Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв»
англ. National Academy of Managerial Staff of Culture and Arts Herald
Країна видання Україна Україна
Тематика актуальні питання культурології та мистецтвознавства
Періодичність виходу 4 рази на рік
Мова українська, російська, англійська, мішана
Адреса редакції вул. Лаврська, 9, корпус 11, кім. 204, Київ, Україна, 01015
Головний редактор Ж. З. Денисюк
Засновник Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв
Засновано 1999
ISSN-L 2226-3209
ISSN 2226–3209

journals.uran.ua/visnyknakkkim(укр.)
journals.uran.ua/visnyknakkkim/user/setLocale/en_US(англ.)

«Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв» — українське фахове видання[1] з культурології та мистецтвознавства Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

Виходить у Києві 4 рази на рік, починаючи з 1999 року. Попередня назва — Вісник Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

Тематика журналу присвячена показу ролі культури як важливого чинника розбудови повноцінного демократичного суспільства, основи для формування цілісної культурно-національної ідентичності, а також висвітленню процесів реформування системи організації культурно-мистецького життя в Україні[2].

Ініціатор створення віснику та перший головний редактор — тодішній проректор академії Валерій Бітаєв[3]. Головний редактор — доктор культурології, професор Жанна Денисюк[4].

Журнал індексується у Web of Science (Emerging Sources Citation Index)[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 02.07.2020 р. № 886 як фахове видання категорії «Б» зі спеціальностей: 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація; 024 Хореографія; 025 Музичне мистецтво; 026 Сценічне мистецтво; 034 Культурологія
  2. Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв [Архівовано 2 березня 2022 у Wayback Machine.] на сайті Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського
  3. Бітаєв Валерій Анатолійович
  4. Scientific Journal «National Academy of Managerial Staff of Culture and Arts Herald» [Архівовано 19 вересня 2020 у Wayback Machine.] на сайті Наукова періодика України
  5. Інформаційна довідка щодо українських наукових журналів гуманітарного спрямування, що індексуються наукометричними базами Scopus, Web of Science (станом на 24 травня 2018 р.)

Посилання[ред. | ред. код]