Джеремі Вейд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джеремі Вейд
Jeremy Wade
Джеремі Вейд у 2011 році
Ім'я при народженні Джеремі Джон Вейд
Народився 23 березня 1956(1956-03-23) (68 років)
Іпсвіч, Суффолк, Англія, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Національність англієць
Діяльність біолог, телеведучий, письменник, актор
Відомий завдяки телеведучий, автор, біолог, риболов
Alma mater Бристольський університет, Кентський університет
Знання мов англійська і португальська
Конфесія англіканство
IMDb ID 3953654
Сайт www.jeremywade.co.uk

Джеремі Вейд (англ. Jeremy Wade) — британський телеведучий, автор книг про риболовлю, біолог. Він відомий своїми телевізійними серіалами «River Monsters[en]», «Jungle Hooks», «Mighty Rivers», «Dark Waters».

Особисте життя[ред. | ред. код]

Вейд народився в Іпсвічі і виховувався в Нейленді, де його батько був вікарієм. Він відвідував школу Діна Клоза і має ступінь зоології в Брістольському університеті та аспірантуру з біологічних наук в Кентському університеті. Він працював вчителем біології в середній школі в Кенті. У різні часи під час подорожей за кордон Вейд підхоплював малярію, йому загрожували пістолетом і він вижив в авіакатастрофі. Він вільно говорить португальською мовою, яку вивчав протягом багатьох років, проведених на риболовлі в Бразилії, а також володіє французькою й іспанською мовами.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Вейд зацікавився риболовлею в дитинстві, коли жив у Східній Англії, на березі річки. У 1982 році Вейд здійснив свою першу закордонну поїздку до гірських річок Індії. Повернувшись до Англії, Вейд написав кілька статей про свій досвід в Індії для риболовного журналу. Під час чергової подорожі до Індії у 2005 р. У Гімалайських передгір'ях вперше представлена ​​концепція телевізійного серіалу «Річкові монстри». Почувши розповіді місцевих жителів про те, що деякі люди зникли в річці, а злочинцем була гігантська риба, Вейд розпочав розслідування. Рибою виявився сом гоунча. Він здійснив багато подорожей до дощових лісів Конго та Амазонки. За допомогою місцевих рибалок Вейд подорожував світом, щоб ловити різну рибу. Свою першу книгу Вейд опублікував зі співавтором Полом Бутом у 1992 р. Вейд також написав книгу «Річкові монстри», де детально описав свої полювання та подорожі по всьому світу.

Вейд дебютував як актор у боллівудському фільмі "Аллах Рака[en]" у 1986 році в масовці. Наступним був фільм 2014 року «Озеро крові: напад міног-убивць[en]», де Вейд зіграв експерта по міногах.

У 2016 році під час фільмування на віддаленому острові поблизу Австралії Вейд та його команда натрапили на чоловіка, який застряг на острові, загубивши човна, копаючи устриці. Чоловік жив на острові протягом двох днів до того, як Вейд та його екіпаж виявили його.

У 2018 році Вейд був прийнятий на роботу для виготовлення документального серіалу Animal Planet «Могутні річки», в якому він досліджує зникнення прісноводних гігантів з найвідоміших річок світу.

У 2019 році Вейд працював над серіалом Animal Planet «Темні води», де він дослідив незрозумілі спостереження міфічних звірів по всьому світу.

У 2020 році він розпочав новий серіал «Таємниці глибин», де він досліджує підводні таємниці, починаючи від озера Лох-Нес і закінчуючи Бермудським трикутником.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Появи Джеремі Вейда в кіно
Роки Назва Примітки
2007 Jungle Hooks
2009–2017 River Monsters
2011 River Monsters: The Lost Reels
2014 Blood Lake: Attack of the Killer Lampreys Експерт із міног
2018 Celebrating World Fish Migration Day 2018 Короткометражний фільм, ведучий
2018 Mighty Rivers
2019 Dark Waters
2020 Expedition Unknown
2020 Mysteries of the Deep

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Джеремі Вейд