Гресь-Арсеньєв Марко Вікторович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гресь-Арсеньєв Марко Вікторович
Народився 17 червня 1968(1968-06-17) (55 років)
Київ, Українська РСР, СРСР
Країна  СРСР
 Україна
Діяльність сценарист, художник, тележурналіст, графік
Alma mater Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури
Батько Гресь Віктор Степанович
IMDb ID 0340322

Гресь-Арсеньєв Марко Вікторович — український художник-графік, тележурналіст, сценарист.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 17 червня 1968 р. в Києві в родині кінорежисера В. С. Греся. Навчався на режисерському факультеті Київського державного інституту театрального мистецтва та сценарному факультеті Всесоюзного державного інституту кінематографії. Закінчив Українську академію мистецтв (1999).

Працює на телебаченні.

В 2002 році був ведучим програми "Сатирикон" на телеканалі ICTV.[1]

Замах[ред. | ред. код]

Вночі з 17 на 18 жовтня 2014 року, після закінчення програми «Чорне дзеркало» на телеканалі «Інтер», була вчинена спроба вбивства кандидата в народні депутати України від Радикальної партії Марка Греся. Гресь з пораненнями середньої тяжкості госпіталізований. Вважається, що підставою до інциденту став той факт, що він повідомив про наявність у нього більше 5 годин документального відео, котре пов'язане з подіями в «Іловайському котлі», та заявив, що було відправлено на смерть більше двох тисяч українських вояків. Марко Гресь звинуватив комбата «Донбаса» Семена Семенченка — що він свідомо відправив бійців свого батальйону на смерть, та закинув причетність до трагедії Ігоря Коломойського. Напад було здійснено в під'їзді його будинку, перед цим відключено світло.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Знявся у фільмах: «Чорна курка, або Підземні жителі» (1980), «Ярослав Мудрий» (1981), «Грачі» (1980), «Нові пригоди янкі при дворі короля Артура» (1988, 2 а).

Автор сценарію стрічки режисера Ганни Гресь «Трамвай удачі» (1993, також художник і виконавець ролі).

Посилання[ред. | ред. код]

  1. https://detector.media/community/article/2250/2002-08-30-pomarancheva-telemodel-osinnogo-sezonu/%7C „Помаранчева” телемодель осіннього сезону