Гаубсин

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Гаубсин (також відомий як Гаупсин) — універсальний біотехнологічний препарат широкого спектра дії для захисту сільськогосподарських та плодово — ягідних культур від комплексу хвороб. Препарат проявляє антимікробну, антифунгальну та ріст-стимулюючу дію.[1]

Принцип дії[ред. | ред. код]

Гаубсин — нативна культуральна рідина на основі двох штамів культури Pseudomonas aureofaciens з титром клітин від 5x109 КУО/мл, характеризується високим рівнем біологічної активності протягом трьох місяців зберігання.

Препарат не просто знищує збудників хвороб і пригнічує їх розвиток, а й проявляє лікувальну дію на рослини.

Ефективність[ред. | ред. код]

Пригнічує на 95 % розвиток практично усіх хвороб, що викликаються грибами: оїдіум, мільдью, чорна плямистість, сіра гниль, борошниста роса, аскохітоз, вертицильоз, септоріоз, фузаріоз, пероноспороз та ін. Також, препарат спричиняє пригнічуючу дію на вірусних збудників хвороб, а його ефективність проти тютюнової мозаїки може сягати 80-97 %.[2]

Впродовж вегетації Гаубсин проявляє ріст-стимулюючу дію, внаслідок чого підвищується стійкість рослини до борошнистої роси на зернових, фітофторозу на картоплі, фітофторозу та макроспоріозу на помідорах та сприяє підвищенню врожайності вказаних культур.[3]

Безпечність[ред. | ред. код]

Не спричиняє шкідливого впливу на навколишнє середовище, людей, теплокровних тварин, риб, бджіл та інших корисних організмів біоценозу, а також не є фітотоксичним для культурних і дикоростучих рослин.

Застосовується в будь-яку фазу розвитку рослин: від сходів до плодоношення для дієвого захисту від хвороб польових, овочевих, баштанних культур, виноградників, плодових, паркових і лісових насаджень, а також в квітникарстві та в умовах закритого ґрунту.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Біологічні фунгіциди - продукція Ензим-Агро. agro.enzim.biz (uk-UA) . Архів оригіналу за 26 грудня 2016. Процитовано 6 липня 2017.
  2. Балко, О. I.; Кіпріанова, О. А.; Коваленко, О. Г.; Шепелевич, В. В.; Авдєєва, Л. В. (12 квітня 2017). АНТИФІТОВІРУСНА АКТИВНІСТЬ БІОПРЕПАРАТУ ГАУПСИН. Мікробіологія і біотехнологія (укр.). Т. 0, № 2(10). с. 51—58. ISSN 2307-4663. Архів оригіналу за 1 червня 2018. Процитовано 6 липня 2017.
  3. Group, ENZIM. Гаубсин FORTE ENZIM Agro | Биологический фунгицид. Фунгициды ENZIM Agro | ЭНЗИМ | Производство Украина (ru-RU) . Архів оригіналу за 14 липня 2017. Процитовано 11 липня 2017.