Джессіка Альба

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Джесіка Альба)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джессіка Альба
англ. Jessica Alba
Ім'я при народженні Джессіка Марія Альба
Jessica Marie Alba
Інші імена Sky Angel і Albz
Народилася 28 квітня 1981(1981-04-28)[3][4][5] (42 роки)
Помона, окр. Л.-Анджелес, Каліфорнія, США
Громадянство  США
 Канада
 Мексика
Релігія католицтво
Діяльність телеакторка, кіноакторка, бізнесвумен, модель, акторка театру, акторка озвучення
Alma mater Atlantic Theater Companyd, Claremont High Schoold (1987) і American School of Correspondenced
Роки діяльності 1994 — донині
У шлюбі з Cash Garner Warrend
Діти Honor Warrend, Haven Warrend і Hayes Warrend
Брати / сестри Joshua Albad
Провідні ролі Макс Гевара (телесеріал «Темний янгол»), хореограф («Лапочка»), стриптизерша Ненсі Каллахан («Місто гріхів»), Сью Шторм («Фантастична четвірка»).
IMDb nm0004695
Нагороди та премії

CMNS: Джессіка Альба у Вікісховищі
Q:  Висловлювання у Вікіцитатах

Дже́ссіка Марі́я А́льба (англ. Jessica Marie Alba; нар. 28 квітня 1981, Помона, Каліфорнія) — американська акторка, успішна підприємиця[6] та меценатка.

Дитинство[ред. | ред. код]

Народилася 28 квітня 1981 року в незаможній сім'ї: батько — американець мексиканського походження; мати — за походженням напівфранцуженка, напівданка. Деякий час сім'я жила в Білоксі, штат Міссісіпі. Оскільки батька-мексиканця усюди відмовлялися приймати на роботу, він став військовим і служив у ВПС США. Згодом його перевели назад до Каліфорнії і, поживши там, сім'я переїхала до Дель Ріо, штат Техас.

Коли в них з'явилася донька, її батьки були дуже молоді, зайвих грошей у будинку не водилося. (Джессіка не єдина дитина — у неї є і брат Джош). До того як дівчинці виповнилося дев'ять років, родина переїжджала із штату в штат разів десять. Вже в п'ять років вирішила стати актрисою; у дванадцять записалася на акторські курси та через 9 місяців найняла свого першого агента, — і в тринадцять отримала свою першу в житті роль: не тому, що була настільки талановитою, а тому, що режисерові сподобалося її довге волосся. Оскільки дуже хотіла стати справжньою голлівудською зіркою, заради цього приїжджала на тижні на кастинги в Беверлі-Гіллз.

Шлях до успіху[ред. | ред. код]

Спочатку Джессіці пропонували ролі в серіалах; в очікуванні справжньої, повноцінної ролі їй навіть довелося рекламувати приставку від «Nintendo». На зйомках серіалу «Фліппер» Джессіка стала жертвою викрадення: її викрали прямо зі знімального майданчика — і зажадали значний викуп, який батьки аж ніяк не змогли заплатити. Хоч дівчину абсолютно випадково виявили в багажнику автомобіля та злочинців не знайшли, інцидент потрапив у газети і чотирнадцятирічною Джессікою почали цікавитися серйозні продюсери. Їй навіть вдалося знятися в епізодах культового серіалу «Беверлі-Гіллз, 90210»; потім надійшла пропозиція від Джеймса Кемерона, виконавчого продюсера серіалу «Темний ангел».

Творчий зліт[ред. | ред. код]

Саме серіал «Темний ангел» став поштовхом для її кар'єри. Знімаючись в серіалах, Джессіка встигла побувати в Австралії і в Канаді, де потрапила у ток-шоу Діні Петті. У 2001 вона потрапила на перший рядок впливового чоловічого журналу «Maxim's Hot 100 Babe List». З того часу Джессіка набувала популярності: у 2003 році вона з'явилася у фільмі Хані, а в 2005 знялася у трьох кінофільмах: «Місто гріхів» (Sin City), де склала компанію Міккі Рурку, Брюсу Віллісу, Бенісіо Дель Торо, Елайджі Вуду і Бріттані Мерфі; у Фантастичній четвірці вона стала жінкою-невидимкою та закрутила роман з Містером Фантастикою Іоаном Граффадом; і, в фільмі «Ласкаво просимо до раю!» бігала по пляжу з Полом Уокером.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Релігія[ред. | ред. код]

З дитинства Джессіка була християнкою католицького віросповідання, але пішла з церкви, так як відчувала, що там її судять по зовнішності. Вона це прокоментувала: «Літні люди засуджували мене, і мій пастор пояснив мені, що це через те, що я ношу провокаційний одяг, хоча я такий і не носила. Просто це робило мене бажаною для іншої статі, це була моя вина, і це змусило мене соромитися свого тіла і просто бути жінкою».

Крім того, Альба заперечувала проти засудження церквою дошлюбного сексу і гомосексуальності, а також проти відсутності в Біблії важливих жіночих персонажів: «Я думала, що Біблія — ​​хороший життєвий гід, але це безумовно не так, тому я буду жити своїм життям». Її релігійність почала спадати у віці 15 років, коли її запросили на зйомки одного з епізодів серіалу «Надія Чикаго» в 1996 році. Її друзі негативно відреагували на цю роль, і вона почала втрачати віру в церкву. Однак, вона заявила, що все ще вірить у Бога, незважаючи на відхід з церкви.

Благодійність і політика[ред. | ред. код]

У 2005 році на Канському кінофестивалі Джессіка Альба взяла участь у благодійному проекті «amfAR», який допомагає хворим на СНІД. Альба викликала «найбільший переполох», пообіцявши зіграти безкоштовно в одному з фільмів кінотрилогії «Володар перснів» продюсера Боба Вайнштейна, якщо той погодився заплатити $ 100.000 за урок з професійними тенісистами Монікою Селеш і Борисом Беккером.

Благодійна діяльність Джесіки включає в себе участь в проектах низки організацій і фондів, таких як «Clothes Off Our Back», «Habitat for Humanity», Національного центру у справах зниклих та експлуатованих дітей (National Center for Missing and Exploited Children), "Project HOME ", " RADD ", " Revlon Run / Walk for Women ", " SOS Children Villages ", " Soles4Souls «, і» Step up ". Актриса є послом руху «1Goal» щодо забезпечення освіти дітей в Африці.

Альба відкрито схвалила і підтримала кандидата в президенти від Демократичної партії Барака Обаму у 2008 році. Джессіка Альба позувала для рекламної кампанії Declare Yourself, кампанії по залученню виборців серед молоді під час виборів президента США 2008 року. Фотографії Марка Ліддела (Mark Liddell), що зображують Джесіку загорнутої в чорну стрічку і з кляпом у роті, привернули увагу засобів масової інформації. Деякі з них назвали подібні матеріали «шокуючими». На що Альба заявила, що дані фотографії її ніяк не ображають. Вона вважає, що юнаки повинні бути більш активні політично, а також, що «люди реагують на речі, які їх шокують».

У червні 2009 року, під час зйомок фільму «Вбивця всередині мене» в Оклахома-Сіті, Альба виявилася залучена у конфлікт з місцевими жителями через розвішаних плакатів з акулами по всьому місту. Актриса сказала, що вона намагалася привернути увагу до скорочення чисельності білих акул. ЗМІ припустили, що Альба буде звинувачена у вандалізмі. 16 червня 2009, поліція Оклахома-Сіті заявила, що не буде порушувати справу проти Джесіки Альби, тому що ніхто з власників нерухомості, на якій були розвішані плакати, не хотів цього. Альба вибачилася в заяві журналу People і сказала, що вона шкодує про свої дії.

У 2011 році Альба взяла участь у дводенному лобіюванні у Вашингтоні в підтримку Safe Chemicals Act, перегляду закону США про контроль за токсичними речовинами 1976.

Специфіка особистості[ред. | ред. код]

Освіта[ред. | ред. код]

Улюблене[ред. | ред. код]

  • день тижня: п'ятниця;
  • колір: пурпурний;
  • музика: хіп-хоп, гурт «Coldplay»;
  • спорт: теніс, гольф;
  • одяг: «Dolce&Gabbana».

Негативні якості за суб'єктивним визнанням[ред. | ред. код]

  • звичка накручувати волосся на палець, коли нервує;
  • надмірно захоплюватися проведенням взуттєвого шопінгу.

Татуювання[ред. | ред. код]

Має загальновідомі три татуювання:

  • На правому зап'ястку у вигляді ієрогліфа;
  • На потилиці у вигляді квітучої гілки;
  • На попереку у вигляді бантика;

Імідж[ред. | ред. код]

У 2001 році Джесіка зайняла перше місце в Hot 100 журналу Maxim. У 2005 році вона була названа однією з 50 найкрасивіших людей планети за версією журналу People, а в 2007 році потрапила в список 100 найкрасивіших людей. У 2002 році Альба зайняла п'яте місце в рейтингу найсексуальніших актрис за результатами опитування порталу Hollywood.com, шосте за версією журналу FHM і дванадцяте в списку «102 найсексуальніших жінок планети» за версією журналу Stuff. У 2005 році вона посіла п'яте місце в Hot 100 журналу Maxim.

У 2006 році актриса з'явилася в бікіні на обкладинці журналу «Плейбой» і була названа найсексуальнішою зіркою року. Через це Альба подала в суд на журнал за використання її фотографій без її згоди. На обкладинці була фотографія, зроблена нею під час промо-кампанії фільму «Ласкаво просимо до раю!». Проте, незабаром Джессіка відкликала позов, отримавши особисті вибачення власника «Плейбоя» Х'ю Хефнера, який погодився зробити пожертвування в дві благодійні організації, яким Альба надавала підтримку.

У 2006 році Джесіка зайняла третє місце в списку «101 найсексуальніше тіло зірки» телеканалу E !. У тому ж році за опитуванням користувачів порталу AskMen.com вона стала номером один у списку 99 найсексуальніших жінок. Альба вважається однією з найпривабливіших жінок в світі, після того, як посіла перше місце в Hot 100 журналу Maxim. У 2007 році актриса була на четвертому місці в списку ста найсексуальніших кінозірок за версією журналу Empire. У 2008 році Альба зайняла тридцять четвертий місце в Hot 100 Maxim і була названа журналом GQ однією з 25 найсексуальніших актрис усіх часів і народів.

Джессіка стурбована тим, що її імідж «сексуальної лялечки» позначається на її кар'єрі і на пропозиціях, які вона отримує, коментуючи це фразою: «Щось я не думаю, що це відбувається з Наталі Портман». В інтерв'ю Джесіка сказала, що хоче сприйматися серйозно як актриса, але змушена брати участь у проектах, в яких вона не зацікавлена, щоб зробити кар'єру, також заявивши, що надалі вона хоче бути більш перебірливою в пропозиціях. Альба дотримується суворої умови «Не оголюватися» у своїх контрактах. У неї була можливість з'явитися оголеною у фільмі «Місто гріхів», але вона відхилила пропозицію, сказавши: «Я не знімаюся голою. Я просто цього не роблю. Може, це робить мене поганою актрисою. Може, я буду позбавлена ​​деяких привілеїв. Але це важливо для мене».

Сфери виявлення творчої та професійної майстерності[ред. | ред. код]

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
с виробництво L.A.'s Finest Ненсі Маккена
2019 ф Клуб анонімних кілерів Killers Anonymous Джейд
2018 с Нічого не відбувається No Activity Актриса (1 епізод)
2017 ф Різдво в Ель-Каміно El Camino Christmas Бет Фловерс
2016 ф Механік: Воскресіння Mechanic: Resurrection Джина
2016 ф Дорога Елеонор Dear Eleanor тітонька Дейзі
2016 ф Вуаль The Veil Меггі Прайс
2015 ф Крихітко, крихітко, крихітко Baby, Baby, Baby С'юзі
2015 ф Антураж Entourage камео
2015 кф Taylor Swift: Bad Blood (відео) Доміно
2015 ф Особливо небезпечна Barely Lethal Вікторія Нокс
2015 с Ледве відомий Barely Famous камео (1 епізод)
2014 ф Як кохатися по-англійськи Some Kind of Beautiful Кейт
2014 ф Драйвер на ніч Stretch Чарлі
2014 ф Місто гріхів 2: Жінка, заради якої варто вбивати Sin City: A Dame to Kill For Ненсі
2014 с Трофеї Вавилона The Spoils of Babylon Діксі Мелонворт (3 епізоди, в титрах — 4 епізоди)
2013 ф Мачете вбиває Machete Kills Сартана (немає в титрах)
2014 мф Втеча з планети Земля Escape from Planet Earth Лена Текльман (голос)
2013 ф Дорослі діти розлучення A.C.O.D. Мішель
2012 кф It Has Begun: Bananapocalypse камео
2011 ф Діти шпигунів 4D Spy Kids: All the Time in the World Маріса Вілсон
2011 кф Little Fockers: Alternate Ending, Treehouse (відео) Енді Гарсіа (немає в титрах)
2011 кф Little Fockers: Deleted Scenes (відео) Енді Гарсіа (немає в титрах)
2010 ф Знайомство з Факерами 2 Little Fockers Енді Гарсіа
2010 кф The Lonely Island Feat. Akon: I Just Had Sex (відео) партнерка Джорми
2010 с Суботнього вечора в прямому ефірі Saturday Night Live подружка
2010 ф Таємний знак An Invisible Sign Мона Грей
2010 ф Мачете Machete Сартана
2010 ф День Святого Валентина Valentine\'s Day Морлі Кларксон
2010 ф Убивця всередині мене The Killer Inside Me Джойс Лейкленд
2009 с Офіс The Office US Софі (немає в титрах)
2008 ф Секс-гуру The Love Guru Джейн Баллард
2008 ф Око The Eye Сідні Велс
2007 ф Наркоз Awake Сем Локвуд
2007 ф Білл Bill Люсі
2007 ф Хай щастить, Чаку! Good Luck Chuck Кем
2007 ф Фантастична Четвірка 2: Вторгнення Срібного серфера Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Сюзен Сторм / Жінка-Невидимка
2007 кф Vanity Fair: Killers Kill, Dead Men Die (відео) сестра
2007 ф Десять заповідей The Ten Ліз Енн Блейзер
2005 ф Ласкаво просимо до раю! Into the Blue Сем
2005 ф Фантастична четвірка Fantastic Four С'ю Сторм
2005 вг Фантастична Четвірка Fantastic Four Сюзен Сторм (голос)
2005 ф Місто гріхів Sin City Ненсі
2004 с Антураж Entourage камео
2003 ф Хані Honey Хані Деніелс
2003 с Дій, крихітко Rock Me, Baby камео
2003 с Mad TV MADtv Джессіка Сімпсон (1 епізод)
2003 ф Інтимний словник The Sleeping Dictionary Селіма
2002 вг Dark Angel Макс Гевара (голос)
20002002 с Темний янгол Dark Angel Макс Гевара (головна роль)
2000 ф Параноя Paranoid Хлоя
1999 ф Рука-вбивця Idle Hands Моллі
1999 ф Нецілована Never Been Kissed Кірстен
1999 ф Панки P.U.N.K.S. Саманта Свабода
1998 с Човен кохання: Наступна хвиля Love Boat: The Next Wave Лейла (1 епізод)
1998 с Беверлі-Гіллз, 90210 Beverly Hills, 90210 Ліенн (2 епізоди)
1998 с Південний Бруклін Brooklyn South Мелісса Хауер (1 епізод)
19951997 с Фліппер Flipper Мая Грем (44 епізоди)
1996 с Позакласні заняття: спеціальні випуски ABC ABC Afterschool Specials Крісті (1 випуск)
1996 с Чиказька надія Chicago Hope Флорі Ернандес (1 епізод)
1995 в Схід Венери Venus Rising молода Ева
1994 с Таємний світ Алекс Мак The Secret World of Alex Mack Джессіка (3 епізоди)
1994 ф Загублений табір Camp Nowhere Гейл

Церемонії нагородження[ред. | ред. код]

Ток-шоу[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]