Денні Коллінз (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Денні Коллінз
англ. Danny Collins
Жанр драма
Режисер Ден Фогельман[en]
Продюсер Деніз Ді Новіd
Сценарист Ден Фогельман
У головних
ролях
Аль Пачіно
Аннетт Бенінг
Дженніфер Гарнер
Боббі Каннавале
Оператор Стів Єдлін
Композитор Раян Адамс[en], Теодор Шапіро[en]
Дистриб'ютор Bleecker Streetd і Big Bang Mediad[1][2]
Тривалість 106 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2015
Кошторис $ 10 000 000
Касові збори $ 10,835,752
IMDb ID 1772288
Рейтинг IMDb: 7.0/10 stars
bleeckerstreetmedia.com

Денні Коллінз (англ. Danny Collins) — американський художній фільм 2014 року, режисерський дебют Дена Фогельмана[en]. Кінострічка створена на основі реальної історії про фольк-співака Стіва Тілстона[en].

Сюжет[ред. | ред. код]

Денні Коллінз (Аль Пачіно), рокер поважного віку, все ще гастролює, збираючи на своїх концертах старших громадян своїми піснями з минулих років. Він ненавидить ці химерні мелодії, але для забезпечення свого розкішного способу життя йому потрібні кошти. Він живе в розкішній віллі з набагато молодшою коханкою, їздить на дорогому автомобілі, пиячить і вживає наркотики. Та коли його менеджер Френк Грубман (Крістофер Пламмер) дарує Денні Коллінзові лист від Джона Леннона, який Денні так і не одержав 40 років тому, оскільки лист перехопили і він зберігався у колекціонера, він вирішує змінити свій спосіб життя.

Денні їде до Нью-Джерсі і поселяється в номері готелю, маючи намір зв'язатися зі своїм 40-а річним сином Томом Доннеллі (Боббі Каннавале), який народився від випадкових стосунків із жінкою, яка померла 10 років тому. У Тома є дружина Саманта (Дженніфер Гарнер) та семирічна дочка Надія (Жизель Ейзенберг) уражена Синдром порушення активності та уваги. Чи вдасться Денні Коллінзові встановити дружні стосунки з сім'єю Тома?

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Навколо фільму[ред. | ред. код]

  • В основі фільму лежить реальна історія про маловідомого на той час 21-річного фольклорного американського співака Стіва Тілстона[en], який у інтерв'ю, надрукованому в музичному журналі, скаржився на те, що його фінансовий успіх може зруйнувати його музичну кар'єру. Прочитавши це інтерв'ю колишній музикант «Бітлз» — 30-річний Джон Леннон написав у 1971 році до Стіва листа, в якому заспокоював молодого музиканта, що накопичення багатства, не може змінити важливих речей у житті, як це було з ним та його дружиною Йоко Оно. «Єдина відмінність, в основному, полягає в тому, що ви не турбуєтеся про гроші — їжу — дах і т. д.» Однак лист Джона Леннона перехопили і він не дійшов до адресата. Зараз цей лист, який, за оцінками, коштує близько 7000 фунтів стерлінгів, знаходиться в руках американського колекціонера.[3]

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]