Даурія (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Даурія»
(рос. «Даурия»)
Жанр драма
Режисер Віктор Трегубович
Сценарист Юрій Клєпіков
Віктор Трегубович
У головних
ролях
Аркадій Трусов
Петро Шелохонов
Віталій Соломін
Віра Кузнєцова
Василь Шукшин
Юхим Копелян
Оператор Євген Мєзєнцев
Композитор Георгій Портнов
Художник Грачья Мекінян
Кінокомпанія «Ленфільм»
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 172 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1971
IMDb ID 0066969

«Даурія» (рос. «Даурия») — радянський двосерійний кольоровий художній фільм, поставлений на кіностудії «Ленфільм» в 1971 році режисером Віктором Трегубовичем за мотивами однойменного роману Костянтина Сєдих.

Сюжет[ред. | ред. код]

Літо 1914 року. Молодий козак Роман Улибін просить батька найняти сваху, поки не забрали його улюбленої Дашутки. Але у батька грошей немає, і на очах у Романа дівчину віддають заміж за багатого купецького сина. У розпачі Роман маже дьогтем будинок нареченої, але дістає суворе покарання від батька, а незабаром починається весілля, і народ гуляє за рахунок багатого купця, забувши про Романа. А після чужого весілля Роман дорослішає і зауважує, що світ навколо змінився. Мати переживає, син розлючений на батька. Але традиційне життя триває: треба косити, прибирати, працювати на землі та допомагати батькам.

Усе круто змінили війна і революція. Народ розділився на червоних і білих. Роман став червоним командиром, вірячи, що він бореться за рівність і соціальну справедливість. Але, поки він воює далеко від дому, в його рідній станиці вже зруйнований традиційний порядок, побитий отаман, приходять біль і страждання, розруха і смерть, ламаються долі. Батько Романа гине на очах у всієї козацької станиці, так і не встигнувши помиритися з сином. Роман, бравий командир на коні, повертається в рідну станицю і бачить, як убита горем мати оплакує мертвого батька.

Ролі виконують[ред. | ред. код]

В епізодах[ред. | ред. код]

Творча група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]