Герб Чарторийська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чарторийськ
Деталі
Носій Чарторийськ
Затверджений 25 червня 2008
Щит Іспанський щит

Герб Чарторийська затверджений 25 червня 2008 року сесією Чарторийської сільської ради.

Опис герба[ред. | ред. код]

У червоному полі срібний вершник на срібному коні з лазуровою збруєю, у піднятій правиці тримає срібний меч, у лівиці — червоний щит із срібним прямим хрестом; внизу — лазурова база, відмежована срібною тонкою хвилястою балкою. Щит обрамований декоративним картушем і увінчаний срібною міською короною з трьома вежами.

Автор — І. Хамежук, консультанти — Г. Бондаренко (заступник голови Волинської обласної геральдичної комісії, професор Волинського національного університету), О. Бірюліна (завідувач відділом давньої історії Волинського краєзнавчого музею), Б. Бернадський.

Основною фігурою герба є вершник на коні — Погоня — родовий знак князів Чорторийських, оскільки цей рід взяв прізвище саме від даного населеного пункту. Щит у руках вершника із зображенням герба Волині підкреслює географічне розташування поселення. Лазурова база із срібною хвилястою балкою символізує річку Стир. Також таке поєднання в нижній частині герба сприймається як смуга, черта, що відображає одну з версій походження назви села.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]