Гоман Олексій Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гоман Олексій Володимирович
Основна інформація
Дата народження 12 вересня 1983(1983-09-12) (40 років)
Місце народження Мурманськ, РРФСР, СРСР
Роки активності 2003 — тепер. час
Громадянство Росія
Професії співак, композитор, поет
Інструменти вокал[d]
Жанри поп
Нагороди
медаль ордена «За заслуги перед Вітчизною» I ступеня медаль ордена «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня
goman.ru
CMNS: Файли у Вікісховищі

Олексій Володимирович Гоман (нар.. 12 вересня 1983, Мурманськ, СРСР) — російський співак, автор пісень, поет, композитор, актор. Переможець конкурсу «Народний артист» на телеканалі «Росія».

Біографія[ред. | ред. код]

Дитинство та юнацтво[ред. | ред. код]

Народився 12 вересня 1983 в музичній сім'ї, але основна робота батьків не була пов'язана з музикою.

Батько працював за спеціальністю слюсар-електрик, мама працювала в одній з військових частин Мурманська.

Батьки рано померли. Батько помер від важкого легеневого захворювання (астми), коли ледь виповнилося 15, а мати померла від інфекційного захворювання легенів ще через кілька років. зі старшим братом Євгеном залишилися сиротами.

Музичні здібності проявилися ще в дитинстві, коли його вчили грати на гітарі брат і мама. Трохи пізніше прийшов у палац культури, де Мєтєлєв Геннадій запропонував йому вступити до тріо. У цьому тріо, де він виступав з хлопчиком і дівчинкою, прийшов перший успіх. Група займала призові місця на різноманітних музичних конкурсах, склад також охоче запрошували співати вечорами в популярні ресторани міста.

Після закінчення 9 класів вступив до училища на спеціальність «слюсар-електрик з ремонту електроустаткування міського транспорту (тролейбусів)». Будучи вже відомим у рідному місті, юний співак працював у тролейбусному депо № 2. Після цього вступив до Мурманського державного педагогічного університету на перший курс за напрямком «соціально-культурна діяльність».

Початок музичної кар'єри[ред. | ред. код]

В інституті Олексій Гоман взяв участь у постановці NotreDame de Paris, в якому він виконав роль поета Гренгуара. Його авторами стали Ніна Курганова, глава консульства Франції в Санкт-Петербурзі і Євген Гоман, який до того моменту був відомим постановником вистав і ведучим радіо-шоу «Європа+» в Мурманську.

Незабаром куратор інститутської групи запропонував йому змінити «маленьке, але гарне місто Мурманськ» на факультет культурології Санкт-Петербурзького університету культури і мистецтв. Тут Олексій і закінчив навчання (режисерський факультет), встигаючи гастролювати по країні і записувати альбоми.

Про відбірковий тур до проєкту «Народний артист» співак дізнався на відпочинку в Сочі. Олексій відправився до Москву, де з піснею «Російський хлопець» співак здобув перемогу.

«Слов'янський базар»[ред. | ред. код]

У 2006 році Олексій Гоман виступив на пісенному фестивалі «Слов'янський базар», причому саме як учасник. Раніше він виступав на конкурсі, але лише в якості гостя. Гран-прі, щоправда, дісталося іншій учасниці з Росії, але Олексій Гоман посів не менш почесне третє місце.

У проєкті «Танці з зірками-2»[ред. | ред. код]

У цьому ж році співак взяв участь у проєкті «Танці з зірками». Він виступав у парі з чемпіонкою світу з латиноамериканських танців — дев'ятнадцятирічної Людмилою Чегринець. Всього за три місяці, практично не вміючи танцювати, Олексій опанував майстерність танцю. Він навчився танцювати як класичні, так і латиноамериканські танці. Завдяки своїй ретельності Олексій та Людмила дійшли до півфіналу і досягли третього місця.

Льодовиковий період[ред. | ред. код]

У 2014 році Олексій Гоман взяв участь у шоу «Льодовиковий період» на Першому каналі в парі з Яною Хохловою. Пара виступала дуже цікаво, але до фіналу не дійшла. Гоману приписували роман з партнеркою по катанню, але сам артист заперечує цей факт.

Сам Олексій так говорить про участь у проєкті: «Це самий складний проєкт, в якому мені довелося брати участь. Я до цього ніколи не катався на ковзанах, ну три рази тільки стояв, але це не вважається. Чесно кажучи, ніколи не розумів сенсу надягати таке незручне взуття і розсікати по льоду. Однак, коли Ілля Авербух покликав мене до „Льодовикового періоду“, я, подивившись кілька програм, зрозумів, що мені це цікаво. Поки молодий і є сили, хочеться спробувати себе скрізь. Тим більше, я до цього брав участь у проєкті „Танці з зірками“ і сподівається, що той колишній досвід мені допоможе на льоду».

Театр[ред. | ред. код]

Олексій Гоман закінчив театральну школу Германа Сидакова. Вже кілька років грає у різних виставах.

Зараз співак працює з музичним колективом, з яким почав співпрацювати ще в 2009 році. При цьому Гоман не забуває виконувати пісні переважно власного виробництва. У 2010 році Олексія нагородили орденами «Молоде дарування Росії — Чароітова зірка» і «Служіння мистецтву» I ступеня («Золота зірка»). На даний момент в дискографії співака числиться три альбоми: «Російський хлопець», «Промінь сонця золотого» і «Травень». Працює над 4-м сольним альбомом.

Особисте життя[ред. | ред. код]

На проєкті «Народний артист» Олексій познайомився з Марією Зайцевою, учасницею групи «Асорті». Розписалися Олексій і Марія в 2009 році, хоча до цього зустрічалися 6 років. У 2012 році у подружжя з'явилася на світ донька, яку назвали Александріною.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Медаль ордена «За заслуги перед Вітчизною» I ступеня (18 травня 2017 року) — за заслуги у розвитку культури, великий внесок у підготовку та проведення важливих творчих і гуманітарних заходів[1]
  • Медаль ордена «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня (14 серпня 2014 року) — за великі заслуги в розвитку вітчизняної культури і мистецтва, телерадіомовлення, друку, зв'язку та багаторічну плідну діяльність[2].
  • Подяку міністра культури РФ (21 березня 2014 року).
  • Орден «Служіння мистецтву» I ступеня («Золота зірка») (25 березня 2011 року) — за внесок в збереження і розвиток духовних і естетичних традицій Росії.
  • Орден «Молоде дарування Росії — Чароітова зірка» (2010 рік).

Дискографія[ред. | ред. код]

1. 2004 — Російський хлопець

  1. Рідний дім
  2. Не бреши
  3. Віриться — збудеться
  4. Дощ (дует з М. Зайцевої)
  5. Не плач
  6. Жорстока дівчина
  7. Я шукаю тебе
  8. Місяць і текіла
  9. Я буду сонячним днем
  10. Російський хлопець

2. 2006 — Промінь сонця золотого

  1. Хмари (дует з Л. Ніколаєвою)
  2. Віриться-збудеться
  3. Росіянка
  4. Я шукаю тебе
  5. Дощ (дует з М. Зайцевою)
  6. Я буду сонячним днем
  7. Не бреши
  8. Не плач
  9. Промінь сонця золотого
  10. Солодше шоколаду (дует з Ж. Фріске)
  11. Кривдять
  12. Зірочка моя ясна
  13. Місяць і текіла
  14. Російський хлопець
  15. Російський хлопець + Хмари (відео)

3. 2008 — Травень

  1. Травень
  2. Завелася
  3. Втратив тебе
  4. Повіки синім
  5. Квиток на Місяць
  6. Вкраду (дует з М. Зайцевої)
  7. Квиток в одну сторону
  8. За того хлопця
  9. Кохання, дароване небом
  10. Це могло бути любов'ю
  11. Світла хмара
  12. Шанс
  13. Травень (відеокліп)

Телебачення[ред. | ред. код]

  • 2006 — Слава богу, ти прийшов! — гість.

Веде програму про подорожі на каналі «Моя планета».

Фільмографія[ред. | ред. код]

  • 2007 — 2008 — «Любов — не шоу-бізнес»
  • 2010 — Джокер (серіал) — Стас

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Указ Президента Российской Федерации от 18 мая 2017 года № 215 «О награждении государственными наградами Российской Федерации». Архів оригіналу за 30 травня 2017. Процитовано 23 червня 2018.
  2. Указ Президента Российской Федерации от 14 августа 2014 года № 568 «О награждении государственными наградами Российской Федерации». Архів оригіналу за 23 червня 2018. Процитовано 23 червня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]