Дес Браун

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дес Браун
англ. Des Browne
Народився 22 березня 1952(1952-03-22)[1] (72 роки)
Кілвіннінг, Ершир, Шотландія, Велика Британія
Країна  Велика Британія[2]
Діяльність політик
Alma mater Університет Глазго, St Michaels Academyd і University of Glasgow School of Lawd
Знання мов англійська
Членство Faculty of Advocatesd
Посада державний секретар у справах Шотландіїd, Державний секретар оборони (Велика Британія), Головний секретар казначействаd, Minister of State for Immigrationd, член Палати лордів[d], Член Таємної ради Великої Британії[d], Член 54-го парламенту Сполученого Королівства[d][3], Член 53-го парламенту Сполученого Королівства[d][3], Член 52-го парламенту Сполученого Королівства[d][3] і Parliamentary Under-Secretary of State for Employmentd
Партія Лейбористська партія

Десмонд Генрі Браун (англ. Desmond Henry Browne; нар. 22 березня 1952(19520322), Кілвіннінг, Шотландія) — британський політик-лейборист.

Біографія[ред. | ред. код]

У своєму рідному містечку він закінчив католицьку академію Святого Михайла, а потім — Університет Глазго, де вивчав право. Після цього Браун став адвокатом, спеціалізуючись, в основному, на правах дітей.

Політичну кар'єру Браун почав у 1992 році і через п'ять років був обраний членом Палати громад від виборчого округу Арджилл енд Б'ют, увійшовши до парламентської фракції Лейбористської партії.

У 2001 році він увійшов до складу уряду Тоні Блера, зайнявши пост заступника міністра у справах Північної Ірландії. Потім він займав високі посади у міністерствах праці та внутрішніх справ. У 2005 році Дес Браун став главою секретаріату міністра фінансів, яке очолював Ґордон Браун, а у травні 2006 став главою оборонного відомства.

Державний секретар у справах Шотландії в уряді Гордона Брауна (28 червня 2007 — 3 жовтня 2008).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Munzinger Personen
  2. Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців — 1988.
  3. а б в TheyWorkForYou — 2006.

Посилання[ред. | ред. код]