Ден Рейнольдс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ден Рейнольдс
Dan Reynolds
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 14 липня 1987(1987-07-14) (36 років)
Місце народження Лас-Вегас, Невада, США
Роки активності 2008 — тепер. час
Громадянство СШАСША
Віросповідання Церква Ісуса Христа Святих останніх днів
Професії Музикант, автор пісень
Освіта Arco de tiberiosd, Bonanza High Schoold і Університет Невадиd
Інструменти вокал, синтезатор, піаніно, гітара, барабан
Жанри Альтернативний рок
інді-рок
Лейбл Interscope Records
Нагороди
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
imaginedragonsmusic.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Деніель Колтер «Ден» Рейнольдс (англ. Daniel Coulter Reynolds, нар.14 липня 1987 року, Лас-Вегас, Невада) — американський музикант, автор пісень, мультиінструменталіст і музичний продюсер; фронтмен та засновник рок-гурту «Imagine Dragons».

Ранні роки[ред. | ред. код]

Ден — сьомий із дев'яти дітей Крістін М. (у дівоцтві Келістер) і Рональда Рейнольдса; народився 14 липня 1987 року в Лас-Вегасі, штат Невада[1]. У 2005 Ден як хлопчик-скаут досяг найвищої позиції у ієрархії скаутів Америки[2]. Рейнольд є членом Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів. Коли йому було 19 років, розпочав працювати повний день волонтером у Небрасці, де пропрацював на добровільних засадах наступні два роки[3][4]. Про свої колись досить непрості взаємини із батьками Рейнольдс написав пісню «I Bet My Life[en]»[5]. Після закінчення школи Ден навчався в одному із університетів Лас-Вегаса, а пізніше — в Університеті Брігама Янга.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Imagine Dragons (2008 — наш час)[ред. | ред. код]

Рейнольд у юності не надто хотів стати музикантом; частково тому, що його майбутній колега по гурту Вейн Сермон одного разу сказав йому: «Не займайся музикою тільки тому, що тобі так хочеться — займайся музикою якщо ти мусиш це робити»[6]. Після того, як Ден почав навчатись в університеті Брігама Янга, він зрозумів, що не може «робити щось інше» та повністю зосередився на кар'єрі музиканта. Там же Рейнольдс зустрів ударника Ендрю Толмана, і разом вони утворили гурт «Imagine Dragons»[7]. Із Деном як вокалістом гурт переміг в декількох локальних музичних змаганнях[8]. Басист Бен МакКі приєднався до гурту у Лас-Вегасі після того, як гурт покинув Толман у 2011 році, запросивши Дена Платцмана грати на ударних, сформувавши таким чином нинішній склад «Imagine Dragons». Перший «прорив» для гурту трапився у 2010 році, коли захворів фронтмен гурту «Train», і «Imagine Dragons» були запрошені замінити їх на фестивалі «Bite of Las Vegas» перед більш ніж 26-тисячним натовпом[9]. У листопаді 2011 року гурт підписав контракт із лейблом «Interscope Records» та розпочав співпрацю із продюсером Alex da Kid[10].

«Imagine Dragons» представили свій дебютний студійний альбом «Night Visions» 4 вересня 2012 року. Перед виходом альбому гурту представив свій перший сингл під назвою «It's Time» 18 серепня 2012 року. Платівка перебувала у верхній десятці американського чарту у 2012, 2013 та 2014 роках[11]. За цей альбом гурт отримав «Billboard Music Award» як «найкращий рок-альбом» та був номінований на нагороду «Juno Award» як «альбом року»[12]. Другий сингл гурту під назвою «Radioactive» досяг 3 позиції у Billboard Hot 100, також перебуваючи на вершині чарту «Billboard Rock Songs» протягом 23 тижнів поспіль та 87 тижнів знаходячись у чарті «Billboard Hot 100»[13]. Журнал «Rolling Stone» назвав цю композицію «рок-хітом року»[14][15]. Комерційно ця пісня стала найбільш успішною у цифровій історії із більш ніж 7.5 мільйонами проданих копій у США, де отримала «діамантову» сертифікацію від RIAA[16][17]. Третій сингл «Demons» досяг 6 позиції у Billboard Hot 100 та займає 8 позицію у списку комерційно найуспішніших рок-пісень із загальним тиражем у понад 5 мільйонів копій у США. «Imagine Dragons» були номіновані на дві премії Греммі — «пісня року» та «найкращий рок-перформенс», у якій і перемогли. Також вони отримали дві нагороди «AMAs» як «улюблений альтернативний виконавець», «Teen Choice Awards» як «найкращий рок-гурт», «World Music Awards» за «найкращий рок-перформенс» та «Billboard Music Award» як «найкращий рок-виконавець». Гурт вперше виступив хедлайнером на «Made in America Festival» та зібрав багато слухачів та позитивні відгуки після виступу на фестивалі «Lollapalooza» у 2014 році[18][19].

У лютому 2015 року гурт представив другий студійний альбом «Smoke + Mirrors», який дебютував на вершині американського, британського та канадського чартів[20][21]. Два сингли із цього альбому («I Bet My Life» і «Shots») перебували у чарті «Billboard Hot 100»[22][23].

Свій третій студійний альбом «Evolve» гурт представив 23 червня 2017 року. Платівка дебютувала на 2 позиції у чарті Billboard 200 та очолила канадський чарт. Сингли «Believer», «Thunder» і «Whatever It Takes» досягли 4, 4 та 12 позиції відповідно у чарті Billboard Hot 10. «Believer» перебував на вершині чартів Billboard Hot Rock Songs (29 тижнів), «Alternative Songs» (13 тижній) та «Adult Top 40». «Thunder» також перебував у топі Billboard Hot Rock Songs (21 тиждень), Alternative Songs (3 тижні) та «Mainstream Top 40»; «Whatever It Takes» — у топі Billboard Rock Songs (8 тижнів) та Alternative Songs (3 тижні)[24]. У 2018 році гурт було номіновано на ще дві премії Греммі; також музиканти отримали нагороду «iHeartRadio Music Award» як «альтернативний рок-виконавець року»[25].

Egyptian (2010)[ред. | ред. код]

«Imagine Dragons» були запрошені виступити із гуртом Nico Vega, де Рейнольд познайомився із їхньою вокалісткою Ейжею Волкман. Ден запросив її попрацювати над декількома демо-версіями своїх майбутніх пісень[26][27][28]. Згодом вони розпочали спільну роботу, називаючи себе «Egyptian» та випустили міні-альбом під однойменною назвою. Цей матеріал наживо було представлено лише один раз[29][30].

X Ambassadors (2013)[ред. | ред. код]

У 2013 році Ден помітив альтернативний гурт X Ambassadors, який на той час ще не працював із жодним лейблом. У результаті Рейнольдс виступив посередником між гуртом та лейблом KidinaKorner/Interscope Records[31]. Ден став співавтором декількох пісень із їхнього дебютного альбому «VHS», який згодом став «золотим» у США[32].

Особисте життя[ред. | ред. код]

5 березня 2011 року Ден Рейнольдс та Ейжа Волкман одружились. У них є четверо дітей: Ерров Ів Рейнольдс, яка народилась 8 серпня 2012 року, близнюки Ґія Джеймс та Коко Ре Рейнольдс, народжені 28 березня 2017 року, також Валентайн Рейнольдс, народжений 1 жовтня 2019 року [33]. 26 квітня 2018 року Рейнольдс оголосив, що після семи років шлюбу він та Ейжа розлучаються[34]. 6 листопада 2018 року під час релізу нової пісні «Bad Liar» стало відомо, що Ден і Ейжа знову разом[35]. Ден оголосив, що вони не підписували ніяких документів щодо розлучення, тож вони офіційно залишаються у парі. Також він повідомив, що пісню «Bad Liar» вони з Ейжою писали разом. В вересні 2022 року пара знову розійшлась [36] 18 квітня 2023 року Ейжа Волкмен подала на розлучення[37]

Рейнольдс має хворобу Бехтерева (Анкілозуючий спондилоартрит), про яку він оголосив у Лідсі First Direct Arena у 2015 році під час туру групи Smoke + Mirrors[38]. У 2016 році він співпрацює з Novartis's ThisASLife для підвищення обізнаності про важке запальне захворювання. У тому ж році Рейнольдс сказав в одному з інтерв’ю, що протягом останніх двох років у нього була сильна депресія і він часто відвідує терапевта. Також хворіє на виразковий коліт з 21 року. Багато пісень на Night Visions були натхненні його депресією. Він прагне дестигматизувати і змінити спосіб сприйняття суспільством депресії та акту звернення за професійною допомогою [39]. У квітні 2018 року він почав розповідати про свої проблеми з фізичним та психічним здоров'ям у своїх акаунтах у соціальних мережах і продовжує пропонувати обнадійливі повідомлення про підтримку своїм шанувальникам та іншим, хто також бореться.

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми

Music
Рік Твір Виконавець Альбом Роль
2011 Всі пісні Egyptian Egyptian — EP Співавтор, продюсер, виконавець
2013 «Stranger», «Fear» X Ambassadors Love Songs Drug Songs, VHS Співавтор, продюсер
«Heart Upon My Sleeve» Avicii True Вокал (на альтернативній версії пісні, яка не потрапила у альбом)
2014 «Nothing Quite Like Home» G. Love & Special Sauce за уч. Бена Гарпера Sugar Співавтор
«I Believe (Get Over Yourself)»
«I'm On Fire»
Nico Vega Lead to Light Співавтор, продюсер
2016 «Someone Else» Стів Анжелло Wild Youth Вокал
«Hands» Various Artists for Orlando N/A Вокал
2017 «Last Day Alive» The Chainsmokers за уч. Florida Georgia Line Memories…Do Not Open Співавтор
2018 «Lyin'» Bishop Briggs Church Of Scars Співавтор, вокал

Державні нагороди[ред. | ред. код]

  • Орден «За заслуги» ІІІ ступеня (Україна, 23 серпня 2022) — за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.[40]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Marco Callister Obituary: View Marco Callister's Obituary by Las Vegas Review-Journal. http://obits.reviewjournal.com. Архів оригіналу за 23 листопада 2020. Процитовано 24 травня 2018. 
  2. Imagine Dragons lead singer Dan Reynolds is an Eagle Scout. https://blog.scoutingmagazine.org. 8 квітня 2014. Архів оригіналу за 12 червня 2018. Процитовано 24 травня 2018. 
  3. Dan Reynolds: It’s Time is a song I wrote at a low point in my life. https://metro.co.uk. 5 лютого 2013. Архів оригіналу за 24 травня 2018. Процитовано 24 травня 2018. 
  4. Imagine Dragons on musical mission. http://www.sfexaminer.com. 4 жовтня 2012. Архів оригіналу за 21 вересня 2013. Процитовано 24 травня 2018. 
  5. 'My Entire Life, I've Been the Black Sheep in My Family': Imagine Dragons' Dan Reynolds on the Story Behind the Hit Single 'I Bet My Life'. https://www.billboard.com. 12 вересня 2014. Архів оригіналу за 24 травня 2018. Процитовано 24 травня 2018. 
  6. Audio-Files - Imagine Dragons. BYUtv. Архів оригіналу за 8 січня 2014. Процитовано 26 травня 2018.  {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |df= (довідка)
  7. Local band, 'Imagine Dragons' signs with Interscope Records. Архів оригіналу за 10 жовтня 2013. Процитовано 26 травня 2018. 
  8. Burger, David (20 березня 2013). Born in Utah, Imagine Dragons is coming home. The Salt Lake Tribune. Архів оригіналу за 22 жовтня 2016. Процитовано 26 травня 2018. 
  9. "Imagine Dragons gets a Bite of the spotlight" by Off the Record. Las Vegas Weekly. Архів оригіналу за 25 жовтня 2009. Процитовано 27 травня 2018. 
  10. [1] [Архівовано 25 квітня 2012 у Wayback Machine.]
  11. Spotify reveals 2013's most-streamed artists. Usatoday.com. 14 грудня 2013. Архів оригіналу за 23 лютого 2014. Процитовано 27 травня 2018. 
  12. Justin Timberlake Is Top Winner at Billboard Music Awards. Billboard. Архів оригіналу за 3 січня 2019. Процитовано 19 лютого 2015. 
  13. Imagine Dragons' 'Radioactive' Breaks Record For Longest Hot 100 Run. Billboard. Архів оригіналу за 21 лютого 2014. Процитовано 27 травня 2018. 
  14. Andy Greene (8 травня 2013). Imagine Dragons Go 'Radioactive' on the Charts | Music News. Rolling Stone. Архів оригіналу за 12 червня 2018. Процитовано 27 травня 2018. 
  15. Steve Knopper (12 вересня 2012). On the Charts: Imagine Dragons' Big Debut | Music News. Rolling Stone. Архів оригіналу за 12 серпня 2017. Процитовано 27 травня 2018. 
  16. Grein, Paul (28 серпня 2013). Week Ending Aug. 25, 2013. Songs: Robin & Marvin | Chart Watch - Yahoo Music. Music.yahoo.com. Архів оригіналу за 22 грудня 2014. Процитовано 27 травня 2018. 
  17. Imagine Dragons' 'Radioactive' is now RIAA Certified Diamond. Billboard. Архів оригіналу за 5 серпня 2018. Процитовано 27 травня 2018. 
  18. Made in America Los Angeles 2014: Imagine Dragons, Kendrick Lamar, Afrojack Rock Day 1. Billboard. Архів оригіналу за 19 листопада 2017. Процитовано 27 травня 2018. 
  19. Lollapalooza Brazil 2014: Phoenix, Arcade Fire, Lorde Rock São Paulo. Billboard. Архів оригіналу за 17 лютого 2021. Процитовано 27 травня 2018. 
  20. Imagine Dragons Slay at No. 1 on Billboard 200 Chart. Billboard. Архів оригіналу за 22 жовтня 2016. Процитовано 27 травня 2018. 
  21. Imagine Dragons claim first UK Number 1 album. officialcharts.com. Архів оригіналу за 10 липня 2018. Процитовано 27 травня 2018. 
  22. Song of the Week: Imagine Dragons' 'I Bet My Life'. Usatoday.com. 27 жовтня 2014. Архів оригіналу за 10 липня 2018. Процитовано 19 лютого 2015. 
  23. Imagine Dragons - I Bet My Life (Audio). YouTube. 26 жовтня 2014. Архів оригіналу за 23 серпня 2018. Процитовано 27 травня 2018. 
  24. Hot 100 Chart Moves: Zayn's 'Let Me' Debuts, Camila Cabello & Imagine Dragons Hit New Highs in Top 20. https://www.billboard.com. 24 квітня 2018. Архів оригіналу за 20 травня 2018. Процитовано 27 травня 2018. 
  25. iHeartRadio Music Award Winners 2018: Complete List. https://www.billboard.com. 11 березня 2018. Архів оригіналу за 16 березня 2018. Процитовано 27 травня 2018. 
  26. Darby, Heidi. Imagine Dragons' Dan Reynolds and Nico Vega's Aja Volkman-Reynolds' Weirdly Perfect Romance - Los Angeles Music - West Coast Sound. Blogs.laweekly.com. Архів оригіналу за 2 жовтня 2013. Процитовано 28 травня 2018. 
  27. I'll Wait For You by Egyptian @ M Resort in Las Vegas. YouTube. 3 липня 2011. Архів оригіналу за 28 вересня 2018. Процитовано 28 травня 2018. 
  28. Darby, Heidi. The 11 Feature - Egyptian: A Modern Rock Romance. Lifeabove11.com. Архів оригіналу за 8 серпня 2020. Процитовано 28 травня 2018. 
  29. iTunes - Music - Egyptian - EP by Egyptian. Itunes.apple.com. 18 квітня 2011. Архів оригіналу за 28 вересня 2018. Процитовано 26 липня 2012. 
  30. Egyptian (featuring Dan Reynolds and Aja Volkman) Fade. YouTube. 15 листопада 2011. Архів оригіналу за 4 жовтня 2020. Процитовано 28 травня 2018. 
  31. Introducing: X Ambassadors, Brooklyn's Least "Indie" Rock Band. PigeonsandPlanes (англ.). Архів оригіналу за 24 липня 2017. Процитовано 28 травня 2018. 
  32. Desk, BWW News. X Ambassadors Release VHS 2.0, Deluxe Edition of GOLD Certified Debut Album (англ.). Архів оригіналу за 20 січня 2019. Процитовано 28 травня 2018. 
  33. Juneau, Jen (30 березня 2017). Imagine Dragons' Dan Reynolds Welcomes Twin Daughters Gia James and Coco Rae. People. Архів оригіналу за 12 червня 2018. Процитовано 28 травня 2018. 
  34. Dan Reynolds (@DanReynolds) (26 квітня 2018). after 7 beautiful years together, Aja and I's marriage has come to an end. Our children continue to be the most important thing in our lives, & we will continue to co-parent them with all our love. Архів оригіналу за 2 вересня 2021. Процитовано 28 травня 2018. 
  35. Imagine Dragons’ Dan Reynolds and Aja Volkman Are ‘Trying’ to Reconcile After Split. https://www.usmagazine.com. 14 листопада 2018. Архів оригіналу за 21 листопада 2018. Процитовано 20 листопада 2018. 
  36. Imagine Dragons' Dan Reynolds Announces He and Wife Aja Volkman Have Split: 'I Am Saddened'. Peoplemag (англ.). Процитовано 17 вересня 2022. 
  37. Bowenbank, Starr (19 квітня 2023). Imagine Dragons Singer Dan Reynolds' Wife Aja Volkman Files for Divorce. Billboard. Процитовано 30 червня 2023. 
  38. Jaworski, Margaret. Imagine Dragons' Dan Reynolds Breaks His Silence About Ankylosing Spondylitis. Practical Pain Management (англ.). Архів оригіналу за 22 жовтня 2020. Процитовано 20 жовтня 2020. 
  39. Imagine Dragons' Dan Reynolds: "I've Lost All My Friends". Us Weekly (амер.). 13 лютого 2015. Архів оригіналу за 22 жовтня 2020. Процитовано 20 жовтня 2020. 
  40. Указ Президента України від 23 серпня 2022 року № 595/2022 «Про відзначення державними нагородами України»

Посилання[ред. | ред. код]