Денні О'Донохью

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Деніел Джон Марк Люк О‘Донохью (народився 3 жовтня 1980 року) — ірландський співак, автор пісень, найбільшої популярності набув як фронтмен гурту The Script, тренер у шоу «The Voice UK»

Деніел Джон Марк Люк О‘Донохью
Daniel John Mark Luke O'Donoghue
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я англ. Daniel John Mark Luke O'Donoghue
Дата народження 3 жовтня 1980 року
Місце народження Дублін
Роки активності 1998 — тепер. час
Громадянство Ірландія
Професія співак, композитор
Освіта Holy Cross National Schoold і National Performing Arts Schoold
Співацький голос тенор
Інструменти фортепіано, клавішні музичні інструменти і гітара
Мова англійська
Жанр попрок, софт-рок, інді-рок
Гурт The Script
Лейбл Sony Music Entertainment
CMNS: Файли у Вікісховищі

Біографія[ред. | ред. код]

Народився у Дубліні. Є наймолодшим з шести дітей у сім‘ї. Будучи дитиною, він спочатку був проти ідеї бути музикантом, однак згодом він покинув школу, щоб продовжити музичну кар'єру.[1]

Початок Кар‘єри[ред. | ред. код]

Спочатку О'Донохью був учасником гурту кінця 1990-х під назвою Mytown разом із другом (а тепер також учасником гурту The Script) Марком Шиханом після того, як він підписав контракт з Universal Records у 1999 році. Після помірного успіху О'Донохью переїхав до Лос-Анджелеса разом із Шиханом для того, щоб писати пісні та продюсувати таких виконавців, як Брітні Спірс, Boyz II Men і TLC.[1]

Після одного року написання пісень, О'Донохью та Шихан повернулися до Дубліна та, найнявши барабанщика Глена Пауера, почали працювати над власним матеріалом. У 2001 році вони створили гурт The Script.[2]

The Script[ред. | ред. код]

Гурт випустив свій однойменний дебютний альбом 8 серпня 2008 року. О'Донохью став співавтором усіх пісень на альбомі. Альбом став комерційно успішним, особливо в їх рідній країні, Ірландії, досягнувши першого місця в Irish Album Chart[3]. Відтоді гурт випустив ще шість альбомів: «Science and Faith» у вересні 2010 року, #3 у вересні 2012 року, «No Sound Without Silence» у вересні 2014 року, «Freedom Child» у вересні 2017 року та «Sunsets & Full Moons» у листопаді 2019 року[4]. The Script гастролювали з початку березня 2013 року під час свого туру №3 у Великій Британії. Вони виступали на найбільших аренах і містах Великої Британії, таких як Бірмінгем, Лондон і Манчестер.

The Voice UK[ред. | ред. код]

У 2012 році О'Донохью взяв участь у шоу «The Voice UK» разом з Джессі Джей, will.i.am і Томом Джонсом як тренер. Рішення підтримали колеги по групі Глен Пауер і Марк Шихан, які сказали: «Денні взяв участь у The Voice, щоб прославити The Script. Ми знаємо про продюсування, написання пісень і виконання – ми робимо це з 14 чи 15 років. Денні в шоу про спів це добре для нас. Люди бачили, наскільки він захоплений музикою, як багато вона для нього значить, і це зробило наш гурт більш відомим".[5] Призначення О'Донохью тренером спочатку викликало критику. Користувачі Твіттера назвали його «Денні, я не знаю, хто» (англ. Danny I Dunno Who), а комік Джеймс Корден пожартував з цього приводу на BRIT Awards 2012.

О’Донохью відповів: «Який Джеймс? Неважливо. Люди самі вирішують. Я знаю, що я в цьому шоу за те, що я зробив у своїй кар’єрі. Я провів 15 років у музиці».[6] З тих пір, однак, шоу допомогло зробити внесок у популярність О'Донохью, і співак заявив, що був «великий вилив любові до The Script», але додав, що це «могло бути по-іншому». У першій серії він тренував Бо Брюс, яка згодом посіла друге місце. Відтоді вона мала помірний успіх. У 2013 році його знову попросили стати суддею The Voice після того, як він привів «Команду Денні» до великого успіху.[7] З другого разу несподівано переміг Андреа Беглі з його команди.

О'Донохью став співавтором треку «Alive» для альбому Бо Брюс «Before I Sleep». 16 липня 2013 року О'Донохью оголосив, що залишає шоу, щоб зосередитися на The Script.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. а б Danny O'Donoghue: 'I idolised Dad. I'd bring home my songs to him like paychecks'. the Guardian (англ.). 26 травня 2012. Процитовано 26 липня 2022. 
  2. "Oh Danny boy! Script revel in chart success". Irish Independent. 
  3. The Script by The Script - Music Charts. acharts.co. Процитовано 12 вересня 2022. 
  4. The Script music, videos, stats, and photos. Last.fm (англ.). Процитовано 12 вересня 2022. 
  5. The Script — The Script. web.archive.org. 24 січня 2013. Архів оригіналу за 24 січня 2013. Процитовано 26 грудня 2023. 
  6. Hooton, Christopher (18 березня 2012). The Voice's Danny O'Donoghue hits back at 'Danny I Dunno Who' jokes. Metro (англ.). Процитовано 26 грудня 2023. 
  7. The Script find a voice. The Independent (англ.). 6 жовтня 2012. Процитовано 26 грудня 2023.