повстанська база, але евакуювалась лише за кілька хвилин до прибуття штурмовиків. Працівники Імперського Бюро Безпеки наказали знищити місцеве невинне населення. П'ятьом незгідним штурмовикам вдалося втекти від імперців. Вони допомогли деяким місцевим врятуватися від розправи. Згодом дезертири приєдналися до піратського угрупування Bloodcars, що працювало в секторі Шелша.

Принцеса Лея вирушила до сектора Шелша для зустрічі з трьома місцевими лідерами Повстання. Люк, Ган і Чубакка її супроводжують. Вони розслідують напади на канали постачання повстанців. Губернатор сектору Шелша збирається оголосити незалежність і приєднатися до повстання.

Мара Джейд розслідує корупцію імперських мофів та викрадення цінних творів мистецтва. Розслідування привело її др сектору Шелша.

Посилання[ред. | ред. код]