Генк Муді

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Генрі Муді
Henry Moody
Девід Духовни — виконавець ролі Генка
Девід Духовни — виконавець ролі Генка
Девід Духовни — виконавець ролі Генка
Поява 1 - «Pilot»
Інформація
Стать Чоловіча
Дружина Колишня співмешканка Карен ван дер Бік
Діти Ребекка «Бекка» Муді
Число епізодів 60
Прототип Чарльз Буковськи
Виконавець ролі Девід Духовни

Генрі Джеймс «Генк» Муді (англ. Henry James «Hank» Moody) — головний герой американського телесеріалу «Californication». Роль Генка Муді виконує американський актор Девід Духовни.

Біографія[ред. | ред. код]

Виріс в Гренд-Репідс, невеликому містечку в штаті Мічиган. 1985 переїхав до Атланти — столиці штату Джорджія. Він виріс в католицькій сім'ї, відвідував церкву та приходську школу. Після школи Генк вступив до коледжу й став, ігноруючи Бога, вести «безглузде божевільне життя», що призвело до виключення з коледжу. Генк влаштовується на роботу. Ті часи він описує як «буденність у найкращому своєму прояві» (mediocrity at its finest). З часом він відкрив у собі письменника. Деякий час він жив у Нью-Йорку, там залишився його батько. Генк написав декілька книг, які стали бестселерами: «South of Heaven» («Південь раю»), «Seasons in the Abyss» («Сезони в безодні») та «God Hates Us All» («Бог ненавидить нас всіх»). Незабаром після видання першої книги Генк познайомився з Карен в нью-йоркському клубі «CBGB» (Country, Blue Grass, and Blues).

Останній роман Генка «Бог ненавидить нас всіх» вирішили екранізувати в Лос-Анджелесі. Вся сім'я зірвалася з насидженого місця й вирушила на зустріч «американській мрії». Але для Генка Муді Місто янголів обернулося на справжнє пекло.

Постійно палить. Часто палить марихуану. Постійно лихословить. Якщо йде в гості з пляшкою вина, то обов'язково відпиває з неї. До подій серіалу вважав шлюб безглуздою формальністю, але до першого серйозного розриву з Карен він їй не зраджував. «Ходяча спонтанність» за словами Карен. Тодд Карр назвав найголовнішим ворогом Генка його самого, й Генк це визнав.

Є старомодним у своїх звичках — при письмі віддає перевагу лише друкарській машинці, друкує двома пальцями, за єдиним винятком — блог він одразу пише на комп'ютері.

Батько — Ел Муді. Мати на час подій, змальованих в сезоні, вже померла. Генк звинувачував в її смерті батька та його безладні сексуальні зв'язки. Є принаймні дві сестри, які мешкають в Нью-Йорку, але їхні імена в серіалі не згадуються.

Прототипом Генка Муді є головний герой автобіографічних книг Чарльза Буковскі — Генрі Чінаскі (Henry Chinaski). Генрі «Генк» Чінаскі — альтер-его самого Буковськи. «He is a consummate anti-hero: a misanthropic alcoholic who drifts from job to job and woman to woman» («Він — закінчений антигерой: мізантропічний алкоголік, який дрейфує від роботи до роботи, від жінки до жінки»).

В дев'ятій серії першого сезону Карен згадує про Буковскі як про одного з найулюбленіших своїх письменників. Пізніше, на 17:37 хв., Карен читає збірник поезії Буковскі «Sifting Through the Madness for the Word, the Line, the Way» (2003), виданий за 9 років по його смерті.

В 3-му епізоді 1-ого сезону Мередіт (Емі Прайс-Френсіс) каже про Генка:

Так от… Думаю, що ти народився на Сході, напевно, в Джерсі. Ні, на Лонг-Айленді. Твій батько був з робітників — п'яничка та забіяка. Мати поступово змирилася зі своєю долею, й, поза тим, для своїх дітей вона хотіла кращого. Й це саме вона навчила тебе мріяти. В тебе є сестри, від них ти багато дізнався про дівчат. Ти був добрим до них, можливо навіть занадто добрим. Ти багато читав й тобі не посміхалося прожити все життя на одному місці. Ти втік до міста, яке ідеалізував, й виліпив з себе такого собі Макенерра для бідних.

Генк визнав, що більша частина цього — правда.

В п'ятому сезоні вона дає точнішу характеристику:

Ти багато п'єш. Мало пишеш. І єдине твоє виправдання — це спальня. Ти любиш жінок, але не любиш себе.

Раніше носив маленьку борідку (на зйомках фільму «Ця шалена штучка на ім'я — кохання»).

Машина[ред. | ред. код]

Кабріолет Porsche 964

В серіалі Генк водить кабріолет Porsche 964 1991 року[1] з розбитою правою фарою, яку йому розбили в першій серії першого сезону. Автомобіль своїм брудним та запилюженим виглядом підкреслює характер героя.

В одному з епізодів Генк Муді купує новий кабріолет Porsche 911, але незабаром він знову повертається на попередній Porsche 964.

В четвертому сезоні Бекка розбиває автомобіль, внаслідок чого Генк купує новий. При цьому перед виїздом з автосалону він балонним ключем розбиває праву фару.

Книги[ред. | ред. код]

Назви книг Генка Муді: «South of Heaven», «Seasons in the Abyss» та «God Hates Us All» — відповідають назвам альбомів американського треш-метал гурту «Slayer».

Роман «God Hates Us All» [Архівовано 16 січня 2010 у Wayback Machine.] опубліковано Simon & Schuster 2009 року[2].

Також, в 5 сезоні виходить книга під назвою «Californication».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Porsche 964 1991 року. Архів оригіналу за 19 липня 2012. Процитовано 12 січня 2013.
  2. «God Hates Us All» [Архівовано 16 січня 2010 у Wayback Machine.], Simon & Schuster. ISBN 978-1-4165-9823-7.

Посилання[ред. | ред. код]