Джейн Рей Ньюмен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джейн Рей Ньюмен
англ. Jaime Ray Newman
Зображення
Зображення
Народилася 2 квітня 1978(1978-04-02)[1] (46 років)
Фармінгтон-Гіллс, Окленд, Мічиган, США
Громадянство  США
Релігія юдаїзм
Діяльність акторка, акторка театру, телеакторка, кіноакторка, акторка озвучення, кінопродюсерка
Alma mater Бостонський університет, Північно-Західний університет, Школа комунікації Північнозахідного університетуd, Boston University College of Fine Artsd і Hillel Day Schoold
Роки діяльності 2000 — тепер. час
У шлюбі з Гай Наттів
Діти 2
IMDb nm0628120

CMNS: Джейн Рей Ньюмен у Вікісховищі

Джейн Рей Ньюмен (англ. Jaime Ray Newman; нар. 2 квітня 1978) — американська акторка, продюсерка та співачка. Відома тим, що знялася як Крістіна Кассадін у мильній опері «Загальна лікарня», Мінді О'Делл у драматичному серіалі «Вероніка Марс», Кет Гарденер у фантастичному серіалі «Іствік», лейтенант Лора Кадман у науково-фантастичному серіалі «Зоряна брама», Тесс Фонтана в науково-фантастичний серіал Еврика, Кет Петрова у драматично-трилерному серіалі « Червона вдова», Сем Гордон у комедійно-драматичному серіалі «Розумні ігри», Еллісон Рот у кримінальному драматичному серіалі «Зле місто» та Сара Ліберман у серіалі «Каратель».

Разом зі своїм чоловіком Гаєм Наттівом вона виграла премію Академії за кращий живий короткометражний фільм у 2019 році за постановку драми «Шкіра» (2018).

Раннє життя[ред. | ред. код]

Ньюмен народилася в Фармінгтон-Гіллз, штат Мічиган, в єврейській родині. У неї є одна сестра Бет Ніколь, вона є директоркою з глобальних зв'язків з громадськістю компаніії. Ньюмен почала виступати в одинадцятирічному віці в дебюті п'єси Ізраїля Горовиця «A Rosen by Any Other Name».[2] Вона постійно працювала навколо Детройту, виступаючи в багатьох регіональних театрах. Початкову освіту Ньюмен отримала в єврейській гіллельській школі митрополита Детройта, де вона зіграла роль Адо Енні Карнс у п'єсі восьмого класу Оклахоми!.

Джейн Ньюмен відвідувала приватну школу Кренбрук Кінґсвуд в Блумфілд-Гіллз, штат Мічиган, і проводила літо в Інтерлоченському центрі мистецтв, де вона виграла нагороду Корсона за видатні досягнення в акторській майстерності. Навчаючись у середній школі в Кренбруку, вона три роки поспіль завоювала перше місце в Мічиганській інтерхоластичній криміналістичній асоціації, загальнодержавному драматичному змаганні. У шістнадцятилітньому віці Ньюман заснувала Apollo Theatre Productions, виконуючи функції як продюсера, так і режисера. Закінчила Кранбрук у 1996 році. Тоді Ньюман два роки відвідувала театральну консерваторію коледжу театральних мистецтв Бостонського університету, перш ніж перейшов до Північно-Західного університету як англійський та драматичний спеціаліст.

Також вона заснувала фестиваль для жінок у сфері мистецтва. Завдяки цьому вона продюсувала та виступала на премії Пулітцера Паула Фогеля — виграванні „ Як я навчився водити“ . Живучи в Чикаго, вона виступала з власним джазовим квартетом.[3] Ньюмен переїхала до Лос-Анджелеса у вересні 2000 року.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Джейн Ньюмен вперше заробила собі на життя, виступаючи зі своїм джазовим квартетом, а також знялася у кількох короткометражних фільмах. Також виступила на шоу Дрю Кері. Незабаром вона вийшла на роль Крістіни Кассадін в мильній опері Загальна лікарня. Перебуваючи там, вона продовжила свою музичну кар'єру, зібравши свій кавер-гурт School Boy Crush. Ньюмен та School Boy Crush регулярно грав у клубі The Buffalo у Санта-Моніці, Каліфорнія ; Мумба в Західному Голлівуді ; Мартіні Лаунж Ніка; Кафе Cordiale; і в Люкс на Беверлі-Хіллз . Група охоплювала найрізноманітніші музики — від фанку та соулу до R&B та блюзу . Зовсім недавно вони грали на вечірці нагород ESPN у The Highlands, сусідньому місці театру Кодак .

У січні 2003 року Ньюман знялася з Девідом Швіммером, Джонатан Сілверман і Том Еверетт Скотт в п'єсі «Turnaround».У жовтні 2006 року Ньюмен розпочала восьмиепізодний серіал у повторюваній ролі в критично відомій шоу CW Вероніки Марс. Вона також стала улюбленицею фанатів, з'явившись у Stargate Atlantis у ролі лейтенанта Лаури Кадман.

Ньюмен в Сан-Дієго, липень 2009 року

У 2007 році Ньюмен знялася у п'єсі Ніла Лабута «Жирна свиня» у «Геффен-хаусі», а в 2008 році знялася у виставі Дівчина (дівчата). Наступного року вона з'явилася разом з Ребеккою Ромійн, Ліндсі Прайс та Полом Гроссом у телевізійній адаптації «Іствіка» 2009 року, у ролі Кет Гарденнер, медсестри та матері п'ятирічної дівчинки, яка виявляє її магічні сили. У 2010 році вона виконувала великі повторювані ролі у «Еврики» як доктора Тесс Фонтана, та у Drop Dead Diva як Ванесса Хеммінгс.

Ньюман знялася у Радха Мітчеллі у серіалі чотирьохсезонного періоду ABC 2013 Червона Вдова.Того ж року вона знялася у незалежному психологічному трилері « Altered Minds» . У травні 2014 року повідомлялося, що вона зіграє гостя в епізоді комедії-драми TNT Franklin & Bash . Пізніше її зняли як регулярну серію в іншій серії ABC, Mind Games, проти Крістіана Слейтера та Стіва Зана . У грудні 2015 року Ньюмен приєднався до участі в четвертому сезоні « Bates Motel» як головної повторюваної героїні Ребекки Гамільтон, минулої любовної зацікавленості шерифа Ромеро (Нестора Карбонелла).

У серпні 2016 року вона була знята в повторюваній ролі Уайлдреда Дарнелла в п'ятому сезоні процедурного драматичного серіалу ТНТ Основні злочини . У наступному році Ньюмен почала свою головну роль в серіалі регулярної ролі Сари Ліберман у драмі Marvel від Netflix « Каратель», спінінг-серіалі із персонажем із Смердевіла . Потім вона повторилася як Ірен МакАллістер у третьому сезоні драматичного серіалу Syfy «Маги» .

Особисте життя[ред. | ред. код]

Ньюмен одружилася із ізраїльським письменником та режисером Гаєм Наттівом (2 квітня 2012 року) в Тель-Авіві. У них дві дочки.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Фільм[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль Примітки
1999 рік Повний вибух Бо
2002 рік Violent Kind, TheThe Violent Kind Аманда
Якість зірки Кеті Суелхелд Короткий фільм
Спіймай мене, якщо зможеш Моніка
2005 рік Самотній Матадор Емілі Короткий фільм
Жити до кінця Одрі Герсонс
2007 рік Сирі кадри Рейчел Грехем Короткий фільм
Секс та сніданок Бетті
2008 рік Зроблений з честі Аріель
Line in the Sand, AA Line in the Sand Енн Марі
2009 рік Доктор Dolittle: Мульти мільйонів доларів Еммі Голос
Логорама Дівчина-диспетчер (радіо)
2012 рік Резиночка Даніель Дженкінс
2013 рік Змінені розуми Джулі Шелнер
Гра вбивць Емма
Тарзан Аліса Грейсток (голос)
2016 рік Реліквія Доктор Маккой Короткий фільм
Christmas in New York, AA Christmas in New York Сьюзен Кларк
2018 рік Шкіра - Короткий фільм



Виграв — премію Академії за кращий живий короткометражний фільм
2019 рік Долина богів Лора Екас
MK Ultra Роза Штраус Пост-продакшн

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. Jaime Ray Newman Biography. TV Guide. 28 листопада 2012. Архів оригіналу за 7 жовтня 2013. Процитовано 5 жовтня 2013.
  3. Jamie Ray Newman Biography. BuddyTV. 2 квітня 1978. Архів оригіналу за 7 листопада 2017. Процитовано 5 жовтня 2013.