Двоє і війна (мінісеріал, 2007)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Двоє і війна
Двое и война
Тип мінісеріал
Жанр драма
Тривалість 201 хв.
Компанія Одеська кіностудія (Україна)
Синебрідж (Росія)
Режисер Віталій Воробйов, Євгеній Звездаков
У головних ролях Микита Зверев, Борис Щербаков, Георгій Дєлієв
Країна-виробник Росія
Мова оригіналу російська
Перша поява 2007
Кількість сезонів 1
Кількість серій 4
Бюджет $2 мільйона

Двоє і війна (рос. Двое и война), також відомий як Сильніше Полум'я (рос. Сильнее Огня), — знятий в Україні російський 4-серійний мінісеріал 2007 року.[1] Проект початково планувався як телефільм.[2] Зйомки фільму відбувалися на території Одеси та Криму. Сюжет фільму засновано на повісті 1970 року російського письменника Ігоря Акімова «Легенда про малий гарнізон» (рос. Легенда о малом гарнизоне).

Існує також скорочена версія мінісеріалу у вигляді повнометражного фільму під назвою «Ні кроку назад» (рос. Ни шагу назад!).

Сюжет[ред. | ред. код]

Молоді офіцери в перший день німецько-радянської війни опинилися під обстрілом гітлерівців. Герої фільму двічі потрапляють у полон і двічі з нього тікають. Повертаючись у тил, один з офіцерів, Віктор, у поїзді знайомиться з випадковим попутником. Поїзд бомблять — Віктор контужений, а його новий знайомий гине, передавши перед смертю лист для своєї дочки, яку він не бачив багато років.

Після контузії, в госпіталі герой знаходить адресата листа — красуню-доньку його випадкового знайомого; між ними виникає взаємна симпатія, а потім і глибші відчуття. Але наступного ж дня після весілля, Віктора заарештовують. За помилковим звинуваченням він потрапляє у штрафбат, а молода дружина вирушає у школу радисток, для того щоб, можливо, знайти свого чоловіка на фронті.

Кошторис[ред. | ред. код]

  • Кошторис фільму за твердженням творців склав $2 мільйони,[2][3] що робило його одним з найбюджетніших фільмів України у 2007 році.[1]

Посилання[ред. | ред. код]