Депутатський клуб «Парламент»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Депутатський клуб «Парламент» — громадська організація в місті Києві. Клуб покликаний сприяти утвердженню демократичних принципів в українському суспільстві, підвищенню авторитету Верховної Ради України. Клуб сприяє розвитку ділових та особистих контактів між представниками політичної та бізнес-еліти країни.

Членство у клубі надає можливості тісного спілкування членів Клубу з народними депутатами України, іншими представниками суб'єктів законодавчої ініціативи.[1][2][3]

Задекларовані стратегічні завдання[ред. | ред. код]

Стратегічні завдання Клубу:

  • Підвищення прозорості та ефективності процесу законотворчості.
  • Активізація зворотного зв'язку Верховної Ради України з іншими гілками влади, діловими колами, громадськими організаціями, представниками науки і культури.
  • Розробка пропозицій стосовно внесення до законодавчих документів доповнень та змін, що сприяли б економічному розвиткові галузей народного господарства.
  • Моніторинг чинного законодавства та законопроєктів з окремих економічних напрямів відповідно до завдань, поставлених Координаційною Радою.
  • Максимальне сприяння створенню позитивного іміджу України та її політичної і бізнес-еліти на міжнародній арені.
  • Встановлення різнобічних контактів членів Клубу з представниками споріднених організацій при парламентах іноземних країн.

Видавничі проєкти[ред. | ред. код]

Клуб видає журнал «Народний депутат», який виходить з серпня 2004 року і спрямовує свою діяльність на досягнення порозуміння депутатів усіх рівнів, органів державної влади з представниками громадськості, бізнесу, на розвиток міжпарламентських зв’язків.[4][5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Куровець, Іванна. Як депутати Новий рік зустрічали. Урядовий Кур’єр. Архів оригіналу за 25 лютого 2022. Процитовано 21 листопада 2019.
  2. Депутати влаштували гулянку з "Бентлі", "Феррарі" і "Ламборджині". ТСН.ua (укр.). 27 грудня 2011. Архів оригіналу за 7 травня 2022. Процитовано 21 листопада 2019.
  3. ВІДБУЛАСЯ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ДЕПУТАТСЬКОГО КЛУБУ "ПАРЛАМЕНТ". photo.ukrinform.ua. Процитовано 21 листопада 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  4. Рибак не ризикнув вступити у полеміку з Фаріон про "депутаський клуб" і його журнал. tyzhden.ua (укр.). Архів оригіналу за 24 червня 2018. Процитовано 21 листопада 2019.
  5. Депутатів у корпоративному журналі вчать, як обрати ідеальну яхту і подорожувати на Maybach. ТСН.ua (укр.). 23 квітня 2013. Архів оригіналу за 29 квітня 2013. Процитовано 21 листопада 2019.

Посилання[ред. | ред. код]