Девід Лоус

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Девід Лоус
англ. David Laws
Народився 30 листопада 1965(1965-11-30) (58 років)
Фарнемd, Веверлі[d], Суррей, Англія, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність політик, банкір, економіст
Галузь політика[1], ліберальна демократія[1], економіка[1] і investment bankingd[1]
Alma mater Королівський коледж, Кембрідж і St George's College Weybridged
Знання мов англійська
Посада Cabinet Officed, Головний секретар казначействаd, Член Таємної ради Великої Британії[d], Член 55-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], Член 54-го парламенту Сполученого Королівства[d][2] і Член 53-го парламенту Сполученого Королівства[d][2]
Партія Ліберальні демократи
Сайт davidlaws.org.uk

Девід Ентоні Лоус (англ. David Anthony Laws; нар. 30 листопада 1965(19651130), Фарнем, Суррей, Англія) — британський політик-ліберал. Член Палати громад від округу Yeovil[en] з 2001 по 2015. У травні 2010 року деякий працював головним секретарем Казначейства в уряді Девіда Кемерона, однак, змушений був піти у відставку. Державний міністр у справах Управління Кабінету міністрів і шкіл з вересня 2012.

Життєпис[ред. | ред. код]

Він закінчив з відзнакою Кембриджський університет, де вивчав економіку. Працював в інвестиційному банкінгу і був одним із керівників британської філії JP Morgan. У 1994 році почав політичну діяльність, ставши радником з економічних питань ліберал-демократів. У 1997 році безуспішно намагався стати членом Палати громад, але, незважаючи на поразку на виборах, отримав посаду політичного директора Ліберальних демократів. У 1999 був одним з переговорників, які розробили угоду між ліберал-демократами і лейбористами про створення автономного уряду Шотландії.

У 2005 році став представником Ліберальних демократів з питань праці і пенсій, а пізніше — дітей, шкіл та сімей. Після виборів у 2010 році Лоус був одним з переговірників команди ліберал-демократів команди з консерваторами про формування уряду Девіда Кемерона.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Czech National Authority Database
  2. а б в TheyWorkForYou — 2006.

Посилання[ред. | ред. код]