Гірські луки та чагарники Північно-західних Гімалаїв

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Альпійські чагарники та луки Західних Гімалаїв
Долина Пін (національний парк)
Біом Гірські луки та чагарники
Межі Альпійський степ Каракорум-Західно-Тибетського плато, Західногімалайські альпійські чагарники та луки, Західногімалайські субальпійські хвойні ліси, Західногімалайські широколистяні ліси, Гімалайські субтропічні соснові ліси, Склерофітні рідколісся Белуджистану, Альпійські луки Гіндукушу
Площа, км² 49400
Країни Індія, Китай, Пакистан, Афганістан
Охороняється 9.24[1]
Екорегіон позначено фіолетовим

Гірські луки та чагарники Північно-західних Гімалаїв — екорегіон альпійських лугів та чагарників, розташований на високогір'ях північного заходу Гімалаїв у Китаї, Індії та Пакистані.

Передмова[ред. | ред. код]

Гірські луки та чагарники Північно-західних Гімалаїв охоплюють 49,400 км² на висотах від 3300 — 3600 метрів на північному заході Гімалаїв. Зустрічаються в штатах Хімачал-Прадеш і Джамму і Кашмір на північному заході Індії і північному Пакистані, особливо в Кашмірі.

Флора[ред. | ред. код]

Представники роду Rhododendron зустрічаються в чагарниках поблизу межі лісу, що представлено ялівцем і березою. Хоча кілька видів рододендрону і зустічається, видове різноманіття в цьому екорегіоні значно менше ніж в східній Гімалаях, де 60 видів представлені в субальпійских хвойних лісах північно-східних Гімалаїв.

Трав'янисті рослини представлені Doronicum, Delphinium, Gentiana, Meconopsis, Pedicularis, Anemone, Aster, Polygonum, Primula, та Mertensia. Scree habitats include . На осипах зустрічаються Caragana, Saxifraga, Draba, та Gypsophila.

Фауна[ред. | ред. код]

Вісімдесят видів ссавців представлені в цьому екорегіоні. Він є домівкою сніговому барсу і тибетському вовку. Інші ссавці - це Capra ibex, Capra falconeri , Pseudois nayaur, Hemitragus jemlahicus і Marmota himalayana.

Також представлено 172 види птахів, сред них: Gypaetus barbatus, Aquila chrysaetos, Gyps himalayensis, Lerwa lerwa, Tetraogallus tibetanus та Tetraogallus himalayensis.

Природоохоронні зони[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]