Джеймс Холден

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джеймс Холден
Зображення
Джеймс Холден у 2006 році
Джеймс Холден у 2006 році
Основна інформація
Повне ім'я Джеймс Олександр Гудейл Холден
Дата народження 7 червня 1979(1979-06-07) (44 роки)
Місце народження Ексетер, Девон, Англія
Роки активності 1999 — зараз
Громадянство Велика Британія Велика Британія
Професія DJ, музичний продюсер
Освіта Колледж Святого Іоанна
Жанр електронна музика, транс, IDM, мінімал-техно
Лейбл Border Community
Loaded
Silver Planet
jamesholden.org

Джеймс Холден (англ. James Holden); 7 червня 1979) — британський виконавець електронної музики та ді-джей. Після початку кар'єри ді-джея та продюсера Холден активно займався живими виступами та заснував власний звукозаписний лейбл Border Community.

Рання кар'єра[ред. | ред. код]

Холден виріс у Босворті, Лестершир, вивчав математику в Оксфордському університеті[1]. Cвою музичну кар'єру розпочав в 1999 році у віці 19 років і швидко отримав широке визнання, випустивши транс-сингл «Horizons», який був створений за допомогою безкоштовної програми Buzz[2]. Цей трек підхопили Піт Тонг, Джон Дігвід і Нік Уоррен, швидко привернувши Холдена до ширшої аудиторії[3].

У наступні роки Джеймс випустив численні сингли та ремікси на різних лейблах, включаючи Lost Language, Perfecto Recordings і Positiva Recordings. Він також був одним із учасників у тріо Mainline (разом з Дунканом Еллісом і Хайвелом Данн-Девісом) і працював зі співачкою Джулі Томпсон як Holden & Thompson[4]. Серед його авторських реміксів за цей період — Мадонна[5], Брітні Спірс, Depeche Mode[6], New Order, Натан Фейк та Кіран Гебден і Стів Рейд. У квітні 2006 року його мікс-альбом James Holden At The Controls став «Альбомом місяця» за версією Mixmag[7].

Border Community[ред. | ред. код]

Лейбл Холдена Border Community був заснований у 2003 році та дебютував із своїм синглом «A Break in the Clouds»[8]. Border Community поклала початок кар'єрі багатьох молодих артистів, зокрема Натана Фейка, Фермонта, Люка Еббота та The MFA[9]. Джеймс Холден часто виступав разом зі своїми товаришами по лейблу на вечорах Border Community у Corsica Studios у Лондоні</ref>. Border Community поклала початок кар'єрі багатьох молодих артистів, зокрема Натана Фейка, Фермонта, Люка Еббота та The MFA[10].

У 2006 році на Border Community було випущено дебютний альбом Холдена «The Idiots are Winning». The Guardian описав цей альбом «вільної, закрученої та атмосферної… електронної музики» як "найдивовижніший дебют в електронній музиці з часів Boards of Canada «Music Has the Right to Children»[11].

Живі виступи[ред. | ред. код]

У 2013 році Холден випустив свій другий альбом The Inheritors[12]. Після виходу запису Том Йорк запросив Холдена підтримати групу Йорка Atoms for Peace під час їхнього туру по США 2013 року[13]. Ці шоу складалися з Холдена, який виступав на модульному синтезаторі разом з барабанщиком Томом Пейджем (з експериментального електронного дуету Rocketnumbernine і The Memory Band)[8]. Цей перехід від ді-джеїнгу до живих виступів став значним кроком у кар'єрі Холдена та започаткував довгострокові музичні стосунки з Пейджем[14].

Третій альбом «The Animal Spirits» став очевидним для живих виступів. Альбом, записаний у лондонській студії Холдена Sacred Walls, показав, як Холден очолював групу з п'яти учасників — живі барабани, саксофон, інші дерев'яні духові та північноафриканські інструменти[8]. Цей набір музикантів дозволив Холдену створити «духовний джазовий оркестр, який грає фолк/транс», зберігаючи при цьому свій «завжди різкий синтезатор… спереду та в центрі»[14]. Музика була записана наживо, без редагування чи накладання, і на неї вплинули як звук, так і концепція творчості Дона Черрі, Еліс Колтрейн і Фероу Сандерса[15].

Співпраця[ред. | ред. код]

Animal Spirits також спиралися на занурення Холдена в марокканську музику Гнава. У 2014 році Холден вирушив до Марокко, щоб вивчати стиль із майстром Махмудом Гініа, кульмінацією чого став спільний EP; одна з багатьох, які Холден випустить у цей період[16].

Інші спільні релізи включають Outdoor Museum of Fractals з Каміло Тірадо, Three Live Takes з Houssam Gania та останній випуск Холдена, Long Weekend з Wacław Zimpel[17].

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

Колаборації[ред. | ред. код]

  • Marhaba (разом із Floating Points та Maalem Mahmoud Guinia) (2015)
  • Outdoor Museum Of Fractals (разом із Camilo Tirado) (2016)
  • Three Live Takes (разом із Houssam Guinia) (2018)
  • Long Weekend (разом із Waclaw Zimpel) (2020)

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. James Holden, Biography (англ.). Resident Advisor. Процитовано 3 травня 2023.
  2. James Holden, Beat Factor (англ.). Beat Factor. Архів оригіналу за 23 липня 2011. Процитовано 3 травня 2023.
  3. Holden, i:Vibes (англ.). i:Vibes. Процитовано 3 травня 2023.
  4. Holden & Thompson, Last.fm
  5. Madonna's latest single has been remixed by Tiefschwarz, James Holden, Danny Howells and Jacques Lu Cont (англ.). Resident Advisor. Процитовано 3 травня 2023.
  6. JAMES HOLDEN DJ-KICKS (англ.). DJ-Kicks. Архів оригіналу за 12 березня 2014. Процитовано 3 травня 2023.
  7. Rocklist.net…Mixmag lists…
  8. а б в Florian Gasser. James Holden: “This is folk. It’s not bourgeois capitalist music.” (англ.). Groove. Процитовано 3 травня 2023.
  9. Josiah Hughes. James Holden Returns with 'The Inheritors' (англ.). Exclaim. Процитовано 3 травня 2023.
  10. Laurie Tuffrey. James Holden To Launch LP At Corsica (англ.). The Quietus. Процитовано 3 травня 2023.
  11. John Burgess. Holden, The Idiots Are Winning (англ.). Ґардіан. Процитовано 3 травня 2023.
  12. Derek Miller. James Holden - The Inheritors (англ.). Resident Advisor. Процитовано 3 травня 2023.
  13. Matthew Solarski. Thom Yorke’s Atoms for Peace shakes up Brooklyn’s Barclays Center (9/27) (англ.). Consequence of Sound. Процитовано 3 травня 2023.
  14. а б james holden biography
  15. Chal Ravens. The Animal Spirits, James Holden/The Animal Spirits (англ.). Pitchfork. Процитовано 3 травня 2023.
  16. Eugenie Johnson. James Holden on The Animal Spirits and Le Guess Who? (англ.). The Skinny. Процитовано 3 травня 2023.
  17. Peer Reviewed: Wacław Zimpel Interviews James Holden... And Vice Versa (англ.). The Quietus. Процитовано 3 травня 2023.