Господар (Цілком таємно)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Секретних матеріалів»
«Господар»
англ. The Host
Сезон № 2
Серія № 1 (2X02)
Перший показ 23 вересня 1994
Сценарій Кріс Картер
Режисер(и) Деніел Сакгейм
Код виробника 2X02
Хронологія
Попередня Наступна
Маленькі зелені чоловічки Кров

Господар (англ. The Host) — друга частина другого сезону телесеріалу «Цілком таємно».

Короткий зміст[ред. | ред. код]

На російському транспортному судні, що перебуває неподалік від узбережжя Нью-Джерсі, моряка, котрий намагається полагодити гальюн, якась сила затягує в очисну систему. Товариші намарно намагаються його врятувати. Згодом наполовину об'їдене тіло знаходять в каналізаційному колекторі через кілька днів. Малдер скерований на розслідування цієї справи, відвідує в Ньюарку детектива Нормана, котрий показує агенту все ще невпізнаний труп.

Малдер сприймає цю справу як покарання за попередні вчинки між наркоторговцями та намагається відмовитися від розслідування, проте Скіннер забороняє йому відсторонитися. Тієї ж ночі Малдер розмовляє з колишньою напарницею Дейоню Скаллі та повідомляє, що роздумує над полишенням роботи в ФБР. Він не підтримує пропозицію Дейни оформити перехід в Квантіко, оскільки переконаний, що в ФБР не бажають, щоби вони працювали разом. Дейна пропонує провести аутопсію тіла моряка, та виявляє татуювання з іменем кирилицею на руці і ціп'яка в черевній порожнині.

У Ньюарці працівник Крейг мало що не тоне у підземній каналізації, однак напарнику вдається його врятувати. Постраждалий переконаний, що його атакував пітон. Працівник звертається до лікаря, котрий викликає Малдера. Крейг жаліється на дивний присмак у роті, а на його спині виявляється п'ять великих ран в незвичайній послідовності. Скаллі показує Малдеру гельмінта, якого вона виявила в тілі померлого, чий рот, хоча й меншого розміру, збігається з розміщенням ран на спині Крейга. Малдер отримує дзвінок від невідомої людини, яка стверджує, що є його товаришем з ФБР. Цієї ж ночі в душі Крейг викашлює гельмінта й помирає. Малдер відвідує очисні споруди; в цей час працівник станції знаходить у одному з очисних відсіків величезного гуманоїда з присоскою стьожкового черва замість рота.

У Квантіко хтось підсовує Скаллі под двері газетну замітку, яка допомагає встановити особу загиблого російського моряка. Малдер та Скаллі зустрічаються на очисних спорудах, оглядаючи дивну червоподібну істоту. Скіннер повідомляє Малдеру про рішення Міністерства юстиції піддати істоту психіатричній експертизі та судити за вбивство двох людей, Малдер на це заперечує, що постраждалий не є людиною та до нього не можуть застосовуватися звичайні юридичні процедури. Скіннер повідомляє Малдеру про смерть Крейга і визнає — цей випадок був би справою «Секретних матеріалів», якби відділ все ще був відкритий.

Цієї ж ночі працівники завантажують до фургону федерального маршала знерухомленого людинохробака, однак мутант по дорозі звільнюється від ременів та, вбивши водія, утікає до околиць наметового містечка. Там людинохробак ховається в мобільному туалеті, а наступного дня опиняється в асенізаторській цистерні. Малдер отримує ще один телефонний дзвінок від незнайомця, який попереджує агента, що успішне розслідування цієї справи обов'язкове для відновлення роботи «Секретних матеріалів».

Через асенізаторську цистерну людинохробак знову потрапляє на очисні споруди, намагаючись вибратися в море. Скаллі переконана, що хробак, якого вона виявила в тілі загиблого моряка — це личинка, відкладена для відтворення. В часі пошуків причини переповнення стічних колекторів мутант затягує під воду одного зі співробітників очисного комбінату. Малдер рятує інженера, перекривши каналізаційну решітку, якою розрубує навпіл людинохробака. Скаллі підбиває підсумки свого дослідження: генетична структура мутанта вказує, що це людиноподібна істота, здатна до регенерації та самовідтворення як хробак. Дейна доходить висновку, що істота потрапила до берегів США на російському вантажному судні, та висуває гіпотезу, що створіння з'явилося в радіоактивних стічних водах Чорнобиля.

Десь у каналізаційних тунелях половина розрубаного людинохробака розплющує очі.

Знімались[ред. | ред. код]

Актор Роль
Девід Духовни Фокс Малдер Фокс Малдер
Джилліан Андерсон Дейна Скаллі Дейна Скаллі
Мітч Піледжі Волтер Скіннер
Дерін Морган Людинохробак
Метью Беннет перший робітник перший робітник
Хротгар Метьюз людина з телефоном людина з телефоном
Габріель Роуз Ценцола Ценцола
Вільямс Стівен містер Ікс містер Ікс

Примітки[ред. | ред. код]

Принагідно[ред. | ред. код]