Голосок (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Голосок
Little Voice
Жанр драма, мелодрама
комедія, музика
Режисер Марк Герман
Продюсер Elizabeth Karlsend
Сценарист Марк Герман
На основі п'еси Джима Картрайта
«Зліт і падіння Голоска»
У головних
ролях
Джейн Хоррокс
Бренда Блетін
Майкл Кейн
Оператор Енді Коллінз
Композитор Джон Альтманd
Художник Don Taylord
Кінокомпанія Miramax Films
Дистриб'ютор Miramax Films і Netflix
Тривалість 96 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
Рік 1998
IMDb ID 0147004
miramax.com/movie/little-voice/

«Голосок» (англ. «Little Voice») — художній фільм, знятий британським режисером Марком Германом за п'єсою англійського письменника Джима Картрайта[en] «Зліт і падіння Голоска» («The Rise and Fall of Little Voice») у 1998 році.

Фільм отримав шість номінацій премії BAFTA, одну номінацію на Оскар (Бренда Блетін), перемогу (Майкл Кейн), дві номінації на Золотий глобус і низка інших нагород.

Сюжет[ред. | ред. код]

Наділена великим виконавським талантом дівчина на прізвисько Голосок, живе у невеликому прибережному місті Скарборо. Її мати — любителька весело провести час, зі здивуванням дізнається від свого чергового кавалера, що Лора може стати великою співачкою, якщо докласти деяке старання у просуванні її до сценічної кар'єри.

Сором'язлива дівчина ледве погоджується на виступ у стінах нічного клубу. Добившись приголомшливого успіху і овацій публіки, що заповнила зал, вона відмовляється від чергового концерту, влаштованого її новоявленим імпресаріо з метою показати знайдений ним самородок запрошеному продюсерові. Пам'ять про батька, що рано помер, на колекції платівок якого була вихована Лора, і занадто важкий тягар особистих переживань стали непереборною перешкодою для виходу на сцену.

В ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]