Галактичний гончар

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Галактичний гончар»
Автор Філіп Дік
Мова англійська
Жанр наукова фантастика
Видавництво Berkley Books
Видано 1969

Галактичний гончар (англ. Galactic Pot-Healer) — науково-фантастичний роман американського письменника Філіпа Діка. Твір був написаний 1968 року, а наступного вперше вийшов у видавництві «Berkley Books» (Нью-Йорк).

Сюжет[ред. | ред. код]

Джо Фернрайт працював реставратором керамічних виробів. Справи шли кепсько, замовлень майже не було. Одного дня йому запропонували виконати роботу за велику винагороду, але цим замовленням зацікавилися співробітники правоохоронних органів. Джо Фернрайта заарештовують. Втекти з відділка і вилетіти на планету Сіріус-П'ять допомогла істота, яку звати Гліммунг, його майбутній роботодавець. На борту космічного корабля він познайомився з морським біологом Малі Йохос, уродженкою системи Прокса. Відразу після приземлення дізнається, що на планеті існує лише одна книга, зміст якої постійно змінюється і вона передбачає майбутнє. Під керівництвом Гліммунга спеціалісти з різних куточків Всесвіту працювали над підйомом старовинного храму з дна океану. Незабаром Фернрайт відмовляється працювати у цій команді і повертається до лабораторії, де починає виготовляти керамічні вироби.[1]

Видання[ред. | ред. код]

  • Philip K. Dick Galactic Pot-Healer — New York: Berkley Medallion Books, 1969. — 144 p. (перше видання)
  • Philip K. Dick Galactic Pot-Healer — Boston - New York: Mariner Books, 2013. — 192 p. ISBN 978-0-547-57264-2

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Дик Филип. Мастер всея Галактики: Фантастические романы. — Пер. с англ. — «Осирис». — М.: Центрполиграф, 1996. — 557 с. ISBN 5-218-00104-X (рос.)

Посилання[ред. | ред. код]