Далечінь (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Далечінь
англ. Faraway
Жанр комедія-драма і романтична кінокомедія
Режисер Vanessa Joppd
Сценарист Jane Ainscoughd
У головних
ролях
Naomi Kraussd, Ґоран Боґдан, Adnan Marald, Artjom Gilzd, Vedat Erincind і Paula Schrammd
Оператор Eva Katharina Bühlerd
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 109 хв.
Мова німецька, англійська, хорватська і турецька
Країна  Німеччина
Рік 2023
IMDb ID 18747542

Далечінь (англ. Faraway) — німецький художній фільм, знятий для міжнародної кіноплатформи Netflix, прем’єра якого відбулася в березні 2023 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Зейнеп Алтин — хорватсько-турецька жінка, яка разом зі своєю сім'єю керує рестораном у Мюнхені. Вона щойно втратила матір і розуміє, що ні чоловік, ні батько, ні 18-річна донька не підтримують її у цей важкий момент. Коли після похорону вона дізнається, що мати заповіла їй котедж на хорватському острові, вона негайно вирушає туди, поєднуючи свою спонтанну поїздку з надією знову віднайти себе у свої 40 років. Однак, на її превеликий подив, Йосип, чия сім'я колись побудувала цей будинок, живе в її будинку. З одного боку, він піклується про благополуччя Зейнеп, а з іншого — навмисно провокує її.

Коли Зейнеп знайомиться з острівним життям, вона також дізнається більше про свою матір. Вона подумує про те, щоб здати будинок в оренду або продати його. Проте з кожним днем перебування на острові вона пізнає і цінує нові речі. Після того, як вона дізнається, що її чоловік збирається взяти на себе інші зобов'язання, її плани починають хитатися. На диво, одного ранку на її порозі з'являється донька з Німеччини, а згодом її чоловік і батько, щоб забрати її назад. І саме тоді Зейнеп приймає рішення про своє майбутнє.

Виробництво[ред. | ред. код]

Режисером цього фільму стала Ванесса Джопп, яка вже відома за фільмами «Енгель і Джо» (2001) і «Підійди ближче» (2006). Для Далечині на роль Зейеп вона вибрала швейцарську актрису Наомі Краусс, відому з німецького телебачення. Окрім Краусса, головну чоловічу роль виконує Горан Богдан, який народився на території сучасної Боснії та Герцеговини. У фільмі двоє спілкуються переважно англійською. Мовна суміш німецької, англійської, хорватської та турецької мов, яка виникає через різних героїв і місця зйомок, справляє автентичний ефект.

Далечінь знімався переважно на хорватських островах Шолта та Брач у 2022 році; з 8 Березня комедію можна дивитися на кіноплатформі Netflix з березня 2023 року.

Сприйняття[ред. | ред. код]

Критика Далечині різнорідна. На вирішальному вебсайті фільм був описаний як не особливо вартий перегляду. Проте акторські здібності Наомі Краусс були високо оцінені: «Навіть коли сценарій розкутий і неохайний, Краусс зберігає достатньо своєї харизматичної присутності, щоб утримати фільм. (Хоча стиль написання [сценарію] розкутий і недбалий, Краусс зберігає достатньо своєї харизматичної присутності, щоб утримати фільм разом). На іншому вебсайті про фільми сказано, що попри те, що у Далечині є шаблонний кінець, його все одно варто подивитися. Інша критика позитивно підкреслила, що цей фільм розглядає досить рідкісну тему: історію кохання літніх людей, її також можна було б схарактеризувати як «розкішну». Чудові кадри хорватського пейзажу також зробили цей фільм вартим уваги.

Вікові обмеження[ред. | ред. код]

Фільм доступний на Netflix для дітей віком від 16 років.

Посилання[ред. | ред. код]